התרחק מן הכיעור ומכל מה שדומה לו.
לדאבוני, אני מוצא את הכיפה על ראשם של אנשים ואת הזקן הלא אסטתי כדבר מכוער למראה אצל אנשים רבים. אני מתחרט על כל אותם שנים בהם הייתי לבוש כל כולי כחסיד, מכוסה לגמרי. הייתי מחוייב בכיסוי ראש על פי הדת וכיפה סטנדרטית היתה מכערת אותי מאד. לכן שמתי כובע גרב שנים רבות. עדיין נראיתי מחריד. אני הולך בראש גלוי כדי להראות אסטתי בעיני הבריות, לעיתים אני אשים כובע, אבל הגעתי למסקנה שגם הוא מכער אותי... ישנם חסידים שגם עם זקן יש בהם אסטתיקה, ישנם חילונים שגם עם זקן, הם נראים מאד לא נעימים למראה. מצער אותי שגבר ואשה יצטרכו להחליף את לבושם על פי הדת לבגד שינבל את המראה שלהם. אתם תמצאו לפעמים אדם שהיה דתי וחזר בשאלה ופעמים רבות אני רואה עליו שהוא הרבה יותר נאה למראה ואסתטי בתור חילוני... זו הסיבה שלא אדון תמיד מה שמכנים חילוני, חוזר בשאלה.
רציתי תמיד לנהוג בנקיות גדולה, להראות נקי ואסתטי ולבוש בבגדים חלקים ויפים. הדת גרמה לי לשנות בלבוש שלי. הייתי מחוייב פעמים רבות כדי שקליפה כלשהיא תעזוב אותי לנפשי ואוכל להתנהג בנקיות לרדת לרמת הכיעור שלה. לדבר בח' וע', להנמיך או להגביה את קולי לרמה מביכה ומזלזלת, עשיתי זאת בכוונה בסרטונים מצויירים שלי. אמרתי שאצור משהו מגוחך רק כדי להפטר מהרעיון בראש שלי ולהרשות לעצמי גישה נקייה סוף סוף, אני יודע שזה מכובד מאד פעמים רבות ללבוש בגד מזרחי, לדבר בהטעמה של עדות המזרח, זה מכובד מאד אבל עלי זה נראה ונשמע מגוחך. יש אנשים שהטעמה כזו מכובדת יותר אצלם. היא לא מכוערת בעיני.
אני מדבר עם האלוהים גם באנגלית לפעמים, מפני שיש דברים שנשמעים לי נקי יותר כאשר הם נאמרים באנגלית, זה אכן עושה אצלי רושם של גזען ולא פלורליסט במיוחד.זו הצביעות הזו שתגידו שיש לאנשים נקיי כפיים. שהם לא יכולים לרדת לרמה של לכלוך שאנשים אחרים בוססים בו ביומם... גם כשאני ממחזר בקבוקים ומנקה אשפה מגינות אני עושה זאת בסטייל של מעצב.... יאמרו ויגידו שאני זה שעושה זאת בצורה מכוערת... זה מפני שעד עכשיו לא ליטשתי את עצמי מספיק לא לעבוד בתנועות ריקוד מתנשאות. יגידו לי שהנקיות הזו שאני נוהג בה היא התנשאות על האחרים, היא מעליבה ופוגעת בעצם מפני שאם אחר ברמה מלוכלכת יותר אז לא ראוי שאתנהג מעליו. הרי ביקשו לא להתנשא על הבריות ולא לראות את עצמי טוב מהם אבל כשאני נוטל גינונים מסויימים, אני מכער את עצמי. אני לא נאה לבריות ולעצמי כשאני מדבר בח' ובע' את הטעמות התהילים ואומר אותן בניגון מזרחי נניח. אני שר אותם בניצחון בד"כ, ותמיד הייתי רוצה לשיר אותם בניגון של ניצחון. כזה שיש במשחקי מחשב שנמכרים באמריקה... גם כל אות בפרק קיט בתהילים נאמרת בניגון שונה.
אני מצר על כל הפעמים בחיי שדיברתי בזלזול מוחלט וחסר רסן. מחצתי בעלי חיים בילדותי מספר פעמים ודיברתי בנוכחותם כמו האדם הזול שאף פעם לא רציתי להיות. עשיתי זאת בטעות במידת מה גם כלפי חברי ילדות ואני מצר על כך. הכבוד לא היה שווה זאת. זו לא חרטה עבור ה', אלא חרטה על כך שהפסדתי את המראה הנקי כל כך שרציתי.
אני מתנצל על כל שגיאת כתיב שהיתה לי בפוסט הזה. חוויתי הרבה הערות והאשמות בחיי מצד אנשים ומצד הכתוב בספרים שקראתי עד כדי כך שאיבדתי חלק מן המושלמות בהגיית הכתוב... אני עשוי לכתוב ואז להחמיץ אות ולהחליף ע' בא'. אני יודע היכן צריך להשתמש באות א' או באות ע' ועדיין לשגות כי כתבתי מהר כל כך ולא שמתי לב לדבר.
יכולים להאשים אותי בעולם הבא שגילוח הזקן שלי והעובדה שאיני שם כיפה הוא מגאווה והתנשאות. זה אכן כך. אבל באמת רציתי להיות אסטתי בעיני הבריות ולא להיות מכוער במראה שלי עבורם. כשאני מתנשא על אדם אני בכלל משתמש ברגש הזה על מנת לעשות עבודה באופן יותר יעיל. כשאין לאדם גאווה הוא לא תמיד יעבוד מהיר כמו כאשר אחזיק מעצמי, אבל ראיתי אנשים שבענווה עשו עבודה טובה יותר ממה שאני עושה... נער דתי ואסטתי שבענוונותו ניקה גינה באופן יסודי יותר משאני מסוגל לעשות כאשר אני מוסיף לגלולה המרה הזו סוכר של התנשאות והתעלות מעל אחרים. ראיתי גם גבר מבוגר בעל חנות שלא היה צריך גאווה כדי לנקות את פתח החנות שלו. עם פחות איבחות מטטא, הוא ניקה טוב יותר ממני. היתה שם גם אשה מבוגרת שעזרה גם היא וניקתה באותה רמה. הם כולם היו בעלי ענווה ומוסר עבודה וערכי מאמץ.
כשאני מנקה זה תמיד בחדווה גדולה ומתנשאת. אנשים מסויימים יזלזלו, לאנשים מסויימים לא יהיה נעים, לאנשים מסויימים זה יהיה מכוער. אני יכול ללטש יותר את היהלום להיות יפה ונאה ולא מכוסה בכתמי כיעור, אפילו של סטייל. סטייל כזה שיחשב גס. מקווה שאינני טועה מפני שאני רוצה מראה נקי.