מוזיאון זמלוויס לתולדות הרפואה

dorin276

New member
מוזיאון זמלוויס לתולדות הרפואה

ובכן, חזרתי מטיולון בבודפשט שמטרתו הייתה לאוורר אותי קצת מאווירת האינטגרלים... אחד המקומות המגניבים שביקרתי בהם היה מוזיאון זמלוויס לתולדות הרפואה, ממש סמוך לדנובה. המוזיאון מתאר את התפתחות הרפואה באופן כללי במאות השנים האחרונות, ואת סיפורו של ד"ר זמלוויס בפרט. במוזיאון יש כלים עתיקים רבים ששימשו את הרופאים, החל במיקרוסקופים ניידים וכלה בערכות נתיחה שלאחר המוות. בין המוצגים היה גם חדר מיניאטורי של רופא שיניים עם המון מכשירים בגודל זערורי... חדר שלם במוזיאון מוקדש לבית מרקחת בסגנון המאה הקודמת. ולסיכום, המוזיאון נחמד מאוד, קטן אך אפשר לבלות בו זמן נכבד (אגב, עובדי המוזיאון גאים בכך שהוא השלישי בגודלו באירופה מסוגו - מוזיאון אישי של רופא), וכל המכשירים המיושנים ממש עושים חשק להתחיל ללמוד כבר! אז... למי שבמקרה יגיע לבודפשט, מומלץ ביותר לבקר שם. אגב מותר לצלם רק תמונה אחת, אז מצ"ב כמה צנצנות שלא באמת מייצגות את המוזיאון כולו... רק טעימה קטנה.

morancho1

New member
דורינוש!!

מהממת למה לא אמרת שאת טסה לבודפשט יש לי טיפים מפה עד להודעה חדשה איפה לטייל הייתי שם לפני 3 חודשים בדיוק!!!! כמובן לא משנה עכשיו:) אני בטוחה שידעת בלי שום קשר לאן לטייל..נכון שהעיר הזאת פשוט מהממת
ואת לא יודעת איזה סיפור היה לי עם המוזיאון הזה!!!!! עד ששכנעתי את חבר שלי לבוא איתי..זה היה יום ממש חם..חיפשנו את כל העסק עם המפה המצ'וקמקת שלנו! ולא מצאנו בסוף הצלחנו למצוא איזה הונגרי שלא ממש הבין אותנו והדריך אותנו בכוון...ואז מצאנו הונגרי שהבין יותר טוב והתחלנו לדסקס על זמלוויס איך שהוא הכניס היגיינה למערכת הבריאות...זה היה משעשע לחפש מילים ל"היגיינה" באנגלית ככה שהונגרי שלא מבין כמעט מילה באנגלית יבין אותנו....:) בסוף מצאנו דלת סגורה ועליה כתוב מוזאון זמלוויס פתוח בין שעות מסויימות. השעה הייתה אמורה להיות שעת פתיחה והמקום היה סגור ללא הסבר! ואז העליתי את הרעיון הגאוני, אולי הכניסה לא מפה...אז התחלנו לעשות רונדלים מסביב לבניין... הכחשה יכולה להיות דבר ממש קשה!:) בסוף ויתרנו ואני הייתי מרוגזת מזה שעה..למדתי על זמלוויס הזה בביולוגיה וביאס אותי שהיה סגור. אבל מה...פיציתי את עצמי עם ביקור במוזאון האמבולנסים המקומי:) אז זמל, לך תחפש....:):) ספרי על הטיול אחותי, עדיין כשאני שומעת את המילה "בודפשט" עיני נעשות מזוגגות מזכרונות שמחים:)

למעלה