מודל של תנור אפייה

dinasour

New member
מודל של תנור אפייה

אני צריך לרנדר חזית של תנור ריאליסטית . ולא מצליח לבנות חומר מתאים למתכת + השתקפויות. מישהו יכול להציע לי איך לעשות? מקס 7 . דחוף! תודה

Druyanizem

New member
HDRI

High Dynemic Range Image הבאתי רק קישור אחד (Vראשון שמצאתי בגוגל) כל הרצה בגוגל של HDRI תביא לך מליון תוצאות http://www.hdri-studio.com/

dinasour

New member
יש אפשרות לHDRI

גם ברנדר הרגיל של מקס? - או מנטל ריי? או שחייבים ברזיל וכד.? כי כשניסיתי לא הופיע לי התמונה בחלון החומרים.

מיכאל ג

New member
בשביל השתקפות

צריך משהו שישתקף בתנור. אתה יכול גם לעקם - רק טיפה - את המשטח הקדמי כדי שלא יהיה ישר לחלוטין.

galrt

New member
ממש לא צריך HDR לכל דבר..ואם בכלל

זה נועד כדי לשכפל סביבה מלאכותית כדי שהאובייקטים יקבלו את אותה התאורה מהסביבה. השתקפויות הם בונס של השיטה הזאת אבל לא צריך HDRI בכלל כדי ליצור השתקפיות חזקות או דרסטיות. בסך הכל צריך לשנות את השיידר שלא ישקף כמו מראה הכל באותה עוצמה. השימוש בHDRI אמור להיות כ FILL LIGHT ברב המקרים אלא אם כל מה שיש בסצנה זה OVERCAST של השמים. המון אנשים דוחפים את אותם הפרובים שכל שאר העולם משתמש ובלי KEY LIGHTS על כל מודל שהם עושים עם שיידר בסיסי ביותר ולא מבינים למה זה נראה מגניב לרגע אבל די מצועצע משעמם ומוזר. אגב אין שום קשר לתמונה שיש פה התנור די בסיסי אבל חביב. רק מצאתי הזדמנות לשפוך קצת "חוכמה".

Druyanizem

New member
לא יותר פשוט לעבוד עם HDRI

מאשר עם השיטה שאתה הצעת? כי גם אם כל העולם משתמש בפרובים האלה... בשביל היילייט טוב זה לא משנה כי גם ככה לא רואים את התמונה עצמה אלא רק את מקורות האור... וזה יכול לבוא טוב מאוד במקום הפליינים עם האאוטפוט הגבוה - פחות עבודה ותוצאה טובה ולא בנאלית (במקרה של היילייט)

galrt

New member
ממש לא

התוצאה נראית זהה לכל שאר הרנדרס שאתה רואה אצל שאר העולם כי שוב יש רק כמה עשרות פרובים חינם שאפשר להוריד או לקנות דיסק עם פחות ממאה. תתפלא כמה קל לזהות איזה פרוב השתמשו. אנשים לא טורחים לעבוד על השיידר שלהם גם והכל נראה כמו מראה מאד מאד חזקה. ההיילייטס האלה זו אותו דבר בדיוק כמו להתעסק עם השיידר שלך ולהרים את העוצמה וה-CONTRAST בהשתקפויות. רק שעם HDRI יש הרבה פחות שליטה על התוצאה.

dinasour

New member
הוספתי HDRI

וGALRT צדק , היה מאד קשה לשלוט בפרמטרים לשביעות רצוני. תודה לכולם על העזרה. בעייה נוספת היתה להוסיף הצללה , ואחרי שהוספתי תאורה שהרסה לי את ההשתקפות, ויתרתי על צללים. יש למישהו פתרון?

למעלה