מוות מפרעושים ואנמיה?

shuroo1

New member
שלום,

חתולת חצר כבת 9-10, נפטרה שלמה ללא סימנים (לפי מי שמצא אותה).

האם יתכן שהפטירה שלה היתה כתוצאה מאנמיה ומפרעושים?

לא ידוע על מחלות, אבל לא טופלה בשנים האחרונות ולפי עדויות, רזתה מאוד בשנתיים האחרונות למרות שהואכלה

( תמיד היתה סלקטיבית באוכל שלה, ובסוף ימיה היתה יותר ואכלה רק אוכל רטוב ).

נראתה כרגיל כ- 16 שעות לפני שנמצאה, היתה בסדר ולא הראתה סימני מצוקה.

מה זה יכול היה להיות (בהנחה שלא מדובר בהתערבות חיצונית או בתאונה) ??

תודה.

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
שלום,

חתולת חצר כבת 9-10, נפטרה שלמה ללא סימנים (לפי מי שמצא אותה).

האם יתכן שהפטירה שלה היתה כתוצאה מאנמיה ומפרעושים?

לא ידוע על מחלות, אבל לא טופלה בשנים האחרונות ולפי עדויות, רזתה מאוד בשנתיים האחרונות למרות שהואכלה

( תמיד היתה סלקטיבית באוכל שלה, ובסוף ימיה היתה יותר ואכלה רק אוכל רטוב ).

נראתה כרגיל כ- 16 שעות לפני שנמצאה, היתה בסדר ולא הראתה סימני מצוקה.

מה זה יכול היה להיות (בהנחה שלא מדובר בהתערבות חיצונית או בתאונה) ??

תודה.
חתול בוגר לא ימות מפרעושים או מתולעים, אבל הם בהחלט יכולים להחמיר מחלה קיימת, בפרט אם המחלה הקיימת היתה מלווה באנמיה. חתולים בכלל (ואני משערת שחתולי רחוב אפילו יותר) אלופים בהסתרת סימני מצוקה. אסור לשכוח שהיא רזתה בשנתיים האחרונות וזה מראה שהיא כנראה היתה די חולה. גיל 9-10 לחתולת רחוב זה גיל מופלג וזה אומר שטיפלת בה יפה!
החתול שלי ז"ל (13) היה חולה סרטן מאובחן כמה חודשים עד המתת החסד שלו. בין לבין היו ימים שלא אכל ורק ישן והיו ימים טובים שבהם התנהג רגיל. הוא קיבל טיפול תומך בלבד, אבל ירד במהלך המחלה כשני קילו (!) . עד יומו האחרון, כשכבר הפסיק לאכול ולשתות ( ואם שתה - הקיא) עדיין נהג לעלות על ההליכון שלי וללכת להנאתו כפי שאהב ואף המשיך לצפות בטלויזיה בסרטי טבע...כפי שעשה כל חיו.

לא חסרות מחלות שמסתיימות במוות. בין אם בהידרדרות הדרגתית (כגון מחלות כליה), ובין אם באופן פתאומי (כגון בעיות לב). לצערי חוויתי הכל. לא נדיר.
נשמע לי מאוד לא סביר שמוות יגרם ישירות מחוסר דם עקב פרעושים.

shuroo1

New member
תודה..

יותר באמת רציתי לחשוב מה יכול היה לגרום לזה, עם חתולה שנראתה בריאה פרט לאנמיה ולפרעושים שהטרידו אותה.

זו חתולה שהאכלתי מאז שהיתה קטנטונת, ולכן רוצה לדעת.

לפי אנשים שלא ראו אותה כל יום, היא רזתה משמעותית, ולכן זה יכול היה לרמוז על מחלה כלשהיא.

גם הפגינה תסמינים של זיקנה - לא אכלה יבש, למשל, בכלל (זה דבר שאני שמה לב אליו בדיעבד).

עדיין הופתעתי ממותה.

תודה.

Yukita

Active member
מנהל
תודה..

יותר באמת רציתי לחשוב מה יכול היה לגרום לזה, עם חתולה שנראתה בריאה פרט לאנמיה ולפרעושים שהטרידו אותה.

זו חתולה שהאכלתי מאז שהיתה קטנטונת, ולכן רוצה לדעת.

לפי אנשים שלא ראו אותה כל יום, היא רזתה משמעותית, ולכן זה יכול היה לרמוז על מחלה כלשהיא.

גם הפגינה תסמינים של זיקנה - לא אכלה יבש, למשל, בכלל (זה דבר שאני שמה לב אליו בדיעבד).

עדיין הופתעתי ממותה.

תודה.
קודם כל צר לי על האובדן. היא היתה מישהי שטיפלת בה והיה לך אכפת ממנה וזה תמיד עצוב לאבד מישהו.

רציתי לציין - אי-אכילת מזון יבש אינה תסמין של זיקנה. לעתים קרובות קשיים בהפעלת הפה מעידים על בעיות שיניים - דבר שניתן לאבחן בביקור אצל וטרינר. לשם השוואה, החתול E.T שלנו הוא בן 11 ורק לאחרונה היה צורך לעקור לו כמה וכמה שיניים. גם החתולה וגה אצלנו היא כעת עם שן אחת בודדת בפה כי היה צורך לעקור את השאר. בעיות שיניים ודלקות חניכיים הן תופעה מאוד נפוצה בחתולים ולכן ממש אין מה למהר להסיק ששינוי הוא תולדה של גיל - חתולים יכולים לחיות לגילאים הרבה יותר ארוכים (אם כי כמובן לא קורה תמיד - תורשה, סביבה, בעיות מיוחדות... כמו אצלנו בני האדם).

shuroo1

New member
מה את אומרת...

אני מטפלת בחתולים שנים רבות ויודעת שהם אמורים להגיע לגילאים ארוכים יותר. יש לי בבית חתולים זקנים ממנה.

לכן אני שואלת, ולכן אכפת לי.

היא חתולת חצר, לידיעתך. הם חיים פחות.

אני מאכילה אותה עשר שנים. זה עצוב?!

-ואללה, נכון, זה עצוב. לכי תאכילי חתולי רחוב, אולי תביני.

Yukita

Active member
מנהל
מה את אומרת...

אני מטפלת בחתולים שנים רבות ויודעת שהם אמורים להגיע לגילאים ארוכים יותר. יש לי בבית חתולים זקנים ממנה.

לכן אני שואלת, ולכן אכפת לי.

היא חתולת חצר, לידיעתך. הם חיים פחות.

אני מאכילה אותה עשר שנים. זה עצוב?!

-ואללה, נכון, זה עצוב. לכי תאכילי חתולי רחוב, אולי תביני.
לא ברור לי על מה הכעס.

פשוט ציינתי משהו לגבי זיהוי אי אכילת אוכל רטוב כתסמין של זיקנה.

shuroo1

New member
ממש לא תרמת. יש לי למטה חתולה שעקרתי לה את כל השיניים על חשבוני, בת שנתיים. זו בעיה ידועה, וזה לא שייך לגורמי המוות שציינתי.

Yukita

Active member
מנהל
ממש לא תרמת. יש לי למטה חתולה שעקרתי לה את כל השיניים על חשבוני, בת שנתיים. זו בעיה ידועה, וזה לא שייך לגורמי המוות שציינתי.
קודם כל - לא ניסיתי לאבחן סיבת מוות. ציינתי משהו כעובדה כי אף אחד שקורא כאן לא צריך לחשוב שאם החתול שלו הפסיק לאכול אוכל יבש זה תסמין של זיקנה.

שוב, לא ברור לי הכעס. לא אמרתי שזאת אשמתך. לא כולם יכולים לקחת כל חתול שהם מאכילים לוטרינר (למעשה, הרוב לא יכולים, מסיבות כלכליות ואחרות), ואת עצמך ציינת שנושא אי-אכילת האוכל היבש הוא יותר משהו שאת רואה בדיעבד ולא משהו שהיה ברור בזמן אמת. בדרך כלל חיים עם הידיעה שבלי איבחונים וטיפול וטרינרי באמת אי אפשר לתפוס כל מה שקורה, וגם בבית ועם טיפול יותר סדיר לא תמיד תופסים הכל בזמן. זה לא אומר שיש סיבה לכעוס על מישהו שמציין משהו לגבי מה שסיפרת.

בגדול, יתכן שהשינוי בהרגלי האכילה כן קשור לסיבת המוות ואפשר רק להניח שיתכן שגם לדעתך כך כי ציינת את העניין. יתכן שזה אומר שהחתולה היתה חולה כבר זמן רב ושהשינוי הזה היה אחד התסמינים שהעידו על כך שיש בעיה. האם זה אומר שיכולת לעשות משהו? את זה כולנו שואלים את עצמנו לגבי כל אחד ואחת מאלו שטיפלנו בהם, ולא רק לגבי חתולים. גם לגבי בני אדם. זאת לא שאלה הוגנת.

Yukita

Active member
מנהל
על כך שאינך מבינה בחתולי רחוב.
גם בחתולי רחוב אי אכילת אוכל יבש איננו תסמין של זיקנה - ושוב, לא הבנתי מה יש לכעוס, אבל פשוט אגיד זאת לטובת כל אדם אחר שקורא ומטפל בעצמו בחתולי רחוב. יש כאלו שלא אוכלים משהו כי לא טעים להם ואולי יש להם מזון מסוג אחר הזמין במקום אחר, אבל מי שאכל בעבר ופשוט הפסיק זה לא קשור לזיקנה אלא לדברים אחרים, החל משינוי כלשהו שביצע יצרן המזון ועד בעיה רפואית.

נערך לאחרונה ב:

גורדיאן-II

Active member
על כך שאינך מבינה בחתולי רחוב.
אני יכול להבטיח לך שיוקיטה כן מבינה בחתולי רחוב.
ובחתולים בכלל.
את נחמדה לחתולי רחוב, כל הכבוד, תהיי נחמדה גם אליה, היא ניסתה לעזור וקראתי את כל מה שהיא כתבה ואני לא רואה שום סיבה לכעוס עליה.

למעלה