מודיעין

אופיר91

New member
מודיעין

ב- 21.08 הייתי בריאיון אישי לגבי מסלולי ערבית במודיעין וכשדירגתי את המסלולים שאני רוצה ללכת אליהם אמרתי שאני הכי מעדיף את מסלולי תרגום והיום (17.09) ראיתי שעידכנו באתר חמ"ן את הפרטים שלי ורשום שאני מועמד לאלמו"ג. אלמו"ג זהו מסלול תרגום?

חשוב ! ! !

בַּקָּשָׁה: אני מציע לנסות ולשאול זאת רק אנשים שאתה מכיר מתוך חיל המודיעין או ישירות את מחלקת האיתור של אמ"ן-חמ"ן. עדיף להמעיט בדיבור על התפקידים שיש בחיִל, ובטח שלא לפרט בצורה גלויה לַכֹּל פרטים שכאלה, שכן האוייב חשוף לאתרים מסוג זה בדיוק כמוני וכמו כל גולש אחר במרשתת. * * * אנא, שִׁמְרוּ עַל בִּטְחוֹן שָׂדֶה * * * יום טוב.

אם-כן, אבקש מחברי הפורום שלא להרחיב מעבר

לפרטים הניתנים באתר חיל המודיעין בנוגע לתפקיד לקורס אלמו"ג ולקורסים נוספים.

וזה ממש לא משהו אישי כנגד

איש מחברי הפורום, שלא תבינו לא נכון ! ! ! מדובר בבטחון מידע הנחוץ במיוחד ברשת - תבינו זאת כאשר תתגייסו ותלמדו על-כך גם-כן. יום מעולה !

דללה

New member
מה זה הלחץ הזה?

מסלולי הערבית של חמ"ן מופיעים בצורה גלויה לכולם באתר האינטרנט בשמם המלא ובפירוט סוג התפקיד.

pilpelmemule

New member
נכנסתי ואין אבל שיהיה

כתוב רק בכלליות על מסלולי ערבית ולא שמות וכאלה אממ לא משנה שבת שלום

אסביר לך...

מי כמוך וכמו שאר הגולשים יודעים שחיל המודיעין מנסה לשמור על הידע והמידע שלו בתוך עצמו ככל אפשר, אמנם בשנים האחרונות, ובכלל הדבר אינו הכי פשוט. כל חייל/ת פשוט יכול פטפט פה ושם וככה המידע המעט הזה שנפלט עובר מאדם אחד לאחר. לא אחת נכשלו חלק בסיסי היחידה בשמירה על ב"מ בדברים קריטיים ביותר, שכן מדובר בבטחון המדינה ואזרחיה. אמנם לא מדובר בחשיפת מקורות מודיעיניים (שכן אם הוא קורה הדבר חמור ביותר ! ! ! ) וכדומה, אך גם המידע הקטן שיכול להימסר לאוייב (כמו שמות בסיסים ומיקומם, מבנה יחידות, שמות בכירים ביחידה, שמות של יחידות בחיל, תמונות מתוך בסיסים וכדומה) עלול לפגוע בחַיִל. בואו נסכם, כי מה שרשום באתר של חיל המודיעין הוא הדבר היחיד שהותר לפרסום, כיוון שעבר את הצנזורה הצבאית מה שמעבר לך (כדוגמות הכתובות לעיל) מבחינת בטחון מידע - בגדר "אסור" ! גם אם תקראו מידע הלקוח מתוך אתר ויקיפדיה, למשל, אשר מרבה בכתיבת תכנים על יחידות שונות בצה"ל, אין הדבר אומר שהמידע אמין. את מה שאתם בתור בתגייסים טריים צריכים לדעת, כאמור, אפשר לקורא באתר חיל המודיעין או לשאול אנשים קרובים ששירתו או משרתים ביחידות השונות. גם אותם אנשים לא יוכלו לחשוף בפניכם מידע רב, היות שהם חתומים ומחוייבים על שמירת סודיות. מצטער על ה"לחץ", אבל זה מה שיש כרגע במיוחד ב"עולם האפשרויות הבלתי מוגבלות" - האינטרנט... יום טוב לכולם

דללה

New member
אני נשבעת שהגבתי על זה!!

אני אנסה לשחזר את ההודעה שלי.. אמרתי שאני לא רוצה להישמע שחצנית או משהו כזה, אבל במסגרת התפקיד שלי אני יודעת קצת יותר טוב ממך או מכל אחד אחר מה מותר להגיד ומה לא. זה לא אישי נגדך, אבל אני לא צריכה שאף חייל מורעל (ותסלח לי, כן? אבל חיילי 8200 הם מורעלים..) ילמד אותי מה כן או לא להגיד ועל עבירות ב"מ. כל מה שאמרתי היה בגדר המותר. אלו דברים שנאמרים למלש"בים ואפילו נכתבים בפליירים שהם מקבלים (גם אני קיבלתי אחד בזמנו
) ושוב, זה לא אישי..

זה גם לא היה מכוון נגדך, שלא תביני לא נכון...

אני פשוט אומר שצריך לחשוף כמה שפחות מידע באינטרנט... מורעל זה רע? תסלחי לי, וצר לי לבאס אותך אבל ברוב המקרים חיילים "מורעלים" זה דבר טוב. הדבר מביא לתוצאות טובות יותר - כך גם ביחידות הקרביות של צה"ל. בנוגע לעבירות ב"מ גם את, אינך צריכה ללמד אותי, הידע שלי בנושא די והותר. לרגל השנה החדשה מקווה אני שהגענו לעמק השווה ושהדבר יעבור כאילו לא היה. בתקווה שאנשים יפנימו את משמעות בטחון המידע (לא רק בפורומים, אלא גם בפייסבוק הכדומה). שבת שלום.

GrEeNgIrL3

New member
אם את רוצה לדעת..

קצת על המסלול שלחי מסר.. אני לא יודעת כל כך הרבה אבל זה גם משהו

דללה

New member
אלמו"ג..

לא, זה לא מסלול תרגום. יכול להיות שהציעו לך אולפן תרגום ובסופו של דבר, כשהיו צריכים להחליט באופן סופי, החליטו שתתאימי יותר במסלול אלמו"ג. מה זה אלמו"ג? אולפן למודיעין גלוי. כמו שהוסבר לך בכנס הראשון, המסלול עוסק במודיעין גלוי ונדרשת רמת ערבית ספרותית גבוהה.

חני ח

New member
לא ,האזנות זה לא מודיעין גלוי....

אני גם מסכימה שלא לפרט יתר על המידה אפשר בכלליות ובין אדם לחברו באופן ישיר.. מה שכן תשמור לך קצת הפתעות לדרך זה טוב! מתי אתה מתגייס? בהצלחה!

חני ח

New member
לא ,האזנות זה לא מודיעין גלוי....

אני גם מסכימה שלא לפרט יתר על המידה אפשר בכלליות ובין אדם לחברו באופן ישיר.. מה שכן תשמור לך קצת הפתעות לדרך זה טוב! מתי אתה מתגייס? בהצלחה!

למעלה