מוות קליני

elar84

New member
מוות קליני

איכשהו תמיד כשמישהו שלגמריי שולל את עניין הנשמות והוא בכלל אתאיסט מוחלט, כשהוא מספר על חוויה שקרתה לו, זה עוד יותר מעורר בי אמון.
כשגיליתי שיוסי שריד נפטר, ראיתי גם את הכתבה הבאה ולא האמנתי שהוא זה שמספר את החוויה הזאת.

מוות קליני- יוסי שריד
" יוסי שריד, לשעבר חבר כנסת, שר חינוך ויושב ראש "מרץ" חווה מוות קליני. הראיון שנערך עימו בגלי צה"ל על ידי בני בשן מלמד אותנו חווייה מעניינת מנקודת מבטו של אטאיסט.
פעם מַתִּי... הייתי מת..." כך סח יוסי שריד, לשעבר שר החינוך ויו"ר "מרץ" בראיון שבני בשן ערך עימו בגלי צה"ל.
את הרגע בו היה פעם במצב של מוות קליני ומביט על גופו מבחוץ מתאר בצורה ברורה ובקור רוח ומזווית מעניינת“.
יוסי שריד מספר: "...פעם הייתי מת, כבר לא הייתי פה... אני זוכר שנסענו כל המשפחה במכונית, ואני זוכר את הילדים האומללים שלי שיושבים מאחור ובוכים מרה על אביהם שמסתלק..."
יוסי ממשיך בתיאורו:
"...חשתי בחלישות דעת... פרץ חום עצום... הרגשתי שאני מתעופף מעלה, מעלה, הרגשתי תחושה מאוד עמוקה של יציאת הנשמה... הנשמה מעופפת והתבוננתי על פני הכדור וראיתי את משפחתי שממשיכה לנסוע... הנפש נפרדת מהגוף... "
בשלב זה מגייס יוסי שריד את התובנה האישית והפרשנות שלו למצב: "...אני בכלל לא מאמין בהישארות הנפש... זה בניגוד לאידיאולוגיה שלי... לפעמים אולי הנשמה רוצה קצת לצאת, להשתחרר... גם היא רוצה קצת חופש... היא רוצה להתבונן על הדברים אחרת, לצאת מתוך הכלוב הפנימי... כנראה."
יוסי ממשיך בתיאור המקרה: "ראיתי את הילדים שלי בוכים ואת אשתי חיוורת... את עצמי אני לא זוכר שאני רואה כי כבר לא הייתי שם...
גופי לא חלק מהתמונה שאני רואה למעלה... אני כבר לא בתמונה... אני כבר בדרכי , והגעתי לסוף הדרך, ואני כבר שם ואני צופה ממרחקים מהרקיע... כשהגעתי לבית החולים שבתי לעצמי...
בסיום הראיון מסכם יוסי שריד ואומר: "אדם הוא ברשות עצמו... הוא חי בתוך עצמו, הוא אדם אוטונומי בלי שום השגחה עליונה, אלא עם השגחה פנימית, וכל החוויה הזאת נתמצתה ביני לבין עצמי ואין לה כל קשר לאלוקות ולא לאבינו שבשמיים ולא להשגחה עליונה... מה שקרה לי לא עולה בקנה אחד עם האני מאמין שלי..."
להקלטת הראיון היכנסו לקישור:

http://www.youtube.com/watch?v=-YWZJuIKK10

רותי 11

New member
שמעתי משהו כזה וגם היה

עוד עיתונאי או מישהו כזה שעבר את ה לפני
מספר שנים שקרתה לו תאונה והוא חווה מוות
קליני וכמובן עוד מקרים
מעניין שקל לנו יותר להאמין לאנשים שלא מאמינים
שחוו חוויות כאלה מאשר לכאלה שכן מאמינים

לאדם אטאיסט שחווה כזה דבר יש מעין מקדם הגנה

קשה לנו לקבל זאת מאדם דתי שעל החיים שטפו לו את המוח שזו האמת היחידה

רותי 11

New member
אבל החוויה היא אותה חוויה אין באמת

הבדל גדול בקטע
ההבדל היחיד הוא למעשה האמונה שאיתה
האדם גדל ולכן הוא יכול לקחת אתו את אותה
אמונה כמובן רק להתחלת הדרך בסוף הדרך
כולם יודעים את אותו דבר
משום שזאת חוויה של הנפש ולא של הנשמה

כשאדם שלא נתפס כ"מאיים" מספר סיפור כזה מראש אנחנו בפחות מגננ

מגננות
ואז הקשב הפנימי מתרכז בסיפור עצמו ופחות באישיות והאמינות של מי שמספר אותו

ולא הבנתי למה התכוונת במשפט שזו חוויה של הנפש ולא של הנשמה
אשמח אם קצת תפרטי

kikona126

New member
טוב אז זה המקום

(הגבתי בהודעה הראשונה בפורום, שאני אכתוב יותר מאוחר על הסיפור שלי)

לפני כ 13 שנה ישנתי אצל אח שלי בבית. והיה לי חלום. ובחלום אני שוכבת במיטה בחדר של אחי ומסתכלת לכיוון המנורה (פה אני מביטה מליד המנורה בעצמי), ליד המנורה (פה אני מביטה מהעיניים הפזיות שלי) יש כמו ענן שמן, שזז ופעם אני מסתכלת עליו מהמיטה ופעם אני מסתכלת על עצמי דרך עיניו של ענן השמן. ככה במשך כמה זמן האני עוברת מעצם לעצם. כשהתעוררתי עוד יכולתי לראות את הענן שמן הזה ליד המנורה, שבאופן פלא היתה דלוקה! ואני הייתי במיטה באותו המצב בו ראיתי את עצמי מלמעלה.
גם לי היה קטע בו ראיתי מעין תמונות מהחיים שלי רצות ואז את כל המשפחה מתאבלת עלי. (זה היה בזמן ההתבוננות)
חלום זה היה השער שלי לעולם הרוחניות, לאחר חלום זה התחלתי לחפש תשובות לדברים והתפחתי רוחנית.
עם הזמן ראיתי שאני יכולה לקבל מסרים שאני צריכה גם בלי לבקש. אבל היו מגיעים אלי מסרים קשים, כאלו שלא תמיד רציתי לקבל או לראות. עם הזמן סגרתי את עצמי לקבלת מסרים שכאלו. למדתי לחיות עם האינטואיציה בחיי היום יום שלי.
לאחרונה התחלתי להתעניין בשאלת קיומנו פה על כדור הארץ, הפיגוע בפריז, שציפיתי אותו מראש, רק הגביר את השאלות, אבל לא ממקום של פחד, אלא ממקום של חוסר הבנה. האלוהים שברא אותנו הוא טוב, כולנו חולקים חלק ממנו, כולנו חלק מהיצירה שלו! אז איך זה יתכן שהאלוהים שלנו נותן לרוע שכזה להתקיים פה בעולם? אני לא יודעת איך, אבל כל הארועים האלו רק הגדילו את האהבה שלי לאלוהים שברא אותנו, אותי. וכרגיל המשכתי לחפש תשובות. ועלו בי חלומות מהעבר, אחד שחלמתי בגיל 12 ממש התחיל להציק לי, והתחלתי לחפש תשובות. התשובה שהכי הפריעה לי היתה מרב שהיתה תניחי לחלומות, למה להניח למשהו שעד עכשיו לא אכזב? שעד עכשיו עזר לי בהבנות העצמי שלי? למשהו שעזר לפתיחה הרוחנית שלי? כמו שאתם מבינים לא הקשבתי והמשכתי הלאה, בחיפושים.
והפעם מצאתי את הספר מבשרי השחר, הספר לא חידש לי הרבה, ידעתי שיש סיבה שספר בראשית מתחיל באות ב' ושבעצם הוא לא באמת ה"בראשית" אלא היה משהו לפניו, ידעתי שיש סיבה שמסופרים בספר זה 2 סיפורי בריאת האדם. זה נושא שמעסיק אותי הרבה, ואפשר להגיד שהספר פתח לי קצת רעיונות או נקודות מחשבה נוספים לחקירה. והלילה אחרי קריאה בספר, הלכתי לישון בידעה שאני הולכת ל"זרוק" את הגוף האסטראלי שלי. רק שהפעם המקרה היה מוזר.
ישויות האור שראו אותי קיבלו אותי בברכת "ברוכה השבה" ואני, הייתי במקום שונהשניראה כמו החלל, ואני הייתי אור, שקיפץ וריצד לו בין הרבה אורות שזזו ממקום למקום, הקלילות, שינויי הכיוונים, השחרור הזה, הם הרגשה נפלאה ומדהימה! ואז נזכרתי שכשנכנסתי למצב זה היתה לי דמות שחורה ליד המיטה, לצערי הפחד הזה שיתק אותי וחזרתי חזרה לפה ועכשיו. המימד הדו מימדי שלנו היה ניראה פתאום מוזר, משהו בו היה ניראה לא בסדר. ואז אחרי שעשיתי סיבוב בבית חזרתי למיטה לישון, ושוב אותה הדמות השחורה היתה לידי, הפעם שוב הגוף האסטראלי שלי יצא, והפעם המקום היה שחור והיה אור לבן שלאט לאט התגבר על החושך.

בקשר לדמות השחורה, אני חושבת שהיא היתה ניראת ככה בגלל הדמיון שיש לנו, אותה הדמות יכלה להיות לבנה או ורודה אם הדמיון היה רוצה לצייר אותה אחרת. עכשיו אני יודעת שאותה הדמות בעצם היתה שם כדי לוודא שאני "עולה בשלום ויורדת בשלום" היא לא עשתה לי כל רע.

רותי 11

New member
חמודה קראתי יש לי הרבה תשובות לא יודעת

אם אפשר לענות על הכל בהרחבה אני אעשה את זה
מאוחר יותר ברשותך
ושאלה במבשרי השחר למה הם אומרים שהתנ"ך מתחיל
באות ב'?
גם לזה יש לי תשובה אבל מסקרן אותי לדעת מה הם אמרו

kikona126

New member
אה התשובה ללמה בראשית מתחילה באות ב'

לא נענת במבשרי השחר, זאת שאלה שהקבליסטים שואלים, והתשובה היא שהיה משהו לפני והוא מוסתר מהידע שלנו, אבל התפקיד שלנו הוא לגלות את זה. בעצם התנך היה אמור להתחיל באות הראשונה של הא"ב ולא באות השניה. האות א מקבלת אוויר (אנרגיה) מכל הכיוונים, וזאת האות היחידה שמקבלת אנרגיה בצורה שכזאת. בעוד שהאות ב מסתכלת רק קדימה (לא למטה לא למעלה ולא אחורה). האינפורמציה שיש במבשרי השחר מתיישבת יפה עם התיאוריה הזאת, שמי שכתב את התנך ניסה לשים פה חוקים ודאג לצנזר מאיתנו את מה שאנחנו, לדעתו או לפי מה שיכול לשרת אותו, לא צריכים לדעת. בגלל זה הקריאה של התנך על ידי הקבליסטים נעשת כקריאה של הלבן ולא השחור. (משהו שאני מנסה לעשות, ואל דאגה אני עוד אצליח להגיע לזה)
&nbsp
במבשרי השחר הם מדברים על זה שעברנו מוטציה בבריאה שלנו, שהאל ברא אותנו כמוהו, שהיו לנו היכולות שלו, ואז ישויות אחרות/חיזרים/אלים אחרים שגם הם יצירה של האל עשו בנו שינוי גנטי, מה שמתיישב טוב עם בריאת האדם השניה (ומה שיושב שם הכי יפה זה העובדה שהם מדברים על אל שהוא לטאה, שהוא בעצמו יצירה של האלוהים, וגם זה מוזכר בתנ"ך, בספר בראשית דואגים לציין שעם בריאת החיות אלוהים ברא גם את התנין.
&nbsp
אני אשמח לתשובות ממך. קחי את הזמן, אני לא לחוצה על זה, הן יגיעו כשהן יצטרכו להגיע.

kikona126

New member
העולם נברא באותות ובמופתים

העולם נברא על ידי האותיות, המילים, המילים שלנו בוראות עולמות!
ונוסיף פה שלכל אדם יש שם, והשם שלנו מורכב מאותיות וההסתכלות על האותיות האלו היא כיחידה ולא רק אחת אחת. כל אות מוסיפה וגורעת מהאחרת וביחד, הן יוצרות שלמות, השלמות שמתאימה לך.
&nbsp
שימי לב שאנחנו צריכים לחשוב טוב טוב באילו מילים אנחנו בוחרים להשתמש כשאנחנו מדברים, כך למשל הסלנג שקיים, בו אנו משתמשים הרבה: ״הדבר הזה נורא יפה״ השימוש במילה נורא כדי היא לא נכונה כי המילה נורא היא עם קונוטציה שלילית.

elar84

New member
איזה סיפור מעניין

האם את כול התהליך לעולם הרוחני עשית לבד?
אשמח לשמוע עוד

אהבתי מאוד את כול מה שאת מספרת שקשור לעולם הקבלה, מאוד מסקרן.

kikona126

New member
אני מהמתבודדים...

אני אשקר אם אני אגיד שהתהליך היה לבד, היה לי מורה ועדיין יש לי מורה דרך שמתקשר איתי בחלומות או בתקשורים, הוא פשוט לה פה איתנו
הוא ליווה אותי והוא מלווה אותי עדיין. עכשיו יש לי הכוונה מעוד ישויות אחרות בנוסף.

למעלה