מודם ללינוקס

ReFleX

New member
מודם ללינוקס

אחים שלי , קניתי מודם U.S Robotics של 3Com PCI והוא חומרה (ככה לפחות אמרו לי בחנות) , עכשיו , הלינוקס ממש לא אוהב את המודם הזה , יענו הוא לא מקבל אותו , ניסיתי הכל (ממה שאני יודע) , ניסיתי להגדיר ב Kppp מה שצריך , עשיתי : ln -s /dev/ttyS2 /dev/modem כי בווינדוס במודם שלי הוא על יציאת קום 3 . עשיתי גם : setserial -a /dev/modem וזה אראה לי הכל כמו שצריך להיות ... ! . , לא ניסיתי minicom כי אין לי אותה מישום מה ... ,וזהו ! . , התוכנה של החיוג אומרת כל פעם : looking for modem - > sorry , modem is busy וזהו , זה לא מתחבר ! . למישהו יש פיתרון בשבילי ?! , נ.ב זהו מודם פנימי . בתודה מראש !

mavor

New member
מנסיון

אין לך מודם חומרה ל USR יש רק שני דגמים של מודם PCI חומרה ושניהם לא מיוצרים כבר וגם אף פעם לא היו בארץ יש לך מודם חצי חומרה שזה אומר שיש לו CHF אבל זה לא חומרה מלא תשלך את הפרטים של המודם (מיספר סיראלי ודגם מלא) ואני ארעה אם יש לי פיתרון בשבילך בכול אופן אם אתה יכול להחליף למודם מוטורולה ולקבל זיכוי על ההפרש זה שווה לך כי מוטורולה ניתמך בלינוקס (החברה היחידה היחידה חוץ מPCTEL שקטבה דריברים)ועובד לא רע בכלל נדב

ezaton

New member
יש דרייברים גם לאחרים

אולי הם לא כתבו דרייברים, אבל יש ברשת, עובדים. Ez

ReFleX

New member
נודע לי עכשיו גם כי ...

אחרי בדיקות שעשיתי נודע לי שלא מותקן אצלי מודול של ppp או pppd או איך שלא קוראים לזה , אז התקנתי מחדש את הקרנל וזה עדיין לא עזר :/ , אולי גם ביגלל זה זה לא פועל ?! , וגם אין לי minicom , מאיפה אני משיג ?!

MachineX

New member
את minicom ו-ppp יש בדרך כלל..

על דיסק ההפצה של הלינוקס.

ReFleX

New member
יש רק ppp אבל עדיין ....

תיראו , על הדיסק יש את ה rpm של ppp אבל נאמר לי שצריך לעשות איזה משהו לקרנל אחרי שאני מתקין את המודול הזה , ואין לי מושג מה אני צריך לעשות , וגם אין את ה rpm של minicom או שאולי יש לו שם אחר ... ?!

ReFleX

New member
ונגיד ואני ייקנה ...

מה עדיף יהיה לי ליקנות , ואני לא מדבר מבחינת מחיר ... : מודם של מוטורולה ?! , שאז אני אצטרך להיתעסק עם קימפולים ובלאגנים , או פשוט ליקנות מודם חיצוני שישר ניקלט ע"י לינוקס ?! , תנו לי בבקשה קצת הסבר ...

lizard

New member
חיצוני

יותר פשוט,יותר עמיד. יש לי כמה של סופרה. 33600,עובדים כמו חיות,כמעו שלא נתקטעים. ואפ כן כולו ריסט קטן למודם וזהו אפילו מבלי לכבות את המחשב

mavor

New member
אפשר

או מוטורולה או קונקסנת מסוג HSF סוף סוף יצעו להם דריברים או מודם ISA חומרה או מודם חיצוני זה כול ההפציות לגבי מודמים נדב

ReFleX

New member
המממ , אבל מה הקטע עם ... ?!

יענו אני יחבר את החיצוני , ואז פשוט יבדוק אם הלינוקס מזהה אותו במיניקום ? , ואז לעשות קישור בין /dev/ttyS2 ל /dev/modem וזהו ... ?! ואז יפעל הכל כמו שצריך ?!

lizard

New member
מיניקום עובד

על dev/modem, אז קודם קישור אחר כך בדיקה
ובגדול כן. תראה זה לא מסובך מידי. אם אתה משתמש בסביבה חלונאית אז בכלל זה סטח יותר פשוט (לא ניסיתי לא יודע) מה שכן, הקטע הכי מסובך זה הנושא של הchat script. בגדול,הpppd ישלח את השם ואת הסיסמא שכתבת לו בקובץ סיסמאות רק אחרי שהוא יקבל איזו שורה כלשהי מהשרת אליו הוא התקשר. זה לא כזה מסובך,שפוט כשתקרא את ההוראות HOWTO_PPPD או משהו כזה שים לב שאתה צריך לדעת מה השורות המדוייקות שאותן אתה צריך לרשום. יתכן (כמו אצלי) שתצטרך להשמיט את ה ATZ OK. אם אתה יודע למה אני מתכוון. את השורות המדוייקות אתה מקבל ע"י חיוג ידני דרך המיניקום. כלומר ATDT PHONE NUMBER. מיכה

ReFleX

New member
אבל אי אפשר ...

אני לא מצליח להכניס פקודות במיניקום , לא יודע למה , יענו אני מפעיל אותה וכותב בפקודות ולא קורה כלום ....

lizard

New member
אתה עושה את זה דרך טלנט ?

חוץ מזה תבדוק שהמודם באמת מוגדר על dev/modem

ReFleX

New member
אני לא עושה דרך טלנט ....

אני עושה את זה דרך הטרמניל הפשוט שיש בסרגל ה K , ואיך אני בודק אם הוא באמת מחובר אל /dev/modem ? יענו עשיתי קישור וזה והפלט של הפקודה היה שההתקן כבר קיים . חוץ מיזה החלפתי מודם למודם חיצוני שמיתחבר ליציאת קום (1/2) , איך אני מתחיל מיפה ?!

למעלה