מודם

A Pig in a Cage

New member
מודם

ברשותי מודם חיצוני של US Robotics שעובד טוב על חלונות, ולפי מה ששמעתי הוא אמור לקבל תמיכה מלאה מלינוקס (Mandrake 8.1), למרות שעדיין לא ניסיתי מישהו יודע?

lizard

New member
כן ואפילו פשוט למדי

אז ככה. אני מניח שלקרנל שלך יש את כל המודולים הנדרשים ושPPPD מותקן. אם לא אז תתקין. אם אתה משתמש בקרנל של ההפצה אתה צריך לטעון את המודולים הנדרשים אך אני לא יודע איך. תחבר את המודם לאחד הקומים COM1/2. תעשה לינק סימבולי בין dev/cau0 ל dev/modem בהנחה שזה על קום 1. אחר כך תפעיל מיניקום ותראה שהמודם מגיב. atz ok או atdtPHONE_NUMBER כדי לראות שהוא מחייג. לאחר מכן תחייג דרך מיניקום לספק אינטרנט שלך. תתחבר על מנת לראות את השורות שמופיעות לפני הusername. אתה צריך את זה בשביל הסקריפט CHAT. אחרי זה אתה צריך להגדיר את הקובץ etc/ppp/options. הוא אמור להראות משהו כזה : lock user YOUR_USER_NAME noauth debug crtscts connect ´/usr/sbin/chat -eVvf /etc/ppp/barak.chat´ noipdefault defaultroute קראתי לסקריפט CHAT שלי barak.chat והוא נראה ככה : ´ABORT´ ´BUSY´ ´ABORT´ ´NO CARRIER´ ´´ ´ATDT6909111´ ´User Access Verification´ ´´ לאחר מכן אתה צריך לכתוב בקובץ chap-secret את הפרטי משתמש שלך לדוגמא : YOUR_USER_NAME * YOUR_PASSWORD כדי להתחבר לאינטרנט אתה מריץ : usr/sbin/pppd 38400 /dev/modem מאחר והמודם שלי תומך רק עד 38400 זה מה שכתבתי שם. המיניקום אומר לך מה התמיכה המירבית של המודם שלך. לאחר החיבור אתה צריך לשנות את הDEFAULT ROUTE של המחשב שלך, זה נעשה ע"י route del default route add default ppp0 אתה יכול לשים את השורה הזו בקובץ ip-up.local תחת etc/ppp. וזהו בגדול. אם יהיו לך עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול. מיכה

A Pig in a Cage

New member
אם יהיו י עוד שאלות?

בוא נגיד שאני משתמש די מתחיל בלינוקס, ובזמן האחרון אין לי זמן לנשום, בטח שלא לשבת ולעשות את כל הדברים שפירטת, שאת רובם הגדול אני בכלל לא מבין. אין איזה דרך שמערכת ההפעלה תעשה קונפיגורצינה אוטומטית או שתנחה אותי בתהליך הזה? או שאולי זו חשיבה יותר מדי חלונאית...

lizard

New member
לא מכיר

אולי יש כלים גרפיים אבל אני לא מכיר

ofcorse

New member
יש

אתה תצטרך לעשות את הלינק שמיכה דיבר עליו. אבל יש כליפם גרפיים gnome-ppp ו kppp נסה אותם ההגדרות שם הן די פשוטות.

A Pig in a Cage

New member
ניסיתי

ה kppp קישר את dev/modem ל dev/ttyS0. כל ההגדרות נראו לי בסדר, אבל כל פעם שאני מנסה להתחבר הוא רושם "modem is busy". שיניתי את הקישור למספרי ttyS אחרים, אבל קיבלתי אותה תוצאה כל הזמן יש למישהו מושג?

ofcorse

New member
אני מניח

שהקרנל לא מקונפג כמו שצריך. תנסה לקמפל מחדש בלי להכניס את המודול.כדי שתוכל לבדוק ידנית.

ezaton

New member
כמעט

קום1: dev/ttyS0/ קום2: dev/ttyS1/ וכן הלאה. תסמבל את ה dev/modem/ ל dev/ttyS1/ (כי בטח אצלך זה בקום2) וזה אמור לעבוד. Ez

תלו בהפצה

יש הפצות עם TTYS, יש עם CAO - הישנות עבדו עם CAO ... ויש גם דור ביניים שתומם בשתי ההגדרות (יצרו את CAO כסימלינק לTTYS. ניתן לראות פרטים בRH מגרסות 6 וישנות יותר.

למעלה