"מודעות יתר"

mico24

New member
"מודעות יתר"

לא יודע, אם יש דבר כזה בכלל, אבל אני חושב, שמספר פעמים המושג הזה הוזכר פה .. בשנים האחרונות אני מרגיש את זה הרבה פחות, אבל מגיל ההתבגרות ועד לפני הצבא בערך, התופעה הזאת ליוותה אותי כמעט כל הזמן. זאת מין הרגשה, שכאילו כל הזמן מסתכלים עליך, אתה "מרגיש את עצמך" יותר מדי. אתה מתרכז בפנים, בתנועות גוף, בזמן דיבור (!), לפני ואחרי, ואתה כמעט משותק, זה כאילו שאתה נמצא באמצע מגרש כדורגל ו-50000 איש מסתכלים ובוחנים אותך 24 שעות, אתה לא מסוגל להתרכז בשום דבר אחר, אלא ב"הרגשה העצמית" בלבד. גם עכשיו זה תוקף אותי מדי פעם.. אולי זה נשמע מוזר, אבל אין לי מילים אחרות לתאר את זה. מישהו חווה דבר כזה, שמע על התופעה? אין לי ספק, שיש פה קשר גם לגמגום. זה החריף אותו, החריף את המצוקה שלי, את הבלבול, ואת הירידה בביטחון העצמי, אבל עד היום אני לא יודע להגדיר את הדבר הזה..

avi9

New member
ל MICO24 מודעות יתר ובכלל

אחת התרומות הגדולות ביותר של הפורום למגמגם האינדיבידואלי היא התחושה שלמעשה כל הרגשותיו, אף הכמוסים ביותר,הם נחלתם של 99 אחוז מהמגמגמים. החשש משיחות הטלפון, מהצגת השם,מהמילה הראשונה במשפט,מישיבה במעגל שבו כל אחד מציג עצמו בשם ומתאר בתמצית עיסוקו. כך שגם שאלתך בנוגע למודעות היתר נופלת באותה קטגוריה. זכורני טיול במסגרת תנועת נוער לפני הרבה מאד מאד שנים,טיול אוטובוסים,כל ילד קיבל מספר ולפני הנסיעה בצורה מסודרת נבדקה נוכחות כל ילד. כשהגיע תורו נעמד ואמר את מספרו לצורך רישום נוכחות. אני קבלתי מספר "קשה" ולאחר שנתקעתי בו קשות פעם,היתי אחוז חרדה בפני כל ירידה וחזרה לאוטובוס ולצפיה שיגיע תורי לומר את המספר ואתקע קשות בהגיית מספר של כמה אותיות ואוטובוס שלם של תלמידים,בנים,בנות,יצחק ויגחך ויספר לכל העולם על התופעה הלא נורמלית שחוו! תאור זה,שבטוחני מרבית החברים בפורום חוו,מתאר יותר מכל, את הסבל, האנרגיה,תחושות התסכול הנוראית שעובר כל מגמגם,כאשר זר ממש לא מסוגל להבין מה הבעיה לומר "ארבעשרה"? לכן אין פלא שמודעות היתר שלנו מגיעה לגבהים היכולים לגרום לפגיעה גופנית.

diana25

New member
הרגשה מאוד מוכרת

גם אצלי זה לפעמים עובר ולפעמים חוזר שוב. דווקא בזמן האחרון אני מרגישה את זה בצורה מוגברת. אני חושבת שזה נובע מכך שבזמן האחרון אני צריכה יותר מידי לדבר בטלפון ולברר כל מיני דברים במוסדות שונים. למשל מחר אני צריכה לעשות 8 שיחות טלפון למוסדות וחברות שונות ולברר איתם הרבה דברים... אני התחלתי להתכונן נפשית עוד מיום חמישי בערב ועד אכשיו אני לא מרגישה מוכנה לזה, אבל אין ברירה

shoshyyy

New member
אני יודעת על מה אתה מדבר ....

פשוט נורא מודע לעצמך ... נראה לי שזה בגלל שאתה נורא בוחן את עצמך... אתה אותם 50000 איש. אתה ורק אתה . בוחן ושופט. בוחן ומותח ביקורת. אחותי עברה שלב כזה ואמרה לי "אני כל כך מודעת להכול ... אני רוצה ראש קטן , לא לחשוב יותר מדי"

למעלה