מוזיקה חסידית? למה?

מוזיקה חסידית? למה?

מדוע קוראים לה מוזיקה חסידית הרי זו מוזיקה חרדית בכלל, והרי המוזיקה החסידית האמיתית איננה קיימת היום, אז למה לא קוראים לה מוזיקה חרדית? או מוזיקה יהודית.

מני 22

New member
סליחה אם אני פוגע אבל...

א. זה נידון כבר בפורום אם אני לא טועה. ב. למה קוראים למשקה מתוק בטעם תפוח, פטל? מה הקשר בין תפוח לפטל שזה שם של עץ שגודל ביערות למי שלא יודע, אלא שיש דברים שהשמות שלהם לא אומרים כלום על עצם הדבר.

דנו פה מה אמורה להיקרא...

מוזיקה חסידית. אבל לא דנו למה קוראים לה מוזיקה חסידית ולא חרדית.

או, את זה עדיין לא שמעתי

"מוסיקה חרדית" זה מושג שטרם שמעתיו. ומהי "מוסיקה סרוגה" ? או "מוסיקה לבעלי תשובה" ? אחזור שוב על מה שכבר כתבתי כאן מליון פעם. טוב, לא מליון...רק כמה עשרות פעמים... מבחינתי כל שיר (ואני מדבר על שיר ולא על מוסיקה) שמילותיו לקוחות ממקורות היהדות הוא מבחינתי בבחינת "שיר חסידי". ("שירי משוררים" לא נכללים בזה מבחינתי...) . אני מוכן להתפשר ולקרוא לזה "שיר מסורתי" ולכלול בקטגוריה הזאת גם שירים שמילותיהם לא לקוחות ממקורותינו אלא נכתבו בידי בשר ודם בתקופה האחרונה ועוסקים בענייני יהדות ודת. אבל אם נקרא לזה "שיר יהודי" אז יבוא אחד כמו (רק לשם הדוגמא) אביב גפן ויגיד "גם אני יהודי ולכן השיר שלי הוא שיר יהודי" וכפי שכבר כתבתי כמה וכמה פעמים הוא יהיה צודק במאה אחוז ! דרך אגב, בתקופה של "מצעד הזמירות" של ר' ישראל קצובר לא היו משמיעים בכלל שירים שמילותיהם לא מהמקורות. אבל כיום זאת תקופה אחרת וכמעט כל הזמרים שרים שירים שכאלה. רק שלשירים כאלה בוודאי שאי אפשר לקרוא "חסידיים" לדעתי.

גם אתה לא הבנת אותי...

לא שאלתי מהו שיר חסידי, אלא שאלתי למה קוראים למוזיקה הזאת מוזיקה חסידית.

כנראה שאכן לא הבנתי אותך

ועכשיו, כשאני מבין אותך יותר טוב, ממש אין לי תשובה, אבל אני מוכן לנחש... אולי בגלל שפעם כמעט בכל שיר כזה היו שרים "יא בה בם" וזה נשמע חסידי משהו... אני רק יודע (מדברי אבות) שככה קוראים לזה שנים רבות.

aesh50

New member
המוזיקה בחסידות

בגלל שבדרך החסידות עולם הנגינה היווה חלק בלתי נפרד מעבודת ה`, קיבלה המוזיקה החרדית את הזהות החסידית, אבל אתה צודק שהיום רוב השירים החרדים הקשר בינם לבין נגינה חסידית מיקרי בלבד.

aesh50

New member
מוסיקה חרדית?

ההגדרה של "מוזיקה חרדית" היא כבר כיום גם איננה נכונה לאחר שחלק בלתי מבוטל של זמרי המוזיקה הזאת וחלק גדול משדרני המוזיקה הזאת הקשר בינם לבין חרדי הוא מקרי בלבד, ויש כאלו שבקושי את ההגדרה דתי הייתי נותן להם.

לא מכיר מושג כזה "מוזיקה חרדית"

שמעתי על כך היום לראשונה. המושג הזה גם לא מקובל עלי. אפשר להגדיר את הזמר כחרדי אם הוא נמנה על הציבור הזה, אבל אין מושג כזה מוזיקה חרדית. ובקשר לזמרים או השדרנים שלא היית מגדיר אותם בכלל כדתיים אני לא יודע על מי אתה מדבר, אבל כבר הסברתי כאן בעבר שבכלל לא מפריע לי לשמוע את "החרדי הידוע" צביקה פיק שר את "שמע ישראל" (שהוא הלחין) לא פחות טוב מה"קאוור" של מ.ב.ד. או כל זמר חילוני אחר שאני שמח כשאני שומע אותו בשיר חסידי/יהודי/מסורתי/דתי (ותקראו לזה איך שתרצו). אז מה אם הוא לא דתי הזמר הזה או השדרן הזה ? כל עוד הוא יהודי ושר חסידי/יהודי/מסורתי/דתי תבוא עליו הברכה !!!

aesh50

New member
דעתי כדעתך.

אני לא העלתי את ההגדרה מוזיקה חרדית, הגבתי להודעתו של רפוש. והגדרה שכן יכולה להיות במקום זה "מוזיקה יהודית".

דעתי כדעתכם...

אך תמהתי על השם מוזיקה חסידית שהוא לא נכון והייתי קורא לה מוזיקה, חרדית, יהודית דתית, וכדומה. אולי באמת אני או אתם נפתח שירשור איך הייתם קוראים היום למוזיקה החסידית.

רפוש - לא צריך לפתוח שירשור חדש.

אפשר להמשיך כאן. כבר היה כתוב באכסניה הזאת כל כך הרבה בנושא הזה. ואף פעם לא תהיה תמימות דעים. שכל אחד יקרא לזה כרצונו. מבחינתי, ומה שאני מציע כעת זה לקרוא למוסיקה שאנחנו מדברים עלי כאן בפורום בשם מוסיקה יהודית מסורתית. מה דעתכם? סתם "מוסיקה יהודית" יכול לכלול כל זמר יהודי ולכן הגדרתי זאת כמוסיקה יהודית מסורתית.

המשך...

מצד שני לא הייתי קורא לזה מוסיקה יהודית דתית כי כפי שציינתי לא אחת מבחינתי אין מניעה שזמר "חילוני" ישיר שיר יהודי מסורתי. לכן ההצעה שלי לשם מוסיקה יהודית מסורתית.

מוזיקה יהודית מסורתית...

זה לא מצטלצל טוב באוזן, הייתי קורא לה מוזיקה חרדית ופותר את הבעייה ולזמרים ששרים שירים מסורתיים הייתי קורא למוזיקה שלהם מוזיקה מסורתית.

asaf2000

New member
../images/Emo45.gif

כבר דיברנו על זה פה בפורום. אני בעד שיקראו לזה 'מוזיקה דתית' כמו שקוראים בכל העולם למוזיקה עם טקסטים דתיים. מה שהיום קוראים "מוזיקה חסידית" זה בכלל לא מוזיקה חסידית, אתמול הייתי בחתונה בבני ברק שניגנו שם את "יום שישי את יודעת" (שיר חילוני למהדרין) עם מילים מהמקורות ואני שואל, זה מוזיקה חסידית????!?!? "יום שישי את יודעת" זה לא מוזיקה חסידית זו מוזיקה ישראלית ששמו לה מילים חסידיות ואותו דבר לגבי כל הזמרים של המוזיקה החסידית המודרנית, לוקחים ז'אנרים אחרים וכל מיני דאנסים וג'אז וראפ וסגנונות מזרחיים ושמים מילים מהמקורות ואח"כ אומרים שזה "מוסיקה חסידית", המוסיקה שלהם יפה אבל היא לא חסידית.

למעלה