מוויזת עבודה זמנית לתושבות קבע

חוטר1233

New member
מוויזת עבודה זמנית לתושבות קבע

שלום לכולם.
לאחרונה זכיתי בויזת "וורק הנד הולידי" לניו זילנד.
ברצוני להגיע בקרוב לניו זילנד על מנת לעבוד ובסופו של דבר לקבל תושבות.
אני מהנדס אזרחי בוגר הטכניון אבל חסר ניסיון (סיימתי את הלימודים לפני כמה חודשים).
האם למשהו יש עצה כיצד להתחיל את התהליך.
תודה רבה
סתיו חוטר

ANZ1

New member
ויזות

מויזת עבודה לתושבות יש מסלול פשוט
ואגב זה לתושבות לא לתושבות קבע,
בניו זילנד יש עוד שלב באמצע בניגוד למדינות אחרות (וזה דוקא טוב)
הבעיה שלך, שאין לך ויזת עבודה, אלא ,אתה קיבלת ויזת טיול שמאפשרת עבודה קצרה של 3 חודשים כל פעם כדי לממן את הטיול.
זה לא ויזת עבודה.
הדרך שלך להגר דרך עבודה (ולא דרך זוגיות למשל)
היא למצוא מעסיק מקומי שירצה להעסיק אתך, אצלך אולי תהיה עוד מדרגה של קבלת הסמכה, מהנדסים אזרחים לא יכולים בדרך כלל לעבור לעבוד במדינה אחרת, זה מקצוע שבכל מדינה יש חוקים אחרים ותהליכים אחרים, אתה צריך לברר את העניין.
אבל אחרי שתמצא מעסיק שירצה להעסיק אותך באופן קבוע, הוא יעבור תהליך להוציא לך ויזה.
ואז תוכל תלוי בשאר הנתונים האישיים שלך, או לבקש ישר תושבות, או לעבוד כמה שנים לצבור ותק, ועוד נקודות ולהגיש בקשה לתושבות.

הבעיות שלך העיקריות זה לבדוק מה אתה צריך לעשות כדי שתוכל לעבוד במקצוע שלך, לקבל הסמכה מקומית
ואז למצוא מעסיק שיוציא לך ויזה, ואגב, הטכניון הוא מקום נחשב בישראל, אבל מחוץ לישראל כנראה שמעטים שמעו עליו, אתה נמצא באותו מקום בדיוק כמו מהנדס הודי שסיים לימודים בהודו.
אבל בגלל שיש מחסור במקצוע זה לא בעיה

sbandda

New member
מספר תיקונים

יש הרבה מאד מהנדסים אזרחיים שהיגרו לניו זילנד, כולל מישראל. אבל, רובם המכריע מגיע עם נסיון, עובר תהליך הגירה מלא (כולל הערכת נסיון והסמכות על ידי הגוף הרלבנטי בנ"ז), כך שללא נסיון קשה לי להאמין שיש לך סיכוי כרגע.
&nbsp
הבעיה העיקרית שלך זה שלמרות שיש דרישה למהנדסים אזרחיים, כיוון שאין לך ויזה - אף אחד לא יקבל אותך אפילו כמתלמד, ובגלל שאין לך נסיון - קשה לי לראות אותך מוציא ויזת עבודה.
&nbsp
לגבי ההמלצה של ANZ למטה ללכת לאתר בניה ולראות אם יקבלו אותך לעבודה כלשהי - לא הייתי בונה על זה. מרבית הפועלים ועובדי הבניה מאוגדים תחת ארגוני עובדים (Unions) בדומה להסתדרות, וללא חברות בארגון כזה - קשה לי לראות אותך מתקבל לעבודה כלשהי בתחום.

ANZ1

New member
ובקשר מה לעשות

1. בעזרת ידידך גוגל, חפש כל חומר בנושא, אתה תבין הרבה יותר .
2. תמצא את הגוף שמתעסק ברישוי מהנדסים ותברר אצלו מה צריך לעשות כדי לעבוד בניו זילנד במקצוע שלך.
3. כשתגיע לניו זילנד, רוב העבודות בתחום הם או באזור קרייסצרץ או אוקלנד, תגש לכל אתר בנייה או חברה בתחום, תציג את עצמך, יכול להיות שהם יתנו לך עבודה זמנית ל3 חודשים, כמובן זה לא יהיה עבודה בתור מהנדס, אלא כששרטט, או פועל בניה, או עוזר של המנהל וכו, אבל ככה תוכל ללמוד וגם להכיר אנשים.
אחד מהם אולי בהמשך יציע לך עבודה, כמובן שאחת הבעיות הגדולות שלך מעבר לרישוי, זה שאין לך ניסיון בכלל, גם אם תסתכל באתר ההגירה תראה שהמקצוע שלך נמצא בטוח בכל רשימה של מקצועות בחוסר, אבל גם כתוב שם שצריך X שנים ניסיון בשביל הגירה.

חוטר1233

New member
תודה רבה על התגובות ועוד כמה שאלות

תודה רבה על התגובות.
גם הפסימיות וגם האופטימיות.
כמה דגשים שהייתי רוצה להוסיף.
קיבלתי את הויזה דרך הדרכון הארגנטינאי שברשותי ולא הישראלי ולכן אני יכול לעבוד אצל אותו מעסיק במשך 12 חודשים רצופים.
את לימודי מימנתי בעזרת הדרכת סנפלינג וביצוע עבודות גובה.
בתחומים אלו אני דווקא בעל הרבה ניסיון בעיקר בהדרכת סנפלינג.
אני יודע שאפשר לעבור קורס מדריכי סנפלינג די קצר בניו זילנד והייתי שמח לעבוד בתחום.
האם זה אפשרי לקבל ויזת עבודה ארוכה יותר בעזרת ויזות אלו עד שאוכל לקבל תושבות.
אין לי בעיה שלא לעבוד בתחום ההנדסה עד שאקבל את התושבות הנכספת.
אני כבר די מותש מהחיים בארץ.
תודה רבה

למעלה