מודעה שלא תראו בעיתון שלכם

מודעה שלא תראו בעיתון שלכם

מה לא עושים בשביל הכסף? מתברר שאינטרנט זהב החליטה לשווק את עצמה לציבור הדתי במקום מגורי ומציעה לו דיל נפלא של חיבור לאינטרנט עם צנזורה built in. הידד לקדמה. אח, עכשיו יש לי נחת מזה שאני לא לקוח שלהם, וגם לעולם לא אהיה. שכל אחד יעשה לעצמו את החשבון.

טעות גסה.

ראה תגובתי בפורום "חופש". גם נציג אינטרנט זהב בתגובתו מסביר שיש שני סוגי שירותים. אחד יכול להתאים אולי גם למשפחות חילוניות (אם כי אני אישית מפקפק ביעילותו), אבל לא בו מדובר. השירות המדובר הוא רשת ייעודית לחרדים בעלת תכנים שלא מעניינים איש זולתם. הרשת הזו תסובסד על גב החילונים, בין אם בכך שמחירי השירות לא יירדו כפי שיכלו לולא השקיעה אינטרנט זהב משאבים בהקמת המסלול הזה לחרדים, ובין אם בכך שקצב הגלישה יואט כי א"ז תחסוך בקווי תקשורת מהירים כדי לקזז את העלויות של אותם משאבים. כך או כך, הצרכן החילוני מפסיד.

vizini

New member
באופן מוזר, אני מוצא את עצמי מסכים

עם רון סי. אני לא רואה עם זה שום בעיה. זה שרות שמיועד למגזר מסויים (חרדי) ולו בלבד, ואינו כופה עלי כלום. אני גם לא רואה שום סיבה ששירות כזה יעלה לי משהו. אם זה לא היה כלכלי, לאנטרנט זהב לא היה אינטרס להפעיל אותו (הם חברה מסחרית ולא עובדים לשם שמיים) ולכן אין שחר לטענה שהצרכנים החילונים יסבסדו את השירות הזה.

אחר

New member
מצטרף לגישתך

לחרדים יש עקרונות שחשובים להם, והם לגיטימים במסגרת השוק החופשי ואם כבר, זה רק יכול להוזיל את מחיר ההתחברות על ידי פתיחת פלח השוק למגזר רחב שנמנע ממנו קודם לכן.

רון סי

New member
הצרכן החילוני

איננו בעל זכות בלעדיות על הגלישה ברשת. גם לחרדים יש זכות לגלוש. התכנים המיוחדים של הגולש החרדים לא ממומנים על ידי אינטרנט זהב אלא ע"י מקימי האתרים הרלוונטים. השירות של הסינון ממומן ע"י דמי החיבור של הגולשים החרדים.

ובכן..

מדוע שאינטרנט זהב יוציאו אינטרנט מיוחד ומצונזר ללא תוספת תשלום? האם זה מנדיבות לבם בלבד או שמא הצרכן הרגיל נאלץ לתקצבם?

L7

New member
קוראים לזה פילוח שוק.הצד הטוב-חשיפת

הדתי לעולם החיצון. בהתחלה סלקטיבית ועם התגברות הסקרנות - חשיפה רגילה.

איזה עולם חיצון?

האתרים היחידים שמותר לו לראות שם, עד כמה שהבנתי, הם אתרים מסיונרים טהורים, במסווה של העולם החיצון. הטריק הוא לגרום לילד לחשוב שהוא רואה עולם כאשר מה שהוא בעצם רוצה זה את מה שאנשים מסוימים רוצים שהוא יראה. הבנת? אני לא בטוח שאני הבנתי אבל שיהיה...

L7

New member
סמוך על היצר .....אני רואה בזה יותר

סיכוי מסיכון.

למעלה