מודעות2

מודעות2

אפשר להבחין כי התת מודע הוא גם סוג של מודעות, ברובד עמוק יותר. אם כך, קיימים אינספור רבדים בתחום המודעות, וגם מה שאנחנו מגדירים מודע אין הוא מודע באופן מושלם, ומושפע מהרגלים ואינסטינקטים רבים. קיצורו של דבר אין כח בידי האדם להיות במודעות מלאה לגבי כל פרט מחייו ובכל זמן, וזהו אחד מפלאי הבריאה ומחסדיו של בורא העולם.

femme_fatal

New member
ומכאן נגזרת השאלה-

מהו ה"אני"? איפה מתחילה ואיפה נגמרת ההגדרה של האני? אז יכולים לטעון שמצבור האישיות המודעת והלא מודעת, המאוכלסת במח היא האני. אבל אפילו המח לא מתפקד כיחידת תפוקה אחת אלא מסועף למיליוניי מערכות שפועלות סימולטנית, ואף מסוגלות לפעול כל אחת כיחידת חיים אינדבידואלית. כלומר, אי אפשר לטעון שה"אני" הוא מכלול האישיות שלי כי: א. היא משתנה תדיר בהתאם לכל מני גירויים חיצוניים ופנימיים. ב. ה"אני" שלי מורכב מאינסוף מערכות פרקטליות שפועלות סימולטנית ולכן אי אפשר לכלול את כ-ו-ל-ן תחת הגדרה אחת. ג. אנחנו באים במגע אנושי כל הזמן, ואנחנו משתנים כל הזמן בהתאם למגע זה, לכן אנחנו לא יכולים להתיימר לתחום את האישיות שלנו ולייחס אותה רק לנו. אני מקווה שהצלחתי להעביר את הפואנטה, כי הנושא הזה דורש פרספקטיבה שונה.

עידו10x

New member
איך בדיוק הגעת לבורא עולם??

מה הקשר בין העובדה שיש לנו דברים שהמוח המודע לא שולט עליהם (כמו המערכת החיסונית, פעולתו או אי פעולתו של הלב, העיכול וכו´) ובין קיומה של ישות אבסטרקטית שמנהלת כל דבר בעולם?

עידו10x

New member
אמיתות? קיום אלוהים הוא אמת בדוקה?

מוזר, פעם ראשונה שאני שומע על זה. בינתיים, כל מה שהסברת ניתן להסבר על ידי הביולוגיה והפיסיקה, לאו דווקא אלוהים.

למעלה