מודם סלולרי

Saint Yossarian

New member
מודם סלולרי

שלום לכולם,
יש לי שאלה קטנה, שאולי למישהו תהיה תשובה אליה...
עלה לי צורך לאחרונה ברכישת מודם סלולרי USB, שיעבוד עם SIM של סלקום.
הוא אמור לעבוד בעיקר על מחשבים עם fedora 20 ועל centos 6 (ולעיתים גם על חלונות).
כאן מתחיל הבלאגן: לאחר חיפושים רבים בגוגל ושאר ירקות, לא מצאתי ביקורת חד משמעית על אף מכשיר שכזה בסביבת לינוקס.

האם מישהו יוכל להמליץ לי על מודם סלולרי שמשווק בארץ (לא על ידי סלקום עצמה, כי אני לא אשלם 460 ש"ח על מכשיר כזה) שמזוהה בקלות ועובד טוב ע"ג הפצות מודרניות?

תודה רבה!

hetzbh

New member
כולם יעבדו

קודם כל, אני ממליץ לא לרכוש את הגירסת USB אלא את גירסת ה-WIFI, המחיר פחות או יותר זהה, וגירסת ה-WIFI תתחבר לך לכל מערכת הפעלה שקיימת, ישנה או חדשה.

אבל אם אתה מתעקש על גירסת USB, בפדורה 20 לא אמורה להיות שום בעיה כי Network Manager כבר תומך ברובם בלי שתגדיר כלום (לא ראיתי לאחרונה אחד שלא נתמך למען האמת) בלי להתקין כל מיני דרייברים וכו'.

עם CentOS 6 זה יכול לעבוד אם כי תצטרך להשקיע מאמץ, מכיוון שהציוד הזה הוא Dual Mode, פעם הוא CDROM (בשביל התקנת הדרייבר) ופעם הוא 3G MODEM. כיף. אם אתה רוצה, ההוראות שיכולות לסייע לך להגדיר דבר כזה נמצאות כאן: http://hetz.me/4hb3k

בהצלחה

Saint Yossarian

New member
תודה רבה

אני מכיר את התפעול של ה-mode switch, אין עם זה בעיה. עיקר השימוש יהיה על הפדורה ועל דברים מודרניים אחרים.
תודה :)

למעלה