מוותרים או לא מוותרים על האזרחות הישראלית?

noaronen1

New member
מוותרים או לא מוותרים על האזרחות הישראלית?

שאלה קצת רגשית/ערכית/שיוכית ואפילו פרקטית
קיבלתם דרכון זר עם האזרחות החדשה במקום בו אתם גרים בעולם. מוותרים או לא מוותרים על הדרכון הישראלי ועל האזרחות הישראלית?
מצד אחד השיקול הוא גם מהמקום הכספי של לחסוך עלויות וכאב ראש של ההתעסקות עם הנפקת הדרכון הישראלי, מצד שני זו האזרחות שלנו, ומצד שלישי בכל מקרה אם יום אחד אתם או ילדיכם רוצים לחזור לישראל הרי לפי חוק השבות חייבים לקבלם, לא? אז למה כן לשמור על האזרחות? (לא בדקתי, אבל אני משערת שכך זה עובד?).
מה דעתכם בנושא?
 

לילית462

New member
תיקון קטן

לא חייבים לקבל אותך בחזרה אם ויתרת על האזרחות. לא אותך ולא את הילדים שלך. כלומר אפילו ילדייך הקטינים, יכולים לא לקבל אזרחות בחזרה.
זה הסיכון הכי גדול, שלא תוכלו לחזור. למה לוותר? אפשר לשמור על שני דרכונים.
 

smaak

New member
אם אין חובה, אין סיבה לוותר מבחינתי

אם היו מאלצים אותי, על מנת לקבל אזרחות בלגית, לוותר על הישראלית, כנראה שהייתי מוותרת, אבל לא הייתי עושה את זה בשמחה. ממש לא.
 
אכן דילמה. בטח לא הייתי מוותרת

מאותו רצון לשמור את האפשרויות פתוחות שלילית הזכירה.
חוץ מזה, מהמקום שבו אנחנו נמצאים כרגע, אני לא בטוחה שאני כבר מוכנה להצהרה כל כך נחרצת, באמת ברמה הרגשית. אולי אחרי עשר שנים באנגליה ארגיש אחרת. בדיוק אתמול אירחנו כאן כמה חברים ובהם זוג ישראלי שכששאלו אותם אם הם גם מישראל הם ענו "עכשיו אנחנו מכאן" ואז סיפרו על תהליך ההתאזרחות הבריטי שלהם, וחשבתי לעצמי שאנחנו באמת לא שם עדיין...
 

rona73

New member
נושא באמת רגיש

הבנתי שאני צריכה לוותר על האזרחות הישראלית שלי כשאקבל אזרחות בולגרית.

עוד אין לי אזרחות בולגרית ,רק תושבות.חיכיתיכ6 שנים לתושבות ועוד כשנה שנתיים לאזרחות.

לשמחתי הילדים לא צריכים לוותר כי הם קיבלו את האזרחות מלידה כך שהם נהנים משני דרכונים,הישראלי והבולגרי.אבא בולגרי(האיש),לכן הם קיבלו תוך כמה חודשים את שני הדרכונים.

נראה איך נעבור את זה וכמובן שאוותר על האזרחות הישראלית בעת הצורך. לא שלמה עם זה כמובן.
 

forglemmigej

New member
שאלה טעונה ואלו תשובותי

ראשית מבחינה ביורוקרטית, מי שמותר על אזרחות ישראלית יכול לקבלה מחדש אבל חייב לעשות את ההליך מהארץ אין חידוש "אזרחות" דרך השגרירות , את זה אמר לי אישית השגריר הישראלי לפני מספר שנים.

בקשר לאזרחות שהיא אמנם משהו ביורוקרטי אז אני אדבר על זהות יותר, אני מכירה מספר אנשים שהגרו למקומות אחרים לא ישראלים ,אף אחד מהם לא ויתר על אזרחותו הקודמת ,אחת מהם היא שבדית שחיה באמריצקה 25 שנה על גרין קארד והיא לא מרגישה חלק מהתרבות האמריקאית ולכן לא התאזרחה למרות ששבדיה מאפשרת אזרחות כפולה, השניה היא בריטית שנישאה לדני ולא התאזרחה *בדנמרק אין אזרחות כפולה* בעיקר כי היא לא החליטה שהיא שייכת לגמרי לתרבות המקומית למרות שהיא חיה פה יותר שנים מבבריטניה . לאחרונה כן התאזרחה מאחר ונבחרה לתפקיד פוליטי שלא מאפשר אלא רק אם אתה אזרח מקומי.

אלו לא המקרים היחידים אלא רק דוגמאות , מה ששמתי לב הוא שהישראלים ממהרים להתאזרח בלי לקחת בחשבון את הזהות והמורשת שלהם כאילו אם אתה נהפך לאזרח אמריקאי לפי הפרוצדורה זה באמת הופך אותך לאמריקאי ,יש מעין זלזול בערכים האישיים וזהו לא שיפוט אלא השוואה עם אנשים ממדינות אחרות שפגשתי. אני באופן אישי לא ויתרתי על האזרחות הישראלית שלי , היא מה שאני לטוב ולרע ותלך עימי עד סוף ימי מה שכן נאלצתי לעשות אזרחות פולנית היות והתנאים לתושבות קבע פה קשים מנשוא צריך להיות מועמד לפרס נובל כדי לעמוד במשימה ושלא לדבר על ויתור האזרחות בשביל לקבל את הדנית.
 
מה הקשר בין אזרחות לבין זהות ומורשת?

את חושבת שהזהות והמורשת של ערביי ישראל ושל יהודי ישראלי זהות משום שהם נושאים את אותה אזרחות? האזרחות היא מה שהופך אותך למי שאת?
אנחנו כרגע נושאים את שתי האזרחויות. הוויתור על הישראלית יבוא רק אם יכריחו אותנו לתת את הפרטים למאגר הביומטרי. זה קצת תיק בירוקרטי לתחזק שתי אזרחויות וזה כבר על התיק בנסיעות לישראל, אבל זה לא באמת עושה רושם. הקש שישבור אותנו זה המאגר. בינתיים ממשלת ישראל לא משתינה מהמקפצה בעניין הזה. נראה מה ילד יום.
 

forglemmigej

New member
אבל השאלה כן נשאלה על הממד הרגשי

לכל מדינה יש בכל מקרה דרישות שונות לקבלת אזרחות כך שהנושא לא תואם בכל המדינות .
בקשר למגזר, אני באופן אישי כן רואה בהם שווים לי , הם אלו שלא רואים עצמם שווים לי ועם רגשות אי אפשר להתוכח בדיוק כפי שמי שמעדות "המזרח" מרגיש מקופח , האם זה נכון, האם יש לזה בסיס במציאות ,האם כל היהודים שהגרו לארץ ממדינות מוסלמיות הם מקשה אחת , האם כולם שמעו את אוםכולתום וילדהם התבישו בהוריהם שדברו ערבית בבית , האם ילדים שגדלו עם הורים דוברי אידיש לא אמרו להם דברו עברית? האם לשמוע פרקי חזנות עושה אותך "לנעלה" על זה ששומע פיוטים .

האם זה היה נכון לעברת את שמות האתיופים שהגיעו לארץ ,אני שמעתי שהטרנד עכשו הוא לחזור לשם המקורי והרבה בנות שקראו להן אסתר או רבקה חזרו לשמות כמו פָנְטָה או דֶמְבֵּר. האם זה שמישהו קבל תעודת זהות או דרכון הופך אותו לבעל זהות שתואמת את אותו מסמך , האם הוא מבין את הנואנסים של הארץ החדשה, את החגים, הטלויזיה, גיבורי תרבות , מאכלים , איך להגיב לתופעות שונות , האם לסתום או להגיד מה אתה חושב על זה, האם הוא מבין בנבכי הפוליטיקה וילך להצביע רק בגלל שיש לו זכות ביורוקרטית , את באמת חושבת שאם מדברים את השפה מבינים מה קורה מסביב, לכן אמרתי שמה שראיתי ממקרים לא בודדים אנשים רבים שוקלים טוב טוב האם להתאזרח לפני שהם באמת מבינים ומרגישים שהם חלק מהתרבות המקומית. אני אגב, ראיתי את זה גם בארץ כשלא יהודים היו בזוגיות עם ישראלים ,ברוב המקרים הם שמרו על תושבות קבע ולא התאזרחו .
 

dasi9

New member
לא מכירה אף אחד שוויתר בקלות

כולם שמרו על האזרחות הישראלית שלהם, אפילו אלה שיש להם בטן סופר טעונה על ישראל.
 
אצלי השאלה הזאת בכלל לא עולה, בהנחה

שיש לי אפשרות לבחור.

גם לי וגם לבת שלי יש שני אזרחויות וכך זה ישאר כל זמן שזה תלוי בי.
 
עוד לא מצאתי סיבה לוותר

כרגע יש לי 2 אזרחויות, יש לי גם אפשרות להוציא דרכון אירופאי דרך הונגריה ו/או ספרד, ואני משתעשעת ברעיון בימים האחרונים, אם יאפשרו 3 אזרחויות, אולי אני אלך על זה

אז מסיבות פרקטיות לחלוטין אני לא מוותרת על אף אחת מהאזרחויות שלי, אבל מבחינה מצפונית, אני מזדהה עם הערכים של רק אחת מהמדינות שהנפיקה לי דרכון, ולפעמים אני תוהה אם כדי לי להחזיק שני דרכונים.....
 
בנושא החזרת אזרחות ישראלית לאחר ויתור


היה שרשור שבו דובר הענין וניתנו תשובות מקצועיות.
הנה, זה מתחיל כאן.

ובאופן אישי - לא רואה סיבה לוותר אם לא ממש חייבים מסיבה כלשהי.
 
באופן אישי

יש לי שתי אזרחויות מתוקף אזרחות של אבי וסבי, אבל בעלי החליף לאזרחות מקומית ונאלץ לוותר על הישראלית (למרות ששאל וביקש להחזיק בשתיהן אם יש דרך). השיקול הוא בעיקר סנטימנטלי, בפועל אין לאזרחות הישראלית ערך מעשי מבחינתו.
 
למעלה