מודיעין של פלסטין - רוואבי

ש מים

New member
מרשים ביותר!

ומעורר קנאה.
בנוסף מעלה מספר שאלות:
1. אני סקרן לסוגיית בעלות הקרקע...
2. אחרי קריאת הכתבה הזו עדיין יהיו בישראל יהודים שיטענו ש-"הערבים לא יכולים לגור בבניה רוויה"?

itamo

New member
הם לא נוהגים לעשות את זה בתוך גבולות ישראל

ברשות הפלסטינית ובמדינות ערב בניה רוויה בערים הגדולות היא מאוד נפוצה, אבל לא בכפרים ובערים הערביות בתוך תחומי ישראל.

ש מים

New member
לא זה מה ששאלתי

אבל אם אתה כבר כותב: העובדות אינן תואמות לאמירתך.

ש מים

New member
כלומר: גם בישראל...

הטענה בדבר "לא נוהגים/לא מקובל" וכו', אינה עומדת במבחן המציאות. זו טענה בעלת מטרות מסויימות, ולא אמירה משקפת מציאות.

zivi3232

New member
עיר משעממת היו מתים להגיע לרמה של מודיעין

אפילו קריית גת יותר טובה מהעיר הזאת.

zivi3232

New member
העיר הזאת צפופה להחריד

וגם הבניינים שם מכוערים לדעתי ונראים אותו דבר, התכנון שלה גרוע והכבישים צרים, תראה את איכות התכנון של השכונה החדשה של דימונה ותראה את איכות התכנון של העיר הזאת ותגיד לי איפה עדיף לגור, אני הייתי מעדיף לגור בשכונה החדשה של דימונה או בשכונה החדשה של קריית גת לפני שהייתי הולך לגור ברוואבי.

ש מים

New member
היית שם??

לפי מה שאני רואה בכתבות ובתצלומים - העיר הזאת שמה את רמת אביב ג' בכיס הקטן.

לא נראה לי שיש טעם להתייחס לביקורת כזו

יש אנשים שמותחים ביקורת בצורה רפלקסיבית בלי לבדוק את הנתונים לעומקם.

רוואבי אכן עושה רושם של יישוב מתוכנן היטב, פרט לנושא אחד מרכזי - המיקום שנבחר מלכתחילה. האזור ההררי התלול של דרום השומרון הוא אחד האזורים היותר רגישים אקולוגית ונופית ביו"ש. הקמת העיר במקום הזה, מבחינה סביבתית, היא אסון (ובניגוד למגיבים אחרים בשרשור - ביקרתי בשטח, זמן קצר לפני שהחלו עבודות הבנייה. לאחר מכן צפיתי על חלק מהעבודות מכיוון עטרת ובתצפיות נוף רחוקות).

מה שאני רוצה לומר בקצרה - תכנון יכול להיות יצירת מופת, אבל הבסיס של התכנון, אסור שיהיה "לוח חלק" אלא צריך להתייחס לנתוני הבסיס. כמובן שאם המתכנן נשכר בידי יזמים, קשה לו להגיד "לא" לעצם הפיתוח המתוכנן - אבל ראוי שמקבלי ההחלטות בוועדות התכנון יציבו תמיד לנגד עיניהם גם את "חלופת האפס" כאופציה לגיטימית.

ש מים

New member
מסכים לגמרי עם הסיפא

לגבי המיקום (כולל רגישויות וכד'): זה בהחלט קשור לשאלה שהצבתי בתחילת השרשור - נושא הבעליויות... לדעתי התשובה עשויה להבהיר כמה נקודות בעניין זה.
מה שכן, אני לא אתפלא בכלל אם פרופ' ראסם חמאיסי היה מעורב בנושא המיקום והתכנון...
לגבי "וועדות התכנון": אין לי שום מושג כיצד וע"י מי מתקבלות ההחלטות בשטחי הרש"פ. אולי אתה יודע?

למעלה