מודד גובה לחדר ילדים

popo11

New member
מודד גובה לחדר ילדים

יש לי רעיון והנה הקשיים הטכניים:
על מה להכין אותו? עץ? קרטון? אני רוצה משהו קשיח אבל לא ממש כבד ...
איך לסמן את הסנטימטרים? יש לקנות משהו מוכן? עם סרגל (לא יצא ישר)? אני לא רוצה להדביק משהו פלסטי, כי אני רוצה להשאיר מקום לסמן את הגובה של הילד ולכתוב תאריך. קדימה רעיונות !

מודד גובה

בחנויות פנאי יש להשיג בסיס : מד גובה מעץ, מסומן - רק צריך לצבוע, לקשט ויש שם אפילו דוגמאות מדליקות לצביעה ולקישוט! אני ראיתי ב"פנינה לאומן" ברעננה,(לשעבר ארטא)-נראה מקסים! ותודה - נתת לי רעיון למתנה לאחותי שאמורה ללדת עוד יומיים!
בעצם... זה לא מוקדם מדי כמתנה ללידה??

popo11

New member
לתינוק זה קצת מוקדם

אבל יש כל כך הרבה דברים אחרים לעשות תמונות לחדר, שעון (עם כל הספרות!!!), קופסא לשמור את הדברים הקטנים ממנו (צמיד בי"ח וכ´), מתלה, שלט לדלת ומה לא. את המד גובה תשמרי לגיל שנה

osni

New member
עוד על מד גובה

בפנאי לי או בחנות קנווס ברח´ אילת 8 בת"א - הם מוכרים מסגרת קנווס מאורכת שיכולה לשמש כמד גובה לילדים ושם גם אפשר לצייר ציורים על מד הגובה. את הסימון כדי לעשות עם סרגל אריסטו. זהו סרגל שיש עליו קווים לאורך לרוחב כל ס"מ הסרגל שקוף ולכן ניתן לראות את מה שסמנת מתחת. נוח מאד לשימוש. אפשר גם על קרטון ביצוע כפול או על נייר קאפא. אם תרצי עוד רעיונות אשמח לעזר. אם את עושה על עץ אפשר ליצור צורות מדאס להדביק כאשר הן רטובות עם דבק פלסטי להניח להתייבש ואז לצבוע עם צבע אקרילי. אסנת

av_i_va

New member
רעיון נוסף

ניתן בהחלט להשתמש בקרון ביצוע. את יכולה להכין מד גובה בדמות של ג´ירפה. זו יכולה להיות ג´ירפה מצחיקה, הומוריסטית. קישוט נחמד לחדר ושימושי במקביל.

מלי ש מ

New member
עוד רעיון,

קניתי לילדים מראה גדולה לחדר עם מסגרת עץ רחבה (100X50). מאחר וכמו שזה היה, זה היה משעמם, הוספתי כל מיני דמויות צבעוניות מעץ שהדבקתי מסביב, שילבתי ציור בצבעים אקרליים בין הדמויות, על המראה עצמה הדבקתי חיפושיות ופרחים ועל אחת הצלעות סימנתי מד גובה. יש מספיק מקום לרשום את הגובה ואת התאריך.

דורKה

New member
אפשר למצוא בנגריות חומר שנקרא

MDF. זה חומר שנוח לעבוד עליו, הוא יחסית דק (כ- חצי ס"מ) כך שהוא לא טופס מקום, והוא זול יחסית. אפשר אפילו למצוא שאריות של החומר, שיהיו מספיק ארוכות, ולא יעלו לך כלום. בהצלחה

sigaliot

New member
בנוגע ל-MDF ולמעמד דיסקים.

אני ממש חובבת את החומר הזה ועובדת איתו המון (בקרוב תמונות של עבודות שלי שצילמתי) , החיסרון שלו זה שהוא כבד! אפשר למצוא אותו בעוביים של 1.7 ס"מ ושל 3 ס"מ...בטח יש עוד אבל אני משתמשת רק באלה... זה חומר נהדר , חזק וחלק כך שאין צורך לשייף אותו כ"כ ולהחליק אותו לפני צביעה. הוא לא מיועד לווש אלא רק לצביעה אטומה כיוון שאין לו טקסטורה של עץ. לגבי מעמד דיסקים , אני בניתי לעצמי לפני כמה שנים מעץ אורן מעמד שכזה עם רגלים מברזל 8 מכופף...אני מקווה לפתח את הפילם השבוע ולהכניס תמונה של המעמד. אגב , מי שעוקב אחרי הסדרה "עבודת בית" ב-BBC PRIME בטח שם לב שהם חובבי MDF מושבעים ובונים ממנו פשוט הכל....אפילו משטחים למטבח.

sigaliot

New member
אופס...המעמד דיסקים היה תגובה

להודעה אחרת...התלבלבתי

popo11

New member
איפה אפשר לקנות MDF?

הם גם חותכים לפי הגודל שאת רוצה? וקדימה - תמונות!!!

sigaliot

New member
בכל בית מסחר לעץ ולבידים...

אם את גרה בצפון אני יכולה להמליץ לך על מקום ממנו אני קונה....יש להם שם נגר שחותך לפי מידות ואפילו נותן בחינם שאריות שהם לא צריכים...ניתן להשיג שם הכל , את כל סוגי העץ והלבידים במחירים נורמלים (בניגוד להום סנטר שגובה על פלטה מעפנה מעץ אורן ים בכסף). התמונות ימסרו לפיתוח בהקדם...

popo11

New member
אני חיפאית

ואשמח להמלצות מכל הסוגים - איפה את קונים חומרים (צבעים, קנבס, עץ) איפה את לומדת קישורים לאתרים - קדימה להפגיז! המון תודות,

sigaliot

New member
אז ככה...

לגבי העץ , באיזור התעשיה של עכו יש את "ארזי רז" ובאיזור התעשייה ק.ביאליק יש את "בירמן" , שניהם מעולים... אבל אם את גרה בחיפה בטח תמצאי במפרץ משהו יותר קרוב , תפתחי ספר טלפונים. לגבי החומרים , בעבר קניתי ב"עידן לאומן" בקרית מוצקין ולאחרונה אני קונה ב"רובין" בנהריה....בעיקרון בחיפה יש לך חנויות טובות מאוד...אני רק צריכה להזכר בשמות...אבל שוב , בספר טלפונים תמצאי הכל! ולגבי אתרים , אין לי ממש קישורים כי אני מוצאת תמונות במקומות שונים , תחפשי תחת המושג "קליפ ארט" , יש מלא אתרים בנושא , אלא אתרים מלאים בתמונות שונות , רק צריך לחפש....גם בגוגל את יכולה למצוא...צריך סבלנות.

popo11

New member
את החנויות בחפה אני חושבת שאני

די מכירה, אבל תמיד שמחה לשמוע על מקומות חדשים. חשבתי שאולי יש לך המלצות מקומיות ...

max63

New member
מעט על MDF

MDF הינם ראשי תבות של Medium Density Fiberboard והוא פשוט עץ טחון היטב (הרבה מעבר לסיבית) שעורבב עם שרפים מיוחדים ועבר דחיסה קלה. הוא כבד יותר מעץ, ישר מאוד, רגיש למים אבל פחות מסיבית, דורש קידוח מקדים לפני הכנסת מסמר או בורג. מגיע במבחר עוביים. נמכר בכל נגריה כחומר סטנדרטי לחלוטין. יש שלא אוהבים את הריח שהוא מפיג כאשר הוא חדש או לאחר חיתוך. יש לי חבר שטוען שהוא מריח את החומר גם לאחר חודש. בכל מקרה, לאחר צביעה, שאלת הריח כבר לא רלוונטית כי החומר נאטם. מבחינתי (כנגר) חולשתו של החומר בפינות חדות (כולל כל צלע של 90 מעלות) והיא פריכותו. הוא ישבר בקלות בנקודות אלו כאשר יקבל מכה, לעומת עץ מלא. בנגרות עממית הוא שימושי מאוד בדלתות מטבח, בעיקר באלו שעוברים גילוף במכונה אוטומטית, וגם בשולחנות סלון לא יקרים (עקב היותו קשה ושטוח מאוד). בהצלחה למשתמשים.

sigaliot

New member
מקס במדינתנו לא כ"כ אוהבים את החומר

אבל תראה מה עושים ממנו באנגליה....פשוט הכל!!! אני ממש אוהבת אותו ולא חושבת שהוא רגיש כ"כ לרטיבות לאחר צביעה טובה...לראיה , אצלי במקלחת תלויים מראה ממוסגרת וארון תרופות שבניתי מהחומר והכל עמיד ועומד בצורה מעולה! אגב , אני דווקא אוהבת את הריח שלו , במיוחד בזמן החיתוך....אולי אלה השפעות ההתלהבות שלי בזמן יצירה

max63

New member
אוהבים ומפחדים...

סיגליות, ישנם ארצות שבהם הוא לא פופולרי בגלל שהשרף מכיל חומר נדיף שבם פורמאלדהיד. זהו חומר שימור מוכר וכמו כל כימיקל יש שטוענים שאיננו בריא אבל לאחרונה MDF זכה בארופה לעדנה ומכינים ממנו ריהוט שבו משאירים את הקנט (הפס החשוף בקצה הלוח) בגוון הטבעי. בקיצור, כבר לא מתביישים בו.

למעלה