מוות בשואה

never hood

New member
מוות בשואה

רציתי לשתף אותכם בדברים שגם קראו לסבא שלי ולזקוני משפחתי שגם להם יש מיספר חרוט וגם להם היה ת´טלאי הצהוב אז ככה תפסו את כל המישפחה של סבא שלי במלחמה שהם רצו לעבור את גבול גרמניה הרגו את כולם את דבא שלי ואת אחותו לקחו לעבודה הייתה לאחותו של סבא שלי שכנה נוצרייה והיא היתחזתה כאילו הם נוצריים גם והיה טעות בזיהוי אז בעזרת זה סבא ז"ל ואחותו ניצלו מהשואה ולאמא שלי כל-כך קשה לחיות עם זה כל יום שהמישפחה של סבא שלי מתה שהרבה פעמים היא מיתמוטת וחוץ מיזה גם ההורים שלה מתו צעירים בני 60 קודם סבתא שלה ואז סבא שלה אחרי חודש והם מתו מסרטן!!!

EYהודית

New member
never hood ברוכים הבאים../images/Emo140.gif

איזה סיפור כואב את/ה מספר/ת פה. השילוב הזה של סרטן ושואה, הוא מאוד לא נדיר פה בפורום שלנו... אמא של מיכל נפטרה מסרטן, גם אמא שלי, ויש עוד רבים כאלה, לצערי. השמיע/י את דבריך, אנחנו פה להקשיב.
יהודית

1זהבה

New member
מחלות של ניצולים

הרבה ניצולי שואה חטפו מחלות שונות בזמן שהותם בגיטאות, חלקם מחלקות גופניות וחלקם מחלות נפשיות. יש כאלה שיצאו מן השואה כביכול בריאים, למרעית עין, ואולם לאחר שנים, צצו המחלות השונות. יש כאלה שנהרסה להם הקיבה.......בגלל המזון המשובח והקוויאר שקיבלו בגיטו...... ויש כאלה ש"הגב" נשבר להם עמוד השידרה התערר .... ויש כאלה שמתו מצער....... ויש עוד ועוד מחלות כמו סכרת, רעד בגוף, פרקינסון (אולי מנברוזה) מי יודע אני לא עוסקת ברפואה.... ויש שגמרו לעצמם את הרגליים מהליכה מרובה.......... מים בברך ועוד ועוד הרבה ניצולי שואה לא החזיקו מעמד הרבה שנים.... לא עמד להם הכח להמשיך הגוף בגד בהם יש כאלה שהנפש ,הנשמה בגדה. (יאוש, חוסר ענין בחיים, לא הצליחו להקים משפחה בכלל או להקים משפחה חדשה, סיוטים וזכרונות. עצוב

למעלה