מודם/נתב tplink AC1600

dino_din

New member
מודם/נתב tplink AC1600

אז הבחור אצלי בערך שבוע, ואני משתף בחוות דעת ראשונית (זו לא סקירה מקצועית, אני לא מבין כלום בשום דבר).

(עריכה - אני מחובר עם 018 אקספון על תשתית בזק בחבילת 15 מגה).

קודם כל, ה TPLINK AC1600 הוזמן מאמזון UK בעלות של כ-600 ש"ח. המשלוח היה מהיר ותוך 9 ימים מרגע ההזמנה באתר הוא היה אצלי בבית.

בעיה ראשונה, זה לא מוזכר באתר ושכחתי מזה לגמרי - שקע בריטי. המוצר מגיע עם שקע בריטי וצריך לדאוג למתאם (בארץ זה עולה בין 20 - 70 ש"ח. אם תזמיניומראש מאיביי, זה יעלה בערך שתי אגורות :( אני קניתי בינתיים בארץ).

המודם לא חתיך גדול ונראה די פשוט ושחור. ה TPLINK הקודם היה לבן ויפיוף.
יש לו בצד כפףתור כיבוי והדלקה ובנוסף כפתור WPS וכפתור WIFI ON\OFF (שני האחרונים מרגישים קצת זולים). בסה"כ די נוח ויותר פשוט מלנתק חוט חשמל כמו שהייתי צריך במודמים קודמים.

יש למעלה נורות מגניבות לחיווי שניתן לכבות את כוצן בלחיצת כפתור. גם יפה וגם נוח.

בתחילת בקינפוג ניתן לבחור בישראל ואז מקבלים כבר רשימת ספקים מותאמת לארץ שזה נחמד ומרגיש יותר נעים.

המכשיר גם מגיע עם שני חיבורי USB שזה נחמד לחיבור מדפסת (למי שאין אלחוטי) או חיבור NAS לאיחסון בבית.

עוד דבר נחמד, ניתן להתחבר לממשק של הנתב מהנייד וזה נכנס לאתר מותאם לניידים שהיה מאוד נוח ופשוט.

כשאני בבית, הנייד מתחבר אוטומטית לרשת של ה 5 ג'יגה הרץ. כנראה בגלל שבחיבור הזה הוא מדווח על מהירות של 360Mbps לעומת מהירות של 65Mbps בחיבור של 2.4 ג'יגה ההרץ.

חייב לציין שבהתחלה הוא לא התחבר לאינטרנט כשחיברתי עם כבל הטלפון והמסנן שהגיע עם הנתב, כשהשתמשתי בכבל ובמסנן שהיה לי בבית זה הסתדר, מצד שני, התעסקתי עם כל מיני דברים אז לא מתחייב שזו הבעיה. אבל אם לא מתחבר לכם, קחו בחשבון ששווה להחליף כבל ומסנן לבדיקה.

מבחינת עוצמה, נראה שה 2.4 נקלט יותר חזק בכל רחבי הבית, מצד שני ה 5 משדר הרבה יותר רחוק ולמרות שאני בקומה שישית, אני קולט וויפיי גם שאני מתרחק מהבניים במעלה הרחוב.

בסה"כ הקינפוג היה מהיר מאוד (יש quick setting שעוזר לך להתחיל עם כל מה שצריך) ויש אינטרנט. זה נראה לי מודם/ראוטר שיספיק גם לתמוך בכל מה שאצטרך בשנים הקרובות.

shlomki

New member
בדיוק נכנסתי לפורום כדי לכתוב ביקורת על האח הגדול שלו

דגם Archer VR900 במהירות AC1900, הכולל מודם VDSL עם וקטורינג:
*חוות דעת של משתמש ביתי מתקדם, לא מקצועית*

לאחר כחודש של שימוש אני יכול להגיד בבטחה שזה המודם\ראוטר הכי טוב שהיה לי.
קליטה מעולה בכל הבית (דבר שבו נכשלו כל הראוטרים הקודמים שלי מבזק, בלי יוצא מן הכלל).
ללא נפילות וצורך בריסטארטים, ממשק ניהול נוח ושעונה על כל הצרכים.
ללא בעיות מיוחדות במהירות, נראה שיש ניצול יפה של מהירות חבילת האינטרנט.

ה-"בעיה" היחידה היא שיש להם אפליקציה לניהול הראוטר מהנייד, ולצערי היא עושה בעיות ולפעמים לא מתחברת לראוטר. כיוון שזו תוספת לא נחוצה ויש ממשק מובייל דרך הדפדפן בנייד, זה ממש לא מפריע לי.

הוא עלה לי 630 ש"ח כולל משלוח משלוח עד הבית וכולל מיסים.
ממליץ מאוד בתור השקעה

למעלה