שמע,
אם הייתי רואה את ההודעה שלך בזמן הייתי מוחקת אותה ללא היסוס. בינתיים, התפתח כאן דיון, מה גם שיש לי הרבה מה לורמ לך בעניין. דבר ראשון, דבר המנהלת- בלי השמצות ובלי קללות. הודעות נוספות שלך בסגנון יימחקו, ולא משנה כמה חכמים הדברים שנכתבו בתגובות להודעותיך. דבר הכותבת- למה להכליל? האם עובדת היותו של אדם חרש משנה את אופיו לחלוטין? אתה בעצמך אמרת שההבדל היחיד בינינו לבין השומעים הוא באוזניים. לפי כך, גם בין החרשים ישנם נוכלים, רשעים, גנבים ובעלי מדון. אל לנו ככבדי שמיעה להצהיר על עצמנו שאנחנו כולנו "אנשים טובים ונפלאים". אנו בני אדם. בדיוק כמו אותם שומעים שהשמצת. אנו לא אלהים. ולא הם. אתה חושב שהם לא מקדמים בעבודה? שהם עושים צחוק? במקום להתלונן, לאחל להם דבר שאל לאף אדם לאחל אותם ולא לעשות דבר מלבד לשפוך מילים, צור עימם קשר והוכח להם שאתה בדיוק כמוהם, לא פחות, וגם לא יותר. מדוע שגילתוש תלך לפסיכיאטר? המסקנות שהסיקה נובעות הישר מן ההודעה שלך, ללא פרשנויות אישיות ונוספות. אתה אמרת מוות לשומעים. מסקנתה (ומסקנתו של כל אדם אחר) היא שכוונתך לכל שומע באשר הוא. בני משפחתו גם הם שומעים. הם אינם חרשים. מכאן שהם חושבים שהם אלוהים, עושים מאיתנו צחוק ומפגינים רחמים (תחושה ותכונה שעשו לה עוול שלא ישוער). שומעים זרים בלבד? רבים הם השומעים שמכירים לקויי שמיעה ונמצאים איתם ביחסי קירבה או ידידות. ומה עם כל אותם שומעים שבמהלך חייהם הפכו לחרשים? האם גם הם נדונו לכליה מידך? האם אובדן שמיעתם יעשה הוקוס פוקוס על אופיים, נשמתם, או אם נהיה רציונליים, התנהגותם, והם יהפכו לנשמות טובות, כפי שלא היו מעודם, כי חרשים הם הרי טובים מכל שומע והם אנשים טובים ונפלאים? הבא לנו הוכחות,כפי שדרשה הקרפדה, היה זהיר במילותיך, כפי שביקשה גילתוש, ואז, אולי, ייתכן דיון הגיוני, הדן מדוע אתה חושב כך, וכיצד ניתן לשנות את המצב שאתה מתאר, של זילות מצד השומעים (דבר שלא ראיתי שהתרחש מתוך איוולת גמורה ורצון רע, אלא מבורות בלבד, דבר הניתן לשינוי). בברכת שבת שלום ודיון פורה לכולנו