מוזיקאים יקרים, מעוניין להתייעץ..

yacoOl

New member
מוזיקאים יקרים, מעוניין להתייעץ..

אני בן 17 וחצי תלמיד י'ב , חצי שנהל גיוס (יולי 07) אני לא זוכר תקופה אחת שבה לא רציתי קרבי, ימיסיירות והכל , והשגתי את כל זה.. אבל מה.. יש גורם מפריע לכל זה שלא חשבתי שהוא משמעותי כל כך בתקופה.. מוסיקה. - זה מה שאני רוצה לעשות בחיים , הפקה מוסיקלית לצערי התחלתי לנגן מאוחר כי לא נדחפתי למוסיקה על ידי ההורים בגיל 16 התחלתי לנגן על גיטרה , ולא מזמן על קלידים אני גם נגן כלי הקשה כבר מספיק אבל זה לא משנה. לצערי אני לא אתקבל ללהקה צבאית כי יש רבים וטובים ממני, ובטח שלא אחרי שכבר סימנתי לא במנילה לגבי זה... ההחלטה אם ללכת לקרבי או לא אוכלת אותי.. ללכת לקרבי הוא דבר שאני ממש רוצה אבל המוסיקה היא לכל החיים, כבן יחיד אני יכול להוציא תאים טובים כג'ובניק לעבוד , וללמוד במכללות למוסיקה כמו יואב גרא.. כמובן שההחלטה לבסוף אם להיות קרבי.. דבר שיעצור לי את המוסיקה או להיות קל"ב ולקדם ולפתח את זה היא שלי בלבד.. אבל תמיד נחמד להתייעץ.. בתור אנשים שחיים ונושמים מוסיקה? מה הייתם עושים במקומי?

shlomielvislevy

New member
אני באותה דילמה, אני מתגייס במרץ

07, וכל החיים שלי רציתי להיות קרבי, אבל המוסיקה זה דבר שהוא אצלי בדם והוא חלק ממני ואני רוצה להמשיך לעסוק בה...ובאמת קרבי יפסיק לי אותה

yacoOl

New member
אז מה אתה עושה בסוף?

או שהדילמה עדיין משחקת לה..?

inbal287

New member
אתה בטוח שאין מצב ללהקה צבאית?

אני בדיוק הייתי בכנס של הלהקות הצבאיות ביום ראשון... אולי תנסה? תברר מה האופציות שלך בכל זאת? אם אתה מנגן יש גם פרוייקטים למוזיקאים מצטיינים [אבל באמת קשה להתקבל לזה], יש תזמורת צבאית וכאלה. אני לא יודעת מה להגיד לך. גם בשבילי מוזיקה זה כל החיים... ולכן היא באה לפני הכל בשבילי. אבל אני ואתה זה אנשים שונים. נראה לך שתוכל לעשות טוב את התפקיד שלך כקרבי למרות עניין המוזיקה? כי אם לא, אז אולי באמת עדיף שתשקול לוותר. לפי מה שאני יודעת מידידים שלי שהם קרביים, זו באמת חוויה... וגם על זה אתה צריך לחשוב, אם אתה מעוניין לוותר על החוויה הזו. השאלה היא מה אתה מעדיף? קרבי או במשך שלוש שנים להיות ג'ובניק שזה, מה לעשות, לא הכי מרתק [אבל יתן לך זמן להתמקד במוזיקה]. רגע, יש עוד עניין. האם העניין והאהבה שלך למוזיקה לא תחלוף פתאום? כי חבל שתחליט להיות גו'בניק אבל לאט לאט תתחיל להשקיע פחות במוזיקה... אז תברר גם את זה עם עצמך. שורה תחתונה - זו החלטה רק שלך... אל תעשה החלטה פזיזה, תחשוב על זה מכל כיוון, תראה מה אתה באמת מרגיש ומעדיף. חבל שתחליט החלטה שאח"כ תתחרט עליה. אם תחליט להיות קרבי זה לא יעצור לך את המוזיקה. נכון, יהיה לך פחות זמן להתאמן וכאלה, אבל זה לא יקח את זה ממך. אחרי השחרור תוכל להמשיך בזה, אתה לא הראשון שתעשה את זה. אממ אני מקווה שאיכשהו עזרתי לך, ואתה כמובן מוזמן להמשיך לכתוב פה. בכל מקרה הייתי ממליצה לך לכתוב את ההודעה הזו גם בפורום מתגייסים. יומטוב
.

yacoOl

New member
ענבל

אני לא ילד קטן, אנחנו שנינו באותו גיל וזה לא שגעון חולף. מי כמוך יודעת. הסתדרתי יש לי מיונים ללהקה צבאית ב25.2 וב28.2 אבל יש רבים וטובים ממני אני לא אתקבל אני אנסה לארגן ולהיות שם משהו..

inbal287

New member
היי היי, קודם כל תצא מהגישה הזאת

של "יש טובים ממני"! אתה מבחינתך צריך להיות הכי טוב ועזוב אותך כל האחרים. תאמין בעצמך ואל תוריד מערכך. לי יש מיונים ב15/2... שיהיה לך בהצלחה
.

yacoOl

New member
שיהיה לך המון בהצלחה..

את יודעת כבר עם איזה שירים את עולה?

inbal287

New member
עוד לא בוודאות,

אבל חשבתי על "סליחה" של מתי כספי כשיר שקט ועל "אדון שוקו" כשיר קצבי. מה אתה אומר? ותודה
. אגב, למה אתה נבחן?

yacoOl

New member
גיטרות וכלי הקשה

תכנסי לICQ שלי אני יכול להמליץ לך על כמה שירים טובים לאודישן, זה הכל קשור לקול שלך את יודעת יותר ממני אבל אדון שוקו....................... 164083225

ttg

New member
צבא, מוזיקה ושות' - טיפים ועצות

נעבור נושא נושא. מי שרוצה להיות קרבי - בד"כ באופן רשמי השבתת את היצירה ל3 שנים. זה לא בהכרח נורא. זה תלוי איך תסתדר/י ללא זה. אם זה מצליח - מעולה. אם לא בצה"ל תמיד אפשר לרדת (לעלות יותר קשה) מ-קרבי לג'ובניק או משוחרר. זה שיקול אישי שנובע מהרבה החלטות. יש כאלה שימליצו ככה ויש כאלה שימליצו ככה. אין נכון. יש נכון בשבילך. ג'ובניק - שוב, אני לא נכנס להחלטות מוסריות או מוסיף דעות אישיות (ויש הרבה כאלה :) ). מה שכן, אם ג'ובניק רצוי ללכת על פורמט הצבא-בית ולא יומי. (נניח שבוע-שבוע). מי שבבית כל יום מגיע מותש מלהתעורר בבוקר ולחזור בשש בערב (מה שמותיר 11 שעות עד ליום למחרת). להקות צבאיות - אין חוקים. כמו בכל בחינה תלוי באיזה יום הגעת, איך הגעת, מי בוחן, מה הטעם שלו וכמו בצבא... מה הביקוש (תקנים), צורך ומטרות. טיפ: בד"כ יש יותר תמיד ביקוש לסאונדמנים. אני מכיר עשרות (אבסורדי אבל נכון) של יוצאי להקות צבאיות, תזמורת צה"ל ומוזיקאים מצטיינים. אם אתם לא מתלמה ילין / בעלי פרס בינ"ל כלשהו ונגנים מטורפים סביר להניח שמוזיקאי מצטיין לא רלוונטי עבורכם. :) קשרים, לוגיסטיקה צבאית ומה שביניהם. מי שיאמר לכם שאין פרוטוקציות, אין קשרים ואין מזל - טועה. יש הכל. גם אנשים תמימים שהצליחו לעבור בחינות גם כאלה שאבא של ... או ממשיכי יוצאי להקות צבאיות. יש הכל. - ירוקים, אוויר או ים. חוק חשוב: לא ניתן למשוך מישהו מחיל מסויים לחיל אחר (חיילות היבשה, ים, אוויר) = אם אתם בצורך ללהקת חיל אוויר ויש מישהו שיודע שאתם תתרמו לו מראש אתם צריכים לדאוג ששרשרת החיול תעביר אותכם אוטומטית לחיל אוויר. ברגע שאתם בחיל מסויים ניתן למשוך מאותו חייל ליחידה אחרת. - קשר - אם אתם מכירים מישהו בלהקות צבאיות בין אם מדובר בחייל , במילואימניק או משלא יהיה . כדאי לדבר איתו. אם ידוע על תקן פנוי + המלצה של אותו אדם עליכם הסיכוי שלכם להתקבל גדול יותר. ולסיום, דוגמאות. יש לי הרבה חברים שהיו בלהקות צבאיות. בד"כ מדובר בהוואי כיפי לחלוטין שמניב קשרים לכל החיים (מאוד לא דומה ללהיות נהג צבאי או חייל קרבי) בכל אותה תקופה אותם אנשים עדיין יוצרים ועוסקים במוזיקה באופן אינטנסיבי. (גם מוזיקאים מצטיינים וכמובן תזמורת צה"ל וכדומה) יש לי חבר שהיה ג'ובניק ועדיין באותה תקופה יצר. לא במלוא המרץ אבל עדיין ניגן פה ושם והצליח לעשות עם זה משהו. יש לי חבר טוב של המשפחה שעדיין משרת והוא יוצא משהו בסגנון שבוע שבוע. הוא עדיין מנגן בהרכב, מלמד גיטרה למספר תלמידים מצומצם. לוקח איתו קלאסית לצבא וסה"כ ממשיך להיות פרודקטיבי. לא כמו שהיה רוצה אבל עדיין מאוד פרודקטיבי נכון להיום. יש לי מכר שהיה קרבי קרבי. יצא מעט. במשך ה3 שנים שהיה ניגן אבל מאוד מאוד באש קטנה. היום הוא לומד במכללת ספיר סאונד וסה"כ מרוצה. בקיצור, זה שיקולים. תמיד אפשר "לרדת" מקרבי. אי אפשר "לעלות" בשרשרת (יש כמה מקרים בודדים אבל הם נדירים). בהצלחה!

למעלה