מודאג...

vatik

New member
מודאג...

היי חבר'ה, רציתי להתייעץ איתכם - אני מאוד מודאג בקשר לחברה שלי. כעיקרון יש לה שתי בעיות: 1. היא מאוד סובלת ממרות (היא לא חצופה או משהו כזה, אבל נהיית מאוד עצובה בטירונות/קורסים צבאיים למיניהם) 2. יש לה איזשהי בעיה בריאותית שגורמת לה לכאבי בטן קשים והתכווצויות אם היא אוכלת משהו עם שמן / לחם או בכמות גבוהה... היא עתודאית ולכן אמורה לצאת לקורס קצינים. כעיקרון למרות הקשיים היא החליטה שהיא רוצה לצאת לקורס, ויצאה להכנה. בהכנה - עקב הבעיות בבטן היא כמעט ולא אכלה (לא היה לה מה), והיא הורידה 4 קילו (היא רזה מאוד גם ככה - זה היה מאוד מפחיד). אחרי שבועיים, וארבע קילו הוציאו אותה מההכנה עקב בעיה בריאותית. בשלב הזה היא גם היתה מאוד חלשה פיזית... מאז, היא עברה כל מיני בדיקות (חשבו שיש לה "הליקובקטור-פילורי") וביצעו לה טיפול אבל הכאבי בטן ממשיכים, וממש לא מאפשרים לה לתפקד. כל עוד היא בבסיס פתוח, אנחנו מכינים לה ארוחת צהריים, והיא לא אוכלת שום דבר (פרט לפירות וקצת ירקות) בבסיס והיא מתפקדת מעולה. עכשיו ביקשו ממנה לצאת שוב לקורס קצינים. הרופא כתב שהיא כשירה רפואית (שכן לא מצאו מה שלא בסדר איתה) והתחילו לחצים מאוד כבדים עליה שהיא תצא לקורס. במקרה הזה הרע"ן הציל אותה והסביר שהיא לא כשירה רפואית והמליץ שהיא תצא במחזור הבא. אבל, בפעם הבאה זה לא יקרה... ואני מאוד מודאג לשלומה ולבריאות שלה. חבר'ה אני מצטער על הסיפור הארוך, אבל תעזרו לי עם זה. איך אנחנו יכולים לדאוג שלא יפגעו בבריאות שלה? לפחות עד שהמצב הרפואי שלה יתבהר... המון תודה על עצותיכם

disturbed fairy

New member
היי...

האמת שהבעיה מוכרת לי מקרוב אבל זה לא רלווונטי כ"כ.... בקשר לקורס.... בכל מקרה היא תאלץ לצאת לקורס, אני לא חשבת שהיא רוצה לבלות את הסדיר שלה והקבע עם דרגות קמ"א.... בתור אחת שגם היה לה נורא קשה וכמעט בילתי אפשרי לאכול בהכשרות, הברירה היא או לקנות בשק"מ [בהנחה ויש אחד]- ואז קורה ההפך מלרדת במשקל..... או מה שאני ועוד חברות עשינו, גם בהמשך השירות בבסיס סגור.... מביאים מהבית! קרקרים למינהם- בהנחה שזה לא עושה לה כאבי בטן, חטיפי אנרגיה [אנרג'י שוגי וכו'], קורנפלקס, סתם עוגיות וחטיפים, מנות חמות!! מומלץ מאוד, ועוד כל מיני כאלה שאמנם זה לא בידיוק ארוחה חמה, אבל זה בהחלט יחזיק אותה בסדר גמור...

vatik

New member
האמת שהבעיה היא הרבה יותר חמורה מזה

תודה על התשובה! האמת שהבעיה היא חמורה יותר כי כל מה שאמרת היא לא יכולה לאכול. יש לה בעיה רצינית - מעטים מאוד הדברים שהיא יכולה לאכול בלי להרגיש כאבי בטן עזים. בית אנחנו מבשלים במיוחד. כל דבר עם סוכר/שוקולד לא עובד... לבלות כל שירות עם דרגות קמ"א זה לא הבעיה - אני הרבה יותר מודאג שהיא תפגע בבריאות שלה מאשר שאיזה אידיוט יזלזל בה כי היא לא עשתה קורס קצינים... (ואני מדבר כאחד שעשה את הקורס...)

disturbed fairy

New member
נכון

שבסה"כ הבריאות מעל הכל, הבעיה בקמ"א שפשוט אין לאן להתקדם לא הזילזול של מישהו זה או אחר- אי את התואר שלה היא עשתה ככה שאני לא חושבת שמישהו יזלזל בה כי היא לא עשתה את הקק"צ.... בכל אופן.... באמת שבעיה... היא יכולה אבל לדברים עם המפקדים שלה ובזמני הארוחות להכנס למטבח הצבאי ולקחת את מה שהיא כן יכולה לאכול [פירות ירקות גבינות סגורות מעדני חלב] ולנסות לחפש גם משהו מבושל ללא שמן [לפעמים יש- אורז למשל...]... זה הכי הרבה שאני מצליחה לחשוב עליו....

vatik

New member
כן אני מקווה שאפשר יהיה לעשות משהו כזה

האמת שהייתי מעדיף שנפתור קודם את הבעיה הזו ורק אחרי זה היא תצא לקורס קצינים. אבל עושה רושם שהם לוחצים שהיא תצא עכשיו. האמת שאני לא ממש מבין את הלחץ והדחיפות האלה... תודה על התשובות!

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום ותיק

נראה שאתה מאד מודאג ממצב הבריאות של החברה שלך, חושש שהיא תפגע בקורס קצינות. אם לחברתך יש בעיה בריאותית הקשורה למזון כדאי אולי שהיא תיבדק על ידי רופא מומחה מחוץ לצבא ותבוא עם המלצות מתאימות. דבר נוסף, הצבא לא יפגע בבריאות שלה. ההחלטה על יציאה לקורס קצינות היא לא רק של הצבא, היא גם שלה, ואם הוא מועמדת לקורס קצינות ולשירות ממושך בצבא אז היא כנראה צריכה להיות מסוגלת לדאוג גם לתזונה שלה בזמן הקורס. אתה כותב שבעזרת פירות וירקות היא מתפקדת מעולה. אולי היא צריכה לדאוג שיעמדו לרשותה בזמן הקורס מספיק פירות וירקות, לא נראה לנו שבעניין הזה הצבא יערים קשיים. ובנוסף, כדאי לה להצטייד אולי בויטמינים ובדברים מחזקים נוספים. יש אלטרנטיבה אחרת לדעתך? נשמח אם תמשיך לשתף, לספר מה קורה עם חברתך.

vatik

New member
אני באמת מודאג

הבעיה היא שכעתודאית זה לא לגמרי בחירה שלה כי היא חתומה על זה שהיא תצא לקורס. במצב הנוכחי היא היתה מוותרת על היציאה לקורס עד שתפתור את הבעיות הבריאותיות שלה. אבל לוחצים עליה מאוד בצבא לצאת ולא ממש מאפשרים לה לבחור לא לצאת כרגע... בקשר ל"להסתדר עם פירות וירקות" - אין מספיק יכולת כזו בצבא... היא אוכלת המון ארוחות מאוד קטנות ביום. בבה"ד1 כמעט ולא נותנים פירות, וירקות אי אפשר ללכת ולהוציא מהחדר אוכל. ניסינו את זה כבר בהכנה והיא הוריד משקל בקצב מסוכן מאוד... אני יודע שזה נשמע לא מסובך מדי, אבל בפועל זה לא כזה פשוט להסתדר בבסיס סגור כשאין הרבה מה לאכול... בינתיים יש לנו זימון לרופא מומחה, אני מקווה שהוא יוכל לעזור לנו, או לפחות בינתיים יאשר את הבעיה הרפואית שלה כך שתוכל לדחות את היציאה לקורס לזמן שבו זה לא מסכן אותה בריאותית... תודה על התשובות בכל אופן. אני אעדכן.

למעלה