מודאגת....

ללי121

New member
מודאגת....

אז ככה: שבוע 34+2, תאומים, שני בנים לא זהים. כבר בהערכות משקל לפני חודשיים ראו שיש פער גדול ביניהם ועובר אחד קטן מאוד . היום בהערכת משקל ראו שהעובר הקטן לא עלה בכלל!!!!בשבועיים וחצי האחרונים, והוא נשאר על 1500 גרם. העובר השני גדל לו מעל 2000 גר'. הזרימות תקינות, מי שפיר, תנועות, ומוניטור הכל בסדר אצל שניהם. נשלחתי הביתה ולהמשיך במעקב כל שלושה ימים למוניטור וזרימות. חוץ מזה הצוואר התקצר עוד ל-11 מ"מ. הערכת משקל הבאה רק עוד 12 יום, שזה ייצא שבוע 36+0. הרופא שלי טוען שאמנם הוא לא גדל, אבל הוא לא במצוקה עוברית ולכן ממשיכים בינתיים ולא מיילדים. האמת היא שההריון הזה התיש אותי לגמרי, כבר לא מעיזה לקטר על 14 שבועות שמירה במיטה, על צירים, צוואר מקוצר ושאר בעיות. היום באנו בהרגשה שהכל בסדר והנה אני למרות כל התחזיות ממשיכה וסוחבת....והבדיקה היתה כל כך מבאסת. מקווה להגיע לפחות לבדיקה הבאה עוד שבועיים. בכל מקרה נראה כי הקטן יהיה בפגייה ואז יוצאים עם אחד ואחד נשאר....נשמע מעצבן לחלוטין. למישהי קרה שמשקל העובר עצר ואז המשיך לעלות? אשמח לעצות ועידודים...

זה לא מאוד נדיר בתאומים

ולרוב קורה לעובר התחתון יותר, שהשליה שלו מוזנת ומזינה פחות. באופן כללי, את בשבוע שבטוח יחסית ללדת, ואולי המציאות תקדים את הבדיקות. אני יודעת שזה מורכב יותר בתאומים, אבל נסי לעקוב היטב אחר התנועות שלו. בכל שינוי גשי לחדר לידה. בעקרון, אם אין מצוקה עדיף לו עדיין ברחם. בקרוב כבר יהיה עדיף בחוץ. בנוסף, במיוחד בתאומים, יש הרבה פעמים טעויות בהערכת המשקל. מקווה שיפתיע לטובה ותוכלו לדלג על הפגיה.

אז הנה באה עתליה ההיסטרית

תשמעי, זה נכון מאד שברוב המקרים מצוקה עוברית לא מתפתחת בן-לילה. א-ב-ל, העובדה נשארת בעינה שאחד העוברים לא גדל שבועיים, וזה אומר דרשני. משהו מפריע לו, ומכיוון שלא יודעים מה, גם אי אפשר להיות בטוחים שאם חו"ח תהיה התדרדרות במצבו, היא תקרה בהדרגה, ויהיה די זמן לעשות משהו בנידון. אז זה טוב מאוד שאת עבמעקב מוניטור וזרימות כל שלושה ימים, אבל גם שלושה ימים עלולים להיות הרבה זמן (SORRY, כבר הזהרתי בכותרת שאני היסטרית...). מה הייתי עושה במקומך? אם אין עדיין ילדים בבית - הייתי מתאשפזת, חד וחלק, במיוחד שגם מהצוואר שלך לא נשאר הרבה. במילא עוד כמה ימים כבר תהיי במצב שבו ההחלטה ליילד קלה מאי-פעם. אני חוזרת ואומרת שמצב כמו שלך הוא כלל לא נדיר בהריונות תאומים, ואיתי באשפוז (מסיבה דומה, אגב) היו לפחות עוד שלוש הריוניות עם אותו סיפור בדיוק שאצל כולן הכל נגמר בשלום, רק עם הפרשי משקל מרשימים בין העוברים, ואין שום סיבה שאצלך המצב יהיה שונה. אממה? better safe than sorry. לגבי הפגייה, קודם כל אל תשכחי שכשבאים רק להשמין המצב שונה מאשר כשנולדים מאוד מוקדם. הילד לא צריך להגמל מהנשמה
, בד"כ לא עובר סטאז' ארוך של גמילה מזונדה ואכילה דרך הפה, וכו' וכו'. שנית, לפעמים הערכות המשקל בתאומים שגויות בגלל הצפיפות, ויכול להיות שאחרי הלידה תגלי שהוא קצת יותר גדול מהצפוי (אם כי אני חייבת לומר שאצלי היה דיוק מדהים בהערכות המשקל). מחזיקה לך אצבעות שיסתיים בשלום עם שני אוצרות בריאים ושלמים.
עתליה

למעלה