מודל Steampunk Transporter

• פותח הנושא Ninja
  • פורסם בתאריך

Ninja

New member
מודל Steampunk Transporter

לאחרונה התחלתי לבנות מודל Steampunk. המודל יוכל להשתתף בתחרות מידול שמסתיימת ביום ראשון הבא. את התקדמותו של המודל ניתן לראות בכתובת http://forum.simplylightwave.com/showthread.php?s=&threadid=5101 אם בא לכם לתת הערות לגביו, הערות לתוספות/שיפורים/שינויים, אני אשמח. לא יודע אם אוכל/אספיק ליישמם, אבל בהחלט יהיה נחמד לשמוע אותן.

מיכאל ג

New member
נקווה שלא תיפגע מביקורת רצחנית...

אבל לדעתי פיספסת את כל הרעיון. מה שעשית חמוד אבל ממש לא סטימפאנק. אם אתה רוצה לראות דוגמה מייצגת של סטימפאנק תסתכל כאן למשל: http://www.crabfu.com/steamtoys/info_faq/ וגם כאן: http://team.subdivisionmodeling.com/jclark/forum/steampunk_winner.jpg סטימפאנק צריך המון פרטים. מלא מלא ברגים, צינורות, ארובות, פיתוחי ברזל ויקטוריאנים, גלגלי שיניים, דברים כאלו. תחשוב על סוף המאה התשע עשרה. קטרי קיטור. בתי יציקה. צפלינים. המעבדה של פרנקנשטיין. אצלך אין שום דבר מכל זה. יש לך משהו שנראה כמו צעצוע של ילד או איזה רישום מקרי של ליאונרדו דה וינצ'י שחי מאות שנים לפני שבכלל המציאו את הקיטור. אין שום הגיון בפרופלור קטנצ'יק כזה. זה לא נראה כמו משהו שיכול לעוף בכלל. מכונת טיסה סטימפאנקית צריכה להיות עם כנפיים זזות, בלון, ארובות, משהו שז'ול וורן היה יכול לחשוב עליו.

Ninja

New member
../images/Emo140.gif בכבוד. Shoot...

אבל לפני כן, אולי כדאי להעיף מבט בפירוש המושג Steampunk. המושג הזה מתייחס לפנטזיה, להמצאה, למדע בידיוני... כל אחד יכול לחשוב על מה שבא לו בראש. לדעתי, אי אפשר להסתכל על דוגמאות שונות ולומר "זה מה שצריך להיות". ממילא זה יכול להיות סתם כל כלי דמיוני, כל מה שעולה בראשך, כל עוד זה משתמש בקיטור כאמצעי הנעה.
אומר לך את האמת... מכל ההערות, אני הכי התרשמתי מההערה על קוטר הרוטור, ובהחלט מאמין שלפחות אנסה זאת.
אני מודע ומסכים לכך שכדאי שאוסיף עוד פרטים, פרטים כגון גלגלי שיניים, צינורות וכדומה, פשוט עדיין לא הצלחתי לגרום לעצמי לשבת ולעשות את זה.
אם אצליח לגרום להתקדמות כלשהי, ניתן לראות אותה ממש כאן, ממש פה בסוף השרשור.

גם לפנטזיות יש הגיון פנימי. אני

מכיר לפחות 2 ספרי אנטומיה של דרקונים. אבל לא נדרשת ממך רמת התאמת פרטים כזאת. סה"כ שיהיה הגיון מסוים שמפעיל את המכונה, כרגע זה סוג של דוד שלא מחובר לכלום פרופלור שלא יכול לעבוד כי גם הוא לא מחובר לכלום, דוושות... ואני מניח שאתה מבין לאן אני חותר. התירוץ של אי אפשר לאמר ככה זה צריך להיות הוא נורא לא נכון. כי אם אין משהו שהוא נכון אין שום טעם בביקורת. בד"כ זה תירוץ של "באמא שלכם זה מה יש תעזבו אותי בשקט :) " שאגב זה בסדר גמור רק ששוב אין טעם בשום ביקורת. ובשביל למנוע אי הבנות הכל נאמר ברוח טובה.

מיכאל ג

New member
איך שאתה רוצה...

אבל ברצינות, בעוונותי אני קורא מד"ב ויצא לי כבר לראות (ולקרוא) איזו יצירת סטימפאנק או שתיים. ובאמת שיש איזה סגנון מאוד אחיד יחסית שמשויך למלה הזו. לעשות מה שבראש שלך זה נחמד בתיאוריה, אבל במציאות, ככל שאתה חוקר יותר אלמנטים מהמציאות, המודל יהיה יותר טוב. במקרה שלך למשל, מדובר על קטרים ישנים, כרכרות, ומכונות טיסה (שכמובן לא עפו) שתוכננו במאה התשע עשרה. גם איורים דיוניים מהמאה הקודמת לא מזיקים. אתה צריך להגדיר לעצמך מאילו חומרים הכלי שלך עשוי, איך בדיוק הגלגלים מחוברים לגוף (קפיצים, היגוי), אילו עוד חלקים חוץ מדוד יש במנוע קיטור, וכו'. כל כאלו יעזרו לך לשפר את המודל.

Ninja

New member
../images/Emo22.gifהחלפתי את הרוטור והוספתי עוד חיבורים

אשמח לשמוע עוד נקודות שאתם ממליצים להתמקד בהן.

שווה לראות את steamboy בשביל רפרנס

אני מסכים עם מיכאל, ואני חושב שאתה במילכוד. קשה לייצר סטימפאנק טוב בלואו פולי. לא שלא יצא לי לראות כאלה, אבל זה אתגר לא קטן. הדבר הראשון שקפץ לי לעיניים זה שהדוד לא נראה כמו דוד קיטור, תראה לי מאיפה מלבים את האש ואיפה יוצאים הצינורות מהדוד על מנת לסובב את הפרופלור. וכמובן ארובה. באופן כללי מיכלי לחץ יעילים הם עגולים (נוצר לחץ שווה על כל שטח הפנים) ומיכלי לחץ זולים הם אליפטים. דוד קיטור הוא סוג של מיכל לחץ ושלך לא נמצא לא שם ולא שם. עוד דברים שחסרים לך (מעבר למה שמיכאל כתב) זה בוכנות פניאומטיות, ושעונים (אחד לפחות של הלחץ אוויר). שיהיה בהצלחה בתחרות.

Ninja

New member
../images/Emo5.gifואוו. אתם ממש בעד ריאליזם, הא../images/Emo35.gif

סתם, סתם... למרות כל הרעש שאני עושה, אני מסכים עם ההיגיון של ההודעות שהועלו. כן, צריך עוד פרטים, וכן, צריך גם יותר לוגיקה מכנית שם. לא יודע אם הייתי הולך כל כך רחוק עד "באמא שלכם", אבל כנראה שהטענה המוצגת הכונה.
אני פשוט עשיתי מה שעלה לי בראש. לא ממש היה בא לי להשקיע בפרטים מפורטים ודימיון למציאות. עד עכשיו עבדתי על פי התפישה שלי
"ואללה, זה כלי בידיוני. עשה מה שבראש שלך..." אני מניח שהשבוע אנסה להוסיף קצת יותר פריטים ריאליים.
בכל מקרה, אם במקרה לא הייתי ברור עד עכשיו, תודה לשניכם על ההערות

eldarinn

New member
שמחתי להכיר

את המינוח. פגשתי בזכרוני את ה"מוצר" הזה אבל לא ידעתי על ההיסטוריה שלו ועל שמו בכלל. אני אשמח לראות גם את התוצר הסופי. אגב בדוגמאות שמצויות בלינק של WIKIPEDIA לא ראיתי שהדבר הזה מחובר לשאסי כלשהו כלומר עושה רושם שהדגם ה"מקורי" הוא בעצם בצורה של חבית (?) אגב גם לי קוראים טל

Ninja

New member
../images/Emo13.gif אציג אותו בשמחה. ../images/Emo140.gif

על פי התפיסה שלי, כל אחד יכול להמציא כל דבר בהגיון מסיום. בדוגמא שהוצגה ב-Wikipedia, רואים בכלל חללית. חיפוש פשוט על המושג ב-Google, יציג אין סוף דוגמאות. גיטרות, רובוטים, שעונים, חרקים, וכן הלאה. זהו עוד מושג שהתייחס לתקופה מסויימת בזמן, לתקופה בה מדע בידיוני חלם בכלל על כלים מונעים בקיטור. עוד תקופה מן העבר... זה מושג אשר ניתן להמציא כלים רבים לגביו. לא רק חלליות.

למעלה