מודם וראוטר לגיימינג (PUBG)

xena08

New member
מודם וראוטר לגיימינג (PUBG)

אני מחפש להתחבר בדרך הכי טובה (פינג וכו') לאינטרנט כדי לשחק משחקי רשת כמו PUBG. אפשר לראות את הפינג כאן:
https://pubg.disquse.ru/

יש לי כיום VR600, אבל האלחוט שלו התקלקל, ובהזדמנות הזו כבר חשבתי לשדרג, אם יש דרך. חשבתי להפוך אותו למודם ולהוסיף ראוטר, אבל אם מודם אחר יתן לי חיבור טוב יותר מבחינת פינג וכו' אשמח לקבל המלצה על כזה... תודה לכם.

rafid1

Active member
מנהל
הצעה תקציבית

תוכל לבדוק כבר כעת PING בחיבור ישיר של המחשב למודם (הסבה שלו לBRIDGE) .
LATENCY קשורה בעיקר לספקית האינטרנט/תשתית ולא לציוד.
הפתרון הגיוני ותקציבי יהיה - מה שהצעת - להפוך את הVR600 למודם נטו.
במידה ומהירות אלחוטית של AC1200 מספיקה לך בבית, כנתב אלחוטי גיגה, טוב ותקציבי הייתי מציע את זה:
https://www.netcheif.com/Reviews/A3002RU/A3002RU.htm
החל מ1.1.19 הוא גם מאושר מבחינת משה"ת/מכס. ב~120 ש"ח תסגור את הפינה (האלחוטית)...

xena08

New member
תודה

למה תקציבית? אני מוכן לשלם אם יהיה שיפור בביצועי המשחק שלי. לגבי האלחוט, אני דיי מבסוט מה AC1600 שנותן לי ה VR600, ולא ברור לי אם ארגיש את הירידה ל 1200. אני מקרין סרטי HD דרך ה WIFI בין המחשבים בבית.

rafid1

Active member
מנהל
כי אין טעם לשלם על מה שלא משתמשים בו...

ראשית, מהירות הWIFI לא משפיעה על PING
היא כן משפיעה על סטרימינג. אז שאלה לעצמך: האם במחשבים/טלפונים/סטרימרים בהם מדובר - יש מתאמים אלחוטיים של AC1600? AC1200? או פחות. לפי זה תבנה את התשובה. אישית הסטרימר שלי מתחבר לנתב הזה ללא בעיית ביצועים מה HTPC בHD. ואני יודע שהוא רק AC750 (עם 433M מכסימום, אך בטווח קרוב.)

אבל בבקשה, לך תקנה VR600 חדש, לי אין התנגדות... :)

הערה בשוליים: אם רק אפשר, נסה לפרוס/להשתמש ברשת קווית. תהיה מרוצה הרבה יותר מהיציבות ואי התלות במרחק.

xena08

New member
יודע את כל זה

אולי לא הייתי ברור. מתנצל. ויפי זה דבר אחד. פינג זה דבר אחר. ענייני הפינג הם במחשב שולחני שמחובר ב LAN (מי משחק בויפי בכלל?). על זה אני שואל האם ציוד אחר יכול לשפר משהו מה VR600. אני מרגיש שהמשחקים לא מספיק responsive ותהיתי אם זה קשור לציוד. מניח שלא, אבל שואל בכל זאת. מניח שזה החיבור הגרוע מהארץ. אני מקבל 70 פינג בערך במקרה הטוב וזה לא ממש מעולה. 40 ומטה זה כבר סיפור אחר.
&nbsp
לגבי ויפי, אין לי תלונות לגבי מה שה VR600 נותן, אבל כרגע הוא תקול, אז לא רלוונטי. שם אין לי מה לשפר, ורק מפחד לאבד מהירות, כי לקח לי זמן לאתר ראוטר ובכלל סטאפ שמזרים יפה בפועל את מה שאני צריך פה (ובטח שאני מדבר על 5G וכל שאר המכשירים תומכים ac ולא שאר סוגי הרשת).

rafid1

Active member
מנהל
-->

לא תשנה כמעט דבר עם נתב קווי (כל עוד הפורט - גיגה). ספקית אחרת - זה כבר עניין אחר. וגם שם לא הייתי מצפה לשיפור מעבר למילי בודדים לאירופה (שיפור ניתוב). המרחק הגיאוגרפי הוא החסם התחתון.
&nbsp
ושוב, תלוי *איזה* AC. אם המכשירים אצלך ללא תמיכה ב 1600, למה לבזבז על זה כסף?....
&nbsp

xena08

New member
איך בודקים איזה AC יש לכל מכשיר?

חשבתי ש AC זה AC, והמספר רק מציין יכולות של הראוטר עצמו... יש לי מחשב נייד לנובו X1 יוגה ונוט 9 של סמסונג.

rafid1

Active member
מנהל
זו שאלה פשוטה רק התשובה - לא...

לא, המספר מציין את המהירות המכסימלית האפשרית בפועל של כל מכשיר בAC+N (למשל - 1200=300+867). התוצאה של החיבור בפועל - תהיה המינימום מבין בשניים - נתב ומכשיר.
התשובה הפשוטה - מסתכלים במפרט של המכשיר...
הבעיה שזה בד"כ לא כתוב שם (פרט לנתבים)... אז התשובה המורכבת: מנסים לאתר את הדגם של הרכיב האלחוטי שבמתאם (בד"כ רשום בדרייבר), ואז באתר היצרן שלו.
או , כרגיל - מחפשים בגוגל אם מישהו כבר בדק את זה...

xena08

New member
טוב, גם את זה אני יודע :)

והבעיה הנוספת שהמספר בפועל לא תואם למספר התיאורטי. למשל מאקבוק מבטיחים 867 אבל בפועל עומדים על בסביבות 400. בכל אופן, אני לא זוכר במדויק אבל נראה לי שהלנובו שלי עומד על מעל 100M כלומר 800 וצפונה (עבדתי קשה על ה VR600 בכדי להגיע לזה. ערוצים, סוגי הצפנה וכו'). לא אסתכן עם ראוטר שיאט לי את זה. בכל אופן, תודה. אני אשלח את ה VR600 לתיקון ובינתיים אשיג משהו חלופי.

rafid1

Active member
מנהל
בהצלחה. אגב, נתבים לא מתקנים אם הם לא באחריות, זורקים לפח

או משתמשים בהם כמתג..ץ

למעלה