מודיעין

רוני^לה

New member
מודיעין

אוקיי, אז ככה - אני בתהליך מיונים למודיעין, ונשאר לי רק את התחקיר הבטחוני (יום ראשון הבא). הקטע הוא, שאומרים לי את השם של המסלול שאליו אני מיועדת, אבל אין לי מושג מה זה אומר. אז המסלול הוא ``תרגום והאזנה ידיעות מודיעיניות בשפה הלועזית - טר``צ טכנולוגי``. למישהו יש מושג מה בעצם עושים שם??????? ועוד עניין - כידוע, מי שממויין למודיעין לא יכול להתמיין למשהו אחר. עכשיו, קיבלתי במנילה את האשכול של דוברות ומידע (גל``צ, במחנה, דובר צה``ל) וסימנתי אותו כעדיפות ראשונה, אבל לא שולחים לי מיונים בגלל המודיעין. מישהו יודע איך אני יכולה לסדר שאני כן אלך לבחינות למרות המיונים למודיעין, אני בכלל לא יודעת אם אני רוצה את זה. המון תודה, רוני.

untitled

New member
מבחני מיון למודיעין

את יכולה בבקשה לפרט אילו מבחני מיון בדיוק יש למודיעין? זה יכול לעזור לי מאד תודה רבה ובהצלחה צור

רוני^לה

New member
תודה טלי, ותשובה לצור

בתכלס - במבחן הראשון היה לי מבחן באנגלית נטו - שאלות אמריקאיות וכו`. חוץ מזה, היה לי גם קטע בעברית עם כל מיני מונחים צבאיים שהייתי צריכה לתרגם לאנגלית, וגם קטע באנגלית שהייתי צריכה לסכם ולתרגם לעברית. מבחנים דיי קשים, אבל אם יש לך אנגלית ברמה גבוהה, יש סיכוי טוב שתעבור אותם. חוץ מזה, נותנים לך גם שאלון 300, שזה שאלון עם 300 משפטים שאתה צריך לסמן אם זה נכון או לא נכון לגביך. משהו פסיכולוגי כזה. אח``כ בשלב השני היה לי מבחן ידע כללי, מבחן אנאלוגיות ועוד משהו שאני כבר לא זוכרת. אחרי שעברתי את זה נשאר לי רק ראיון אישי, שזה באמת שטויו, וביום ראשון הבא יש לי תחקיר בטחוני. מקווה שעזרתי. דרך אגב טלי, תודה רבה. ועוד שאלה- היחידה המרכזית זה בגלילות נכון? אני רוצה קל``ב.

tali_le

New member
כן, אבל...

היחידה המרכזית היא אכן בגלילות למרות שיש גם ריכוזים בקריה וגם בצפון ובדרום השיבוץ נעשה ע``פ הרצון שלך והציונים שלך בקורס ורמת הסיווג שקיבלת...

untitled

New member
תודה!

מקווה שתצליחי במבחן הביטחוני. מתי התחילו לך המבחנים, בכיתה י``א? ובכלל איך איתרו אותך? תודה

רוני^לה

New member
בסבבה

המבחן הראשון היה בין י``א לי``ב, וזה תהליך ארוך שנמשך בערך עד אפריל. נראה לי שהגיעו אלי כי אמרתי בצו הראשון שאני דוברת אנגלית ברמה של שפת אם, וגם יש לי קב``א ודפ``ר גבוהים.

tali_le

New member
תשובה..

תרגום והאזנה בשפה לועזית - כלומר לתרגם מסמכים מודיעיניים מאנגלית לעברית ולהפך או לתרגם קטע סאונד לעברית נחשב תפקיד טוב מאוד, קורס מעצבן אבל התנאים טובים בכל אופן, אם עברת כבר את רוב שלבי הקבלה למודיעין אין לך סיכוי לצאת משם אלא אם כן הם יחליטו לוותר עלייך... או שיש לך פרוטקציות

למעלה