מוזיאון השואה בוושינגטון די.סי.

kropacsek

New member
מוזיאון השואה בוושינגטון די.סי.

כמו שציינתי אתמול, ביקרתי בשבוע שעבר במוזיאון השואה בוושינגטון. המוזיאון מאוד מרשיםוחלקים מסויימים בו הם מפעימים במיוחד. כמו למשל חדר צר שגובהו קרוב ל-20 מטרים, שכל ארבעת קירותיו מכוסים בצפיפות בתמונות ממוסגרות של אנשים שנרצחו במהלך השואה. לא ניתן לראות כמעט את הקצה אבל מהר מאוד עוברת בצמרמורת ההבנה שגם התמונה הכי רחוקה, זו שנראית מלמטה רק ככתם אפור לא ברור, שלא ניתן לזהות את הפנים בה בגלל המרחק, גם היא בעצם מייצגת חיים שלמים, עולם ומלואו. המוזיאון מתמקד באופן טבעי שואת היהודים. אבל כמיטב מסורת התקינות הפוליטית (PC) האמריקאית, מוזכרות רדיפות של בונים חופשיים, עדי יהווה, קומוניסטים, אנשי כמורה וכיו"ב. לא שוכחים כמובן גם את הצוענים, הנכים והמוגבלים. מבחינת הנקודה ההונגרית- ההתרשמות שלי הייתה ששואת יהודי הונגריה הודגשה במוזיאון, יותר מאשר ביד ושם (למרות שדי הרבה שנים לא הייתי שם, אז אל תתפסו אותי במילה). לחנה סנש הי"ד יש מקום של כבוד עם ציטוט של "אשרי הגפרור". גם ראול וולנברג מוזכר בהרחבה. עם הכניסה מקבל כל מבקר פנקס קרטון שמגולל את סיפורו של קורבן שואה אחד.

3מרגלית

New member
שמעתי על המוזיאון בוושינגטון מהבנים

שלי שביקרו שם עם הסבים.אין ספק שהדברים מוצגים שם בצורה ויזואלית מאד מיוחדת.ומפעימה ויש חשיבות גדולה לקיום המוזיאון דווקא שם כשרוב המבקרים שלו כלל אינם יהודים.חשיבות הסברתית כמובן.לפני מס' שנים היה צורך להמתין מס' חודשים כדי לבקר בו. אולם יד ושם הוא המקיף והיסודי יותר.וגם הוא לא פחות מרגש.

kropacsek

New member
האיש בתמונה הוא מיקשה דויטש הי"ד

האיש שסיפור חייו ומותו מגוללים בפנקס הקרטון הקטן שבלתי לידי בכניסה. להלן ההמשך

עב

New member
בקשר למוזיאון השואה להזכירכם:

מוזיאון השואה בוושינגטון יקיים כנס של כמה ימים, שיתחיל ב - 19.3 במלאת 60 שנה לשואת יהדות הונגריה. לא שמעתי על עוד מוסד שמתכוון לקיים את כנס בנושא זה. אני מקווה שהם יפרסמו באתר שלהם תקצירים של ההרצאות למען הרבים שלא יוכלו להגיע.

jojo4

New member
מוזיאון יהדות דוברת הונגרית בצפת

וגם יד ושם מתיחסים לכך השנה. במסגרת חפוש חומר עבור העבודה דל ילדי הבנתי כי ביד ושם עורכים כנס כזה בסוף החודש.ובמוזיאון בצפת כשבקרתי אמרו שהכנס השנתי שנקרא יום הרצל, השנה ייוחד לנושא הזה. את יכולה לברר פרטים עוד לא מאוחר.

עב

New member
תודה על העדכונים

הבנתי שבצפת עושים כל שנה כנס ביום הרצל, ובכל פעם על נושא מרכזי אחר. ירושלים יותר נגישה עבורי, אז אתעניין שם.

עב

New member
יום עיון על שואת יהדות הונגריה

קיבלתי תשובה מיד ושם: הם יקיימו יום עיון על שואת יהודי הונגריה ביום 18.3. מי שרוצה יכול לקבל הזמנה בדואר!

o l i v i a

New member
טומי מותר נכון?

ביקרתי שם לפני הרבה שנים ומשהו שנחרט לי בזכרון היה קיר ענק עם ציורי ילדים על אריחים.

טומי*

New member
מה מותר ../images/Emo35.gif

לא ירדתי לסוף דעתך...הפורום שלכן/ם, אני לא בעל הבית כאן.

למעלה