מודם/נתב tplink archer vr600 - לא מתאים לארץ

thunderbug1

New member
>

האמת שגם אני הייתי תחת הרושם שבארץ משתמשים ב- B אבל אם אכן זה A אז זו לא הבעיה שיש לו כמו שחשבתי. טוב לדעת.

sweetums

New member
אבל זה לא משנה, כי B זה לא רק לISDN
The VDSL1 standard has three bandplans: Annex A (Asymmetric BandPlan), Annex B (Symmetric BandPlan) and Annex C (Fx BandPlan). Annex A and Annex B
כנראה שהמודם הזה בגרסא שמתאמיה לבריטניה ולא לארץ. צילום מסך של 9980 לא רלוונטי, כי זה דגם שנמכר בארץ.
&nbsp
&nbsp

dino_din

New member
לא בטוח. הוא מגיע עם אפשרות לבחור בישראל

ויש לו בבטן את הספקיות בארץ ואת בזק כך שהייתי תחת הרושם שהם מכירים במדינה שלנו.

dino_din

New member
מודם/נתב tplink archer vr600 - לא מתאים לארץ

יכול להיות שהנתב הזה לא מתאים לארץ למרות שלכאורה הוא אמור לתמוך ונראה מקונפג לארץ.

אפשרות שניה, משהו בנתב דפוק.

בכל מקרה, אחרי שלא הצלחתי לחבר בבית לתשתית בזק 40 מגה ואחרי שגם הספקית שלי triple c לא הצליחה לעזור, ניסיתי אתמול להתחבר עם המודם אצל חבר שיש לו תשתית 100 מגה בבזק (עם נטויזן). גם אצלו החיבור לא הצליח.

כרגע אני מחובר איתו בבית ב 15 מגה ונראה שזה תקין אבל במהירות גבוהה זה מתנתק כך שלא הייתי ממליץ עליו לארץ בינתיים.

sweetums

New member
זה כנראה אחיד לכול הגרסאות
אאל"ט בעבר ראיתי את החד הדגמים שלהם והיה מצויין במפורש סוג Annex

cheif

Member
מנהל
הוא תואם לארץ באופן מלא

רק צריך לבצע לו את ההגדרה בצורה נכונה. תעלה לכאן צילומי מסך של הגדרת ה-VDSL כדי שנוכל לראות מה לא בסדר שם. דרך אגב - רכשת באנגליה או גרמניה?

dino_din

New member
רכשתי דרך amazon uk

אנסה להעלות בערב צילומי מסך. זה קצת בעייתי כי כרגע הקו מוגדר 15 מגה ואני צריך את התמיכה של הספק כדי לשנות את ההגדרה ולנסות שוב.
&nbsp
לגבי שינוי הגדרה, ניסיתי גם עם נציג של הספקית שהכיר את המודם וגם הוא נכשל.
אולי זה שילוב של הגדרות וספקית בעייתית?
&nbsp
בערב אנסה לשחזר את ההגדרות שבדקתי אצל חבר ולצלם.

dino_din

New member
ביקשתי מ CCC שיחזירו את הקו שלי ל 40 מגה

מה שאומר שזה ינתק לי את האינטרנט כנראה.
בשמונה אני חייב אותו חזרה אז זה ישאיר לי מחמש עד שמונה לעשות ניסויים.
אני אנסה לצלם את כל המסכים בהם אני מגדיר ולהעלות אותם אחר כך לפורום. אולי תראה משהו מעניין.

dino_din

New member
בינתיים לא מצליח להתחבר

אחרי שאשנה את המהירות חסרה ויהיה לי אינטרנט, אעלה תמונות
בינתיים, אם יש דברים ששווה לבדוק, הגדרות מסויימות לחפש, אשמח לנצל את ההזדמנות לנסות.
&nbsp
תודה

סנגיב

New member
מה שחשוב בשלב הזה היא רק נורית ה DSL שעל הנתב. מה

מצבה אצלך ? עליה לדלוק באופן קבוע לפני שממשיכים.

dino_din

New member
באיזה שלב היא הייתה דלוקה קבוע

בתמיכה אמרו שיש סינכרון (פעם שעברה שניסינו גם זה לא היה) אבל עדיין לא היה אינטרנט.
&nbsp
האמת שגם עכשיו כשחזרתי ל 15 זה התנתק וחזר...
&nbsp
כבר לא סגור על מה הבעיה.
&nbsp
עוד מעט אעלה קצת תמונות.
&nbsp
אופציה אחרונה תהייה להחליף ספק ולנסות

dino_din

New member
עוד ניסיון עם בחירת VDSL

אם אני לא מסמן VLAN ID ונותן מספר, זה זורק שגיאה.
לספק אין מושג מה זה

dino_din

New member
כמה ניסיונות

היו כמה ניסיונות עם הגדרות שונות.
אני חושב שהפעם, בניגוד לפעם שעברה, באיזו שהוא שלב שמתי לב שנורית ה DSL דולקת קבוע. פעם שעברה זה לא היה. עם זאת, אינטרנט לא היה. מידי פעם קיבלתי שגיאות שלא ברורה לי משמעותן (לא מצאתי במדריך או ברשת פירוש לפי מספרי השגיאה שלהם).
&nbsp
זה הניסיון הראשון והכי פשוט. יוזר סיסמה. קיבלתי שגיאה. אבל אולי פה הוא עוד לא ידע שזה VDSL וניסה להתחבר ל ADSL

dino_din

New member
הגדרות DSL בראוטר

אלו ההגדרות הכלליות ל DSL בראוטר. לא נגעתי.
&nbsp

dino_din

New member
חוץ מאופציה לבחור OTHER

בספק ואז VDSL יש גם ספק שנקרא bezeq_vdsl. ניסיתי גם אותו וזה לא התחבר.
ה DSL סוף סוף מתייצב אבל אין חיבור לרשת.
היוזר והסיסמה נבדקו כמה פעמים.
&nbsp
כאמור, גם אצל חבר עם אינטרנט בזק 100 + נטויז'ן זה לא התחבר עם היוזר שלו.
&nbsp
אולי אני אחזור ל 018 ואני דרכם, אולי זה יביא קצת מזל. כרגע אני לא רואה דרך אחרת.

cheif

Member
מנהל
כמה הערות

1. בישראל אין VLAN - אל תאפשר את האופציה הזו.
2. ה-ANNEX בישראל הוא B - תראה מה קורה במצב הזה.
3. אם נורית ה-DSL דולקת באופן קבוע זה אומר שיש סינכרון ברמת התשתית וזה המצב שאתה צריך לשאוף אליו.

dino_din

New member
כמה הערות חזרה

1. יש כמה אפשרויות לבחור VDSL (דרך OTHER ואז VDSL או דרך BEZEQ_VDSL). דרך אחת מהן הוא לא מאפשר לשמור אם לא מסמנים את ה VLAN ID ואז חייבים לשים מספר.
&nbsp
2. אין ANNEX B באפשרויות. בכלל.
&nbsp
3. בגדול, נראה לי שה DSL דלק בסוף קבוע באחד הנסיונות. עדיין, לא היה חיבור לאינטרנט כך שאני לא יודע מה עוד אפשר לבדוק (מבחינת הספק הם אמרו שאני מוגדר אצלם ל 40).
&nbsp
הבדיקה כולה קצת מסובכת ומעיקה כי בשביל לבדוק צריך להתקשר לספק שישנו הגדרה ל 40, זה אומר שעכשיו אין לי אינטרנט ובסיום צריך להתקשר שוב שיחזירו ל 15.

למעלה