מודם....

פשוש2K

New member
מודם....

היי לכולם, מותקן אצלי redhat 7.2 והכל עובד טוב ויפה. הוצאתי את המודם שהיה מותקן (14K) והפעלתי את המחשב, והסרתי לחלוטין את ההגדרות. אחר כך הכנסתי מודם אחר, ועכשיו צריך להגדיר אותו. המודם הוא של USR בחיבור ISA אבל ללא ג´מפרים - כלומר PNP. אני מניח שזה יעבוד, כי המודם אינו מודם תוכנה (עד כמה שידוע לי). ב- hardware browser המודם מזוהה אבל נמצא בקטגוריית unknown device. כיצד ניתן לגשת לכלים של הגדרת מודם?? תודה! ~פשוש~

לא בטוח בכלל ...

נסה kudzu - את מרבית המודמים שבדקתי הוא מצא (פרט לאחד ששלחתי לו בטעות באיוס של כרטיס קול)... בדוק במספר הסידורי של דגם המודם. אם בסוף האותיות יש "S", אז הוא תכנה. H או F - חמרה. (במרבית הדגמים של USR).

פשוש2K

New member
אוקיי.... אבל דרוש הסברון נוסף

תודה על תשובתך המהירה. כתבת שכדאי לנסות את kudzu, וזה נשמע לי כמו רעיון מצויין אך.. איך? היכן? אני עובד ב- KDE ויש לי גם את GNOME זמין. האם זה בממשק הגראפי או שצריך חלון קונסול? תודה שוב! ~פשוש~

פשוש2K

New member
הפעלתי אבל....

הפעלתי את kudzu מחלון konsole אבל הוא רק זיהה שאין לי עכבר (שזה ממש לא נכון) אז בחרתי do nothing. הוא לא מזהה כל מודם חדש. יש דרכים אחרות? ~פשוש~

ezaton

New member
ISAPnP דורש קצת התחכמות

מעולם לא השתמשתי במודם כזה על מערכת לינוקס שלי, אבל העקרונות הם: 1) וודא שיש לך את כלי ה PNPTOOLS (הרץ rpm -q pnptools או rpm -q isapnp) 2) השתמש בכלים כדי לקנפג (יש מידע רק יותר בקשר לזה, אבל בקצרה: א. הרץ pnpdump > /etc/isapnp.conf ב. הצעק (unhash) את השורות המתאימות לך בקובץ שנוצר. שים לב שאתה חייב לזכור להצעיק את act Y בסוף. ג. לבדיקה הרץ isapnp /etc/isapnp.conf. אם אין הודעות שגיאה, בהפעלה הבאה זה יעבוד חלק. 3) עכשיו נכנס הקטע שלא ניסיתי אף פעם - setserial בהתאמה, רלוונטי לעניין, כאשר צריך להיות מוגדר לפי אותן ההגדרות שבחרת למודם (מסובך, וידרוש קצת קריאה). 4) (ואחרון). אם הגעת עד כאן, כבר לא תהייה לך בעיה. צור "קיצור דרך" מ dev/modem/ ל dev/ttySN/ (שים לב - N מהווה את מספר היציאה הטורית שהגדרת בשלב 3). זהו. כעיקרון, יש המון מידע על pnptools (חפש באינטרנט), ככה שלא אמורה להיות לך הרבה בעיה עם זה, לפעמים מוטב לבטל את אופציית ה check, כי היא עושה בעיות (לעיתים. מזמן לא שיחקתי עם זה, אז אני לא מאוד זוכר...) זהו. בהצלחה. Ez

למעלה