מוות בחלום רגיל/צלול

shkool

New member
מוות בחלום רגיל/צלול

אוקיי, השאלה הולכת ככה: יש משפט שאומר ש"הגוף לא יכול להתקיים ללא המוח"(או משהו כזה) ובעצם עם המוח מפסיק לפעול אז גם הגוף משמע מוות. עכשיו, אם בחלום רגיל או צלול אני נהרג - בחלום רגיל זה יכול להתבטא מסיוט מסויים שמישהו מנסה להרוג אותך כמו שמישהי בפורום הזה כתבה( לא זוכר מי) ובחלום צלול זה יכול להיגרם מכל מיני גורמים הקיימים גם בחיים האמיתיים(אני למשל, בחלום הצלול האחרון שלי, כמעט נדרסתי ע"י מכונית!!) - אז אנחנו נמות באמת??? אחרי הכל "הגוף לא יכול להתקיים ללא המוח" מחכה לתגובות, shkool

Variety

New member
מוות בחלומות

היי shkool, טוב, ראשית כל, זה נראה לי מהסרטים העניין הזה, אולי במטריקס או בסרט "The Cell" עם ג´ניפר לופז. אני מתתי הרבה בחלומות שלי, מתאונת דרכים, סרטן, ועדו כל מיני דברים איומים אחרים (שסימלו בשבילי ממש המון, אלה היו מבין החלומות החזקים יותר שלי" בחלום צלול אי אפשר למות, כי אם אתה יודע שאתה חולם, אז אתה יודע שהכל לא אמיתי. אם אתה מת בחלום צלול זה כי התחלת להאמין בדברים שם, שזה המציאות והפכת לא הרבה פחות צלול או לא צלול בכלל. שמעתי איפשהו שמוות בחלום מסמל חיים ארוכים. אבל במקום זה, תסתכל על סיבת המוות. למשל שהיה לי חלום שמתתי מסרטן, הרגשתי את הסרטן בגוף שלי אוכל אותי לאט לאט. ואז אני פתרום מרגיש שאני עומד ליפול ולמות. ברגע שנפלתי, יצאתי מהגוף וראיתי אותו שוכב מת (בחלום, זה לא היה חוויה חוץ גופנית). אני ניסיתי לפרש את זה, אולי משהו רע בי נגמר, כמו איזה בעיה או כל דבר. לא מצאתי לזה פירוש מיוחד. אבל תראה, אני כותב כאן בפורום, אז זה אומר שאני
חי
חלומות פז, Variety-

shkool

New member
בחלום צלול אתה יודע שמה שמסביבך לא

אמיתי אבל החושים שם עובדים ואתה יכול להרגיש, לראות, לשמוע, למשש ולטעום, אתה יכול להרגיש הנאה אבל אתה גם יכול להרגיש כ-א-ב - וזה בעצם תלוי ברמת הצלילות שלך - ואם אתה יכול להרגיש כאב אז אני חושב שאתה גם יכול להרגיש כאב עד כדי מיתה - מצד שני יכול להיות שאני טועה... אם בחלום צלול הייתי נדרס ע"י אותה המכונית, מה לדעתך היה קורה? בברכה, shkool

Panther

New member
מה היה קורה

היית מתעורר מזיע (או שלא מזיע). אל תדאג לא היית מת.

shkool

New member
ומאיפה הביטחון שזה מה שיקרה?

אם חושבים על זה זה דיי מזכיר את המטריקס
shkool

Variety

New member
תראה, אני חיי עדיין כדי לספר :)

למרות שמתתי כמה פעמים. Variety-

הרבה אנשים "מתו" בחלומם

והם חיים ונושמים איתנו היום כדי לספר לנו על כך. אני מצטרף לדעה הנחרצת: "מוות" בחלום איננו אלא מוות ב ח ל ו ם. לפי הבנתי: כאשר משהו קורה לנו בחלום הוא קורה לנו באותו חלום ומשפיע עלינו באותו חלום. בחלום אחר אנחנו יכולים להמשיך לחיות כרגיל וליהנות ממה שאנחנו רוצים. רוב החלומות שלנו הינם קצרים וחד-פעמיים. מעין הבזקי-עולמות הנבראים ומתכלים תוך פרק זמן קצר. מה שלא יקרה לנו שם - זה לא משנה הרבה, כי זה מסתיים תוך פרק זמן לא רב... (כגון, שניות). "מוות" הוא דבר רב עוצמה. אני חושב שאם יש לנו הזדמנות להתנסות בו, זוהי התנסות מדהימה ורצויה, היכולה ללמד אותנו המון. שלך, בן

shkool

New member
התנסות במוות?

אני לא חושב שאפשר להתנסות במוות בחלום, לפחות לא מוות "אמיתי", בגלל שאנחנו לא יודעים מוות, אנחנו לא יודעים איך זה לא להרגיש כלום או מה קורה אחרי המוות אז אני לא חושב שאפשר להתנסות ממוות "אמיתי" וזה לא יכול ללמד אותנו כלום... שלך, shkool

אתה צודק, shkool.

אי אפשר להתנסות במוות אמיתי. כי אז, זה לא מוות אלא חוויה. וכל חוויה, היא חלק מהחיים. אפשר להתנסות ב"מוות" מקומי, של חלק מסויים שלנו. אפשר להתנסות ב"מוות" של פעולת-כתיבת-ההודעה הזאת, למשל - דבר שאתנסה בו ברגע שאסיים לכתוב את ההודעה. אפשר להתנסות ב"מוות" של דעותי הקודמות, אמונותי הקודמות. וכולי... אני לא מתכוון לכך בדרך פילוסופית, אלא בדרך ממשית. אולי במקום המלה "מוות" אשתמש במלה "סיום" או "סוף". אי-אפשר להתנסות ב"מוות" של התודעה (כלומר, ב"סיום" של התודעה). אבל בכל זאת, "סיום" מלמד אותנו המון. עצם האנרגיה של ה"סיום" מלמדת אתנו המון. אנרגיה דומה תסיים פעם, בזמן לא ידוע, את חיינו. מה אתה עושה ער בשעה כזאת?!?!?!? שלך באהבה, בן

shkool

New member
כמה דברים....

אוקיי, הבנתי למה אתה מתכוון באומרך "מוות", אבל עכשיו יש לי שאלה אחרת: יכול להיות שבאמת אי אפשר למות בחלום צלול אבל מה אם תחושת כאב? אם אותה מכונית הייתה דורסת אותי (בחלום הצלול כמובן) אני מאמין שהייתי מרגיש את הפגיעה והיא בטח הייתה כואבת מאוד... מה אתה חושב? לגבי השאלה מה אני ער בשעה כזאת? אני לא הולך לישון בלי לראות את הסדרה "חברים" (2:30 ערוץ 3) (מומלץ ביותר!).. שלך, shkool

בן כמה אתה?! אתה לא עובד מחר?!?!

סתם. לגבי תחושת הכאב, אני אמנם לא יודע, אבל! - לא נראה לי שתחושת הכאב היתה יוצרת בעיות גדולות, כי! - (אני משתעשע בעיצוב הטקסט בצורות שונות) בעת שהמכונית היתה מסתערת עלייך, אז או שהיית נבהל ומתעורר / מונע את הפגיעה בך, או שהיית מחליט ביודעין ובנחישות להניח לה לדרוס אותך, דבר שהיה מחייב אותך להיות אמיץ מאוד ומודע מאוד. אומץ ומודעות בסדר גודל כאלה היו מונעים מתחושת הכאב להזיק לך. זו דעתי, בכל אופן. כבר אמרתי שזו דעתי? טוב, אז אני אניח להודעה הזאת "למות" לפני שהיא תכניס אותי לצרות, שלך, בן

shkool

New member
אני עוד מעט בן 17...

ולא אני לא עובד, אני רוצה למצות את החופש בבילויים, לא עבודה - לפני שהחופש "ימות"(ויקום לתחייה בראש השנה
) ויתחילו הלימודים המעצבנים( שכרגע "מתים)... שלך, shkool

למעלה