מוזיקה וספינינג

מאדמאן

New member
מוזיקה וספינינג

שלום לכם, במשך שנים עבדתי לסירוגין באוסטריה וצרפת ונהגתי שם לקיים את התחביבים שלי אופניים וספינינג. עכשו אני בארץ לטווח ארוך וניסיתי לעשות ספינינג בארץ. לצערי, בעיני ולטעמי בלבד, יש הבדל עצום ברמת המוזיקה והסאונד בין ישראל ואוסטריה וישראל וצרפת. הצרפתי שמים מוזיקת דיסקו ומעט מאוד טראנס והאוז אבל המוזיקה שקטה בסאונד מעולה וקצב נהדר עם שינויים גדולים מאוד בטווחים. האוסטרים שמים מזויקת רוק כבד של שנות השבעים והשמונים - בסאונד מצויין ועם שירה של המתאמנים אפילו ... בישראל שמים רעש נורא בסאונד נורא עם טראנס וקצב מונטוני ככה שאין שיר שונה מהשיר שלפניו.... זה נורא. ההערות שלי על הסאונד והרעש נתקלו בתגובה נעלבת של המאמנים והיה אחד אפילו שהגביר את הקול. מאמן אחר לא תייחס - לדעתי אפשר להגיש תביעה יצוגית על מיקרוטראומה !! כך הסתימה ההרפתקאה שלי בספיניג בארץ. חדר הכושר התקשר לשאול מה קרה וכשהסברתי היה נראה לי שאני מעצבן את המנהלת של חדר הכושר. נראה לי גם שככה מלמדית ספינינג כאן ואין מה לעשות. זה נכון ? מה עושים ? היכן אפשר למצוא חדר כושר שהמאמן עושה ספינינג ברמת מוזיקה דומה לאוסטריה (רוק כבד של שנות השבעים והשמונים או רוק פופולארי ) ותוך שמירה על רמת רעש סבירה ולא של מועדון לילה עמוס ערסים ? תודה

Cookie11

New member
לא נראה לי שתמצא בארץ

האוס וטראנס לפי דעתי זה עוד בסדר. חכה שתגיע למדריכים שישימו לך רמיקסים של האוס לשירים מזרחיים או שירים מזרחיים נטו. זה אחד הדברים (אני מצטערת אם אני פוגעת במישהו) שפשוט מוריד לי את כל המוטיבציה בזמן אימון.

Tami661

New member
בטוח פגעת במישהו... במישהם... אבל אלו אותם

מישהם שגרמו לי, עם ההעדפות שלהם, לצמצם את פעילות הספינינג שלי ב-70%!!! בעיקרון, אני לא נגד שום מוזיקה ושום סגנון. מעבר לזאת, אני מאוד אוהבת את הגיוון - כשהוא נעשה בגבולות הטעם הטוב ותוך השקעת מחשבה באופן השילוב שלו במערך השיעור הכללי. יש לנו מדריכה שלא מוכנה להעביר שיעור בלי הרמיקס (הסופר מגעיל שבמגעילים) של מרגול והעציץ מפלסטיק אם את מגדירה זאת "מוריד מוטיבציה" אז את עדינה ביותר... זה סירוס מוחלט וכואב של האימון כולו!

Cookie11

New member
אני איתך תמי

יש לנו מדריך ש40% מהשיעור זה שירים מזרחיים, והוא גם רוקד לצלילם. לצערי זה יום ושעה שנוחה לי אז אני מגיעה מחוסר ברירה, אבל אם הייתה לי את האופציה לבחור הייתי בוחרת מן הסתם באופציה אחרת. לא מדברת על לא לשים בכלל (זה חלום מתוק מדי), אבל לא להפוך את זה לחגיגה מזרחית :( ואוי תמי, הרמיקס הזה נוראי. הכי נורא זה לשמוע את זה בזמן שאת מתאמצת מאוד קשה והמוסיקה אמורה להיות לעזר, אך כאן זה פשוט מנטרל אותך.

ליבית1

New member
מוסיקה זה אחד הדברים שהכי קשה "להתווכח"

עליהם בהקשר לספינינג (ובכלל)... לכל מדריך טעמו האישי ואם המדריך הוא מדריך טוב, אז הוא גם קשוב לטעמה של הקבוצה שאותה הוא מאמן. לגבי הסאונד, ברוב הזמן למדריך עצמו אין קשר לטיב המערכת ולאיכותה, זאת אחריות של בעלי המקום/המנהלים.... ולמדריך אין נגיעה לעניין.

Tami661

New member
הי מאדמאן וברוך השב (לארץ) והמצטרף (לפורום)

יש לי שאלה... אם היית חוזר לארץ והמסעדה הראשונה שהיית נכנס אליה הייתה מגישה לך מנה פושרת ותפלה (אולי גם מקולקת כדי להקצין
)... היית מסיים את הרפתקאות המסעדות שלך כאן בארץ?
ברור שלא... היית פשוט מוחק את אותה מסעדה מהרשימה שלך. אותו הכלל לגבי ספינינג, אך מכיוון שמכוני ספינינג יש פחות ממסעדות, אנחנו נאלצים להתייחס למדריכים באופן ספציפי: פשוט אל תלך לאותו מדריך משום שלכל מדריך הסגנון שלו להעביר אימון, המוסיקה שהוא מתאים לאותו אימון וכמובן המקצועיות וההבנה שלו בכל מה שקשור להעברת אימון שאמור לדמות רכיבה. אם אתה מאיזור המרכז ופתח-תקוה באה בחשבון, אז אני יכולה לסדר לך תקופת אירוח (ללא תשלום כמובן) במועדון שאני מנויה בו, רק שתצטרך גם כאן 'לסנן' את מה שלא תואם את ציפיותיך - כמובן שאשמח לספק לך את ההמלצות על המדריכים המתאימים. והעיקר... לא להתייאש, חבל... המשך יום נפלא תמי

ennicka

New member
כן, אבל בינינו תמי

אין ממש מאמנים בארץ ששמים את המוזיקה המדוברת בשעורים שלהם. מה שניתן לקוות זה שהוא ימצא משהו שמספיק מניח את דעתו, או ייתרגל לאיזו פשרה מבחינתו. על וליום אני בכלל לא מדברת, אבל לזה יש פיתרון - התחלתי להתאמן עם אטמים. זה מוריד את הוליום אבל עדיין אפשר להנות מהמוזיקה והנחיות המאמן (כשהמדונה שלו מתפקדת..)

z116

New member
נסה rpm ברשת גו אקטיב נראה לי שזה יהיה לטעמך

רוןר9

New member
יש ויש !!!

שלום מאדמאן. בארץ יש בהחלט את הסגנון שאת/ה מתאר/ת אך נכון שלא בשכיחות גבוהה גם לצערי .! מוזמן/ת כאורח/ת לשעור שלי (בת"א) אשר בהחלט תואם את התאור הנ"ל ואם יש צורך אוכל להמליץ על עוד מדריכים/ות שמקפידים על ישומים של אותם פרמטרים המתוארים לעיל. רון9

yovk

New member
נכון גם אני נתקלתי בתופעה

יש מאמנים שחושבים שמוסיקה של סוני פלייסטישן זה מדליק, במצבים כאלה אני רק מתפלל שהשיעור יגמר, לעומת זאת יש שיעורים שהמוסיקה תענוג, והמדריך שמבין במוסיקה, אומר "המוסיקה היא הכביש שלכם". זה מדריך שמבין עניין.

רוןר9

New member
"משפט מפתח"

היי yovk אכן זה משפט מפתח שאני גם נוהג להשתמש בו מס' פעמים באימון . מאחר ובחדר הספיניג המוסיקה היא בהחלט מקבילה לכביש !. המקצועיות / האומנות של המדריכ/ה להביא למתאמנים את אותו "הכביש" כך שיאפשר למתאמן/ת להתמזג עם עבודת הרכיבה ולהגיע למקסימום האפשרי .ברור שקשה מאוד לקלוע בול בכל טראק לכלל המתאמנים אך עם שילוב הגיוני ניתן לשלב את מיירב הסגנונות בשעור אחד כל שכל אחת/ד יוכל להתחבר לפחות לחלק נדיב מהמוסיקה. כמובן שזה מצריך מצד המדריכים עבודת הכנה מורכבת בעלת חשיבה והגיון. ומהמאמץ כולם יוצאים נישכרים. זה שוב מוביל למה שמתאר/ת מאדמאן בחויה של השעורים בחו"ל. זה גם בסדר שלא כולם יתחברו לכל מדריך/ה ולכל סגנון ולמזלנו יש מדריכים עם סגנונות שונים. יכול רק לשתף שהיום העברתי אימון אחה"צ ובסוף השעור שאלתי את אחד המתאמנים (רוכב כביש מיקצועי) מאיזה ז'אנר מוסקאלי הוא הכי נהנה באימון והייתי משוכנע כמעט ב100% שהוא יענה מהטראנס של כ 7 דקות. להפתעתי הוא אמר לי מהקטע הקלאסי. שזה אגב קטע מדהים לדעתי של ויולדי (מתוך 4 העונות) מעובד בביצוע פסנתר, כ 3 דקות בקצב מוגבר ברובו ומיקומו היה לאחר קטע של עליה מאומצת כ 8 דקות .במצב בו המדריך/ה גם מתארים ממש בקצרה למתאמנים "דמיון מודרך" את המסלול זה מוסיף המון לטעמי. "עליה קשה" /"מגיעים לפיסגה"/ "מישור קצר בפסגה זמן לשלוק מים" כ 20 שניות מדוד/ "נכנסים לירידה" /"להרגיש את המסלול"... וכו'....זה מסייע לחבר את מרבית המתאמנים לאימון. סופ"ש נפלא רון9

odedl

New member
להביא MP3 עם המוסיקה שאוהבים

ולשים פס על המדריך.....

למעלה