מודעה "דרושים" של צה"ל

ניר נגר

New member
מכיר את הבדיחה הלא מוצלחת הזו

ברווז הופך להיות מי שלא עירני. מי שלא משנה את דרכי הפעולה שלו. מי שלא מפתיע את האוייב. מי שנותן לאוייב להפתיע אותו. מי שנותן לשיגרה לטשטש אותו. צבא ההגנה לישראל אינו אסופת ברווזים, אם היינו כאלה היית ברגע זה שוחה בים תיכון ידידי לצד ברווזים אמיתיים

TJSBZ

New member
או מי ששמו אותו במקום לא אסטרטגי

ולא טקטי, אל תשכח את המחדלים הללו. אני לא מתכוונת לשכוח או להרפות מהם. הם היו ברווזים למרות רצונם, מחאתם, עירנותם, וכו'. וצה"ל הופך לאיטו לאסופת ברווזים. אנחנו לא שוחים בים התיכון משום שצה"ל של פעם לא היה אסופת ברווזים. הנוכחי דוקא בדרך לשם... רק עניין של זמן. הבדיחה עצובה, אבל מדוייקת, לדעתי.

קדימה תתחיל לרפא אנשים.

להיות לוחם צריך לדעת, צריך חינוך צריך אימון וצריך נסיון. ידוע מקרהו של רס"ר משה מקונן הי"ד שלא הצליח לעצור את המחבל בשער הישוב חמרה. רס"ר מקונן רדף אחרי המחבל והגיע איתו למגע אש 13 פעמים עד שהוכרע ומת. החייל ירה כאשר קת הנשק תחת בית שחיו ולא בשקע כתף. שבועיים קודם אמר מח"ט החטיבה אל"מ יחיאל סופר לגדוד שהגיע לתעסוקה "עדיף רובאי 2 עם מוטיבציה שלנו מאשר רובאי 7 חסר מוטיבציה אצל הפלשתינים." בדבריך, נותנת תנועת בלת"מ יד לזילות חיי אדם מבית היוצר של צה"ל. הוספת חטא על פשע. פורום החפ"שים מתריע מזה כשנתיים על מחדל נורא זה הגובה קורבנות, הן של השומרים בשער והן של אילו שנועדו לשמור עליהם. לצאת כששר הביטחון מדבר, זה נורא נחמד. אבל כשמסכימים איתו על מחדלים זה נורא. ברוז בשער שמוכן להגן על המולדת אבל לא למות לשווא

בכותרת התכוונתי שלמרות שאתה לא רופא

עם קצת אינטואיציה ו"החלפת עמדות" ועירנות תוכל להיות רופא.

מאוד פשוט. מי שלא הוכשר כרופא לא

יכול להיות רופא. ומי שלא הוכשר כלוחם לא יכול להיות לוחם. ברווזים במטווח והפורום הזה על מנהליו יכול לצאת 1000 פעמים כששר הביטחון מדבר אבל להסכים להפקרת מילואימניקים.

ניר נגר

New member
לא מוכרים לי פרטי הכשרתו של

רס"ר משה מקונן הי"ד...כך שאני לא יכול להגיב לך בנושא. אולי השתמע מדברי שאני בעד לתת לחיילי מילואים לא מוכשרים לשבת במקומות מסוכנים....חס ושלום! חייל לא מוכשר שלא למד לתפעל נשק, לירות, להסתער לא יכול לשמש גם כשומר בשער היישוב. לפי מה שאינ יודע אנשים אלה מקבלים הכשרה, פעם אחת בטירונות שלהם, ופעם באימונים לפני תעסוקה מבצעית. חייל שיורה מהמותן ולא משקע הכתף או שבחיים שלא הוא לא ירה מרובה (וזה לא המקרה) או שהוא לא יישם (כנראה מהלחץ) את מה שהוא למד... הקיצר, אדם שלא הוכשר לכך אסור לו לשרת בשטחים!!! היציאה שלנו מהנאום של שר הביטחון באה להגיד שנמאס לנו לשמוע אנחנו רוצים מעשים, לעניות דעתי המסר הזה נקלט בברכה והמשך יום טוב

הכשרתו של משה מקונן.

ירי של מחסנית בטירונות הבסדיר. שירות כאפסנאי בקריה. שמונה כדורים במטווח באלל. אבל אם היה מחליף עמדה. בלה בלה בלה בלה

ניר נגר

New member
אם כך הוא לא היה צריך להיות שם!!!

אני לא מבין על מה הוויכוח? אנשים שלא הוכשרו כמו שצריך לא אמורים לשרת בשטחים, נקודה!!!

אתה כתבת...

"ברווז הופך להיות מי שלא עירני. מי שלא משנה את דרכי הפעולה שלו. מי שלא מפתיע את האוייב. מי שנותן לאוייב להפתיע אותו. מי שנותן לשיגרה לטשטש אותו." יופי נחמה. פתאום אתה תצטרף למאבק של פורום החפ"שים כנגד חיילי מופז? פתאום יש ברווזים בשער?

ניר נגר

New member
אוף! ואני עדיין עומד מאחורי שכתבתי

מה הקשר??? "פתאום אתה תצטרף למאבק של פורום החפ"שים כנגד חיילי מופז?" אני לא מדבר סינית, אתה מוזמן להגיב בעברית תקבל תשובה עינינית.

T a n g o

New member
יש משהו במה שהברווז אומר

גם לי זה נורא הפריע. קראתי עכשיו על המאבק של פורום החפ"שים בנושא והם צודקים. זו ממש הפקרות. ניר, מה שאתה כותב מייצג את תנועת בלת"ם או רק אותך? אם כן, תשקול את את הדברים שאתה כותב כאן. אתה מייצג אנשים או מנצל במה להגיגך? ניר, תקרא מה כתבת לפני שבוע כאן. תקרא: • ג'ובניקים היום שומריםו ירון-מ ו 22:42 | 03/11 בכל מקום - אני פרופיל 64 רובאי 01 ושמרתי בשומרון. מסתבר שהסיבה לפרופיל וההכשרה ה"קרבית" שלי לא ממש מענינת אף אחד. בתקופת הסדיר לא הייתי מתקרב לקו הירוק אבל כשאין מספיק אנשים אז פתאום כולם מתאימים. אהה שכחתי לציין - יריתי כמה כדורים בבאפ לכיש (ממש מעט ולא ממש פגעתי במטרה) אז כנראה אני כן מתאים + הוספת תגובה ◄ מסר למחבר/ת ◄ שליחה באימייל ◄ הדפסה ◄ קישור להודעה X • המחבלים ירו הרבה פחות ממך...ו ניר נגר ו 23:59 | 03/11 ולכן האימונים שאתה קיבלת הם הרבה יותר אפקטיביים ורציניים מהם. ולכן במבחן התוצאה אתה צריך לחסל אותם ולא להיפך. כל קול קובע וחשוב..הצטרף לתנועת בלת"ם...עכשיו! יחד ננסה להשפיע...מנהל פורום מילואים (468)

ניר נגר

New member
קודם כל אני מייצג כאן גם את הגיגי

שנית, עשיתי כמה בירורים (כי באמת לא היה לי מושג איזו הכשרה אנשים כאלה מקבלים, והזדעזעתי!!!) חבר לכ=עבודה שלי אמר לי הרגע שהוא עשה טירונות של שבועיים שבמהלכן הוא ירה 12 כדורים ותו לו ואחרי כן הם נשלחו לשטחים לשמור... אני מסכים בפה מלא שזה ממש לא מקובל.. אבל אני עדיין עומד אחורי דבריי, אם חייל קיבל את ההכשרה המתאימה (ולא ירי של 12 כדור וזהו) לא צריכה להיות לו בעיה לעמוד בשער יישוב

T a n g o

New member
זה לא מה שענית כאן לפני שבוע...

מן הראוי שתתקן את הרושם שהשארת כאן. אדם שירה 12 כדורים זה לא הכשרה מתאימה. זה מה שהוא כתב וזה מה שענית (מי מחסל את מי). אז תבהיר בבקשה את עמדתך, לא כולם כאן "רמבואים"ץ

ishpuz

New member
מישהו שם משהו על הכשרה?

שלום, כתבתי פה כבר פעם או פעמיים. אני מילואימניק בן 28, שירתתי בקריה במודיעין, וכבר כמה שנים משום מה אני שייך לשתי יחידות מילואים - אחת היא היחידה שלי בקריה (שבה אני עושה לא מעט תרגילים) והשניה היא כמפקדיונר ביחידת צנחנים שקשורה אלינו. למה? כי לפני 4 שנים, כמו אידיוט התנדבתי לעזור להם בתרגיל כי היו חסרים להם אנשים והייתה ביקורת. אז כמיטב המסורת הצה"לית ביקשו ממני לעשות תרגיל אחד (בחדר, בתוך בסיס בנוי) כדי שבביקורת ייראה כאילו יש להם מספיק אנשים. ומשום מה קצינת הקישור שלהם לא מניחה לי. אז במילואים לפני שנתיים זומנתי לתרגיל של שבועיים בשטח (ואני בכלל פסול יחידות שדה מוחלט מבחינה רפואית - מהקריה להזכירכם), והלכתי כמו טאטאלע - הוחתמתי על נשק, לראשונה מאז הטירונות שלי. כשניגשתי לסא"ל האחראי ושאלתי אם "נזכה" ללכת למטווח לאיזה ריענון של אופי השימוש בנשק - נעניתי שאין זמן לזה. מלבדי היו שם עוד לפחות 3 מילואימניקים שלא נגעו בנשק מאז הטירונות (וכמוני - סופחו ליחידה מהקריה), ואצלם הטירונות הייתה בכלל בשנות השמונים. ניסיתי להתריע בפני המפקדים - אבל הם פטרו אותי בזלזול באמירה שאנחנו לא בלבנון. פרסנו באיזור הצפון, בין אוכלוסיה ערבית-ישראלית שהייתה אז די מחוממת מאירועי ספטמבר, ולא רחוק מהשטחים. ואני חייב לציין שכששמרתי על המאהל בלילה רעדו לי הביצים מהמחשבה של מה ייקרה אם אני צריך להתחיל לתפעל את הנשק. גם כשנסעתי לאפטר בסוף השבוע בטרמפים פחדתי מהאפשרות שאאלץ להשתמש בנשק. מאז עשיתי עוד 2 תקופות מילואים בשטח (ועדיין, אגב, לא קיבלתי תשובה למה אני עושה שם מילואים והאם הועברתי יחידה בלי שהודיעו לי), ועדיין לא טווחתי. מהמילואים האחרונים אליהם זומנתי (שהיו אמורים להיות כעת חיה) התחמקתי. ואני אדם שהיה מתנדב למילואים וחרג כבר ממכסה שנתית, למרות היותי סטודנט ומפרנס. אני עם השטויות האלו גמרתי. אין לי בעיה לעבור הכשרה מחדש ולהגיע למקום חדש שבו לא אסבול רפואית ולתרום שם. יש לי בעיה ענקית עם זה שזורקים אותי בלי שום הכשרה ומנפנפים אותי כשאני מנסה להתריע. חבל שזה נגמר ככה. צה"ל הפסיד חייל משקיען בגלל אטימות.

ניר נגר

New member
אני לא מבין איך לא טווחתם? הרי זה

המינימום הנדרש כשיוצאים לתעסוקה ובוודאי לתרגילים...אכן צה"ל וכולנו הפסדנו כי מישהו יצטרך למלא את התפקיד שלך. לא יעלה על הדעת שחייל לא ייקבל את ההכשרה המינימליסטית בצה"ל, לפי דעתי הנושא אפילו שווה קבילה על המג"ד. אני אשלח את תגובתך לקמל"ר...מעניין אותי התגובה שלהם לנושא... בהצלחה לך בלימודים ובפרנסה כולי תיקווה שתמשיך לעשות מילואים בתפקיד המתאים לך.

TJSBZ

New member
ואפרופו ברווזים במטווח

להלן פרסום מאתר מעריב. פשוט מאמלל, הדרך שבה בחרו להקריב מפקדים זוטרים על מזבח אובדן השליטה של הבכירים. להבדיל מהמקרה שבו מפקדים זוטרים הריצו חייל בעוצר אימונים עד מותו, לפני שנה וחצי, פה יש סבירות גבוהה שהמפקדים הבכירים יכלו לדעת אילו רק רצו לדעת. אני צופה ששוב לא תסכים איתי, ניר. צודקת?

ניר נגר

New member
לא את דווקא צודקת!!! אבל לא הייתי

משליך על כל צה"ל את התנהגותם של כמה קצינים ומכ"ים שהרגישו שהם אלוהים וטירטרו למוות חייל מסכן ומלא מוטיבציה (הם הודחו ולא ישמשו יותר בתפקידי פיקוד, ואם קצינים בכירים היו אשמים אני סמוך ובטוח שהם היו משלמים) לצערי הרב מדינתנו חיה מאז ומעולם על חרבה, במסגרת אותה מלחמה בלתי פוסקת נפלו חיילים שלא היו צריכים ליפול! אם משום שהמפקדים לא הנחילו לחייליהם את תורת הלחימה הנכונה, אם בגלל טעות אנוש (כמו 4 חיילי דובדבן שנורו על ידי חבריהם) אם בגלל טעויות באימונים וכו' ליבי ליבי עם אותם חיילים ועם משפחותיהם, אבל אנחנו צבא שלא חף מטעויות. את הטעויות נתקן, נפנים את הלקחים, נשנן את הכללים ונמשיך הלאה, למה? כי אני לא רואה דרך אחרת, אם היינו יכולים להניח את נישקנו אני הייתי הראשון שעושה את זה! רק היום שמעתי סקר נוסף שנערך באיטליה שבו 50% מהם חושבים שהעולם היה בטוח יותר ללא מדינת ישראל, 20% אמרו שבכלל לא הייתה שואה. זה סימפטום כלל אירופאי. יש לנו רק בית אחד!!! מדינת ישראל

למעלה