מוזיאון להיסטוריה היהודית יוקם בגטו

מוזיאון להיסטוריה היהודית יוקם בגטו

ורשה. המוזיאון, החשוב ביותר בתחום באירופה, יוקם בשטח גטו ורשה. ההיסטוריונים בישראל כועסים על אי-הבלטת האנטישמיות בפולין.

doram44

New member
לא יכולה לרשות קשוב..

אני מודה שהכתבה הזו עושה לי ברר.... הגבתי שם כ DOT ואני מקווה שיעלו את התגובה שלי בהמשך היום.

deebeebee

New member
מדובר בעוד אתר---

שהפולנים מקווים להפכו לאתר תיירותי. לא נראה לי שהוא יכול להחליף את הארכיון היהודי ההסטורי.

ההערה שלך doram44

ראויה להשאל לא רק על מוזיאון זה, אלא מוזיאונים נוספים שהוקמו, והשאלה היא האם הם משרתים אינטרס של מישהו (כמו למשל מחנה דכאו שנראה כמו בית מרקחת, והיהודים בקושי מוזכרים בו). ההערה שלך בולטת במיוחד על רקע מוזיאון זה, שדעת החוקרים הישראלים הודחקה, והמקימים של המוזיאון, לא מעונינים להוועץ בדעתנו כלל, אלא מתייחסים לדעות שלנו כאל הטרדה.

deebeebee

New member
במיידאנק ובאושוויץ-בירקנאו

קיימת מגמה ברורה להדגיש את הקורבנות כ"בני לאומים שונים" ולהמעיט בעובדה שרוב הקורבנות היו בעצם יהודים.

doram44

New member
הרחבה...

במקורו ההיכל היה אמור להכיל אפקטים תיאטרליים-דיסנילנדיים רבים עוד יותר מאשר כיום. עמוד מים היה אמור להיתמר דרך הפתח בצוואר הכיפה, שבינתיים נאטם, ולהבת אש היתה אמורה להשתלח מאחורי קיר הבזלת השחורה. בסופו של דבר, האפקטים קוצצו משיקולים תקציביים. מתוך כתבה על היכל הספר בגלריה של הארץ... הגדש נוסף של אלמנים מעולם השאו ביזנס במוזיאונים.. והשאלה.. האם מה שאולי רלוונטי במוזיאונים אחרים מעורר בעיה במוזיאוני שואה.... באופן אישי אני מתעניינת בשילוב הרב רובדי האישי המפעיל והמתוחכם טכנולוגית במוזיאון משואה בקיבוץ תל יצחק.. אולי בעדינות המרגשת ביד הילד ביד ושם.. במסלול המתוחכם ובאיפוק במוזיאון השואה בוואשינגטון. שאלות של מהות המוזיאון שחמור מוצגים מול סימול שלהם, ריגוש מול סיפור, בימוי מובנה מתוכנןהיטב של תנועת קהל יצירת שיא ריגשי מול מניפולציות ריגשיות העצמה דרמתית ולחץ על הבלוטות...

לאור מה שאת מעירה doram44

אני חושבת שהיה טוב לו היה קם גוף שיפקח על הנעשה במה שמצמרר לבטא כ"שואה ביזנס", לצערי הרב גם במדינת ישראל ולא רק בחו"ל. מה שאת מתארת כשימוש בטכנולוגיות לא רק לצורך המחשה אלא כדי למשוך קהל, היא עוד פגיעה בשרשרת של פגיעות בצביונה של השואה כארוע מחריד ומזעזע. גם בפורום שלנו, וגם בפורום שאת משתתפת, אנחנו משוחחים על פגיעות אלו: היחס לניצולי השואה ורכושם, ביקורת על המסעות לפולין (לצד התועלת שהם מביאים), ועוד ועוד. לצערי הרב, בהעדר גוף שיפקח על הנעשה בתחום, נמצא את עצמנו בעתיד עדים לתופעות מעין אלו.

doram44

New member
אני לא מחדשת דבר..

הבעיתיות בהגדרת "המוזיאון" נוגעת בימנו בסוג של שיא.. המשמעות של "המוזיאון" התפקיד שלו ברמה חברתית ויצוגית של עיר , התפקיד התרבותי שלו , היצוגי, וכך הלאה הוא נושא לדיון מאז סוף שנות ה70. אחת לתקופה נערכת בדיקה של הנושא ומושג המוזיאון משנה את אופיו.. תפקידו החינוכי נסתיים בשנות ה80... תפקידו החברתי היה בשיאו בשנות ה90 והאלפיים.. תפקידו כמוצג אדריכלי תיירותי מוחצן בריקמה העירונית נמצא בשיאו.. על הרקע הזה אפשר לראות בחירה של אדריכלים "כוכבים" במכרז שכמה שהוא יותר מוחצן יטותר בולט יותר "משוכלל" כך טוב יותר התפקיד החללי לצורך תצוגה נעשה יותר ויותר שולי.. אנחנו יכולים לראות על רקע זה את המוזיאון של ליבסקינד בברלין נלמד בכול המחלקות לאדריכלות ללא הדגש כל הבעייתיות שהיתה לחלל כדי לאחסן את האוסף שנכנס לתוכו.. אנחנו רואים את המוזיאון של גאודי בלבאו סובל מאותה בעיה ולצערי ולדעתי אנחנו רואים את תשקיף הבעיה במבנה החדש של המוזיאון ביד ושם . פחות ופחות מופיעה תשומה הלגב למוצגים האמיתיים גם בגלל צורך בתשומת לב ותקציב להצגתם ויותר ויותר נוצרים מפעלים דרמתיים טכנולוגים כדוגמת "בית הפלמ"ח" , "הבית השרוף" וכך הלאה ... כשהעניין נוגע בשואה ובחו"ל יש לגיטימציה למשוך קהל ב"שואה ביז " כדבריך הזה.. אני לא יכולה להמנע מתחושה של צמרמורת חוסר אונים וגועל.. על רקע זה חשוב לי להדגיש את אותם מקומות בעולם ששמים דגש על תוכן ומהות וגם אם הם משתמשים בתכונות האפשרייות ההצג, עדייןנצמד הדגש למהות!! מול מקומות כאלה אני מסירה את כובעי!

inbar20inbar

New member
הבעיה הפולנית...

גם על אנדרטאות באזורים מסוימים היחס הוא כלפי "שואה פולנית" ועליהם חקוק מספר הפולנים שנרצחו באותו מקום ולא יהודים, נכון גם הפולנים סבלו מספיק מהכיבוש הגרמני, אבל השואה היתה על העם היהודי לכן הפחד מפתיחת המוזיאון בורשה הוא גם חשש מהאופי שיהיה לו

למעלה