מוזיקה - שומעים?

אלי פלס

New member
מוזיקה - שומעים?

סתם שאלה: מהמוזיקה החסידית שיצאה בשנים האחרונות, איזה שיר/זמר אתם הכי אוהבים? יש לי על המחשב הרבה שירים חסידיים והשיר שאני הכי אוהב הוא של אברומי פלאם - בשצף.

spinoza

New member
מוסיקה../images/Emo79.gif

קן בריג´ס יצא עם CD נחמד - שילוב של רוק חסידי. יש להקה ששרה בארמית - נאש דידן - יפה לאוזן.

אני אוהב הרבה כליזמר....

מהסוג הישן. כל האורה והדבקה למיניהם. אני ממש לא אוהב את האלימות שיש בשנים האחרונות בשירים החסידיים. כבר אי אפשר לבצע שיר בלי תופים אגרסיבים ובלי אלף חצוצרות. מי מדבר בכלל על האלימות של המבצעים. גם מרדכי בן דוד נקלע למלכודת הזאת. אפילו אברהם פריד שנמנע כל הזמן מלעשות מוסיקת רוק נכשל לפעמים. אני אוהב את הכליזמר כי הוא נותן לי משהו שאפילו בבית שלנו לא היה. מוסיקה יהודית נטו. בלי מילים ובלי התלהבות אלא מוסיקה יהודית מהשטעטל ומהווי היהודים באירופה. וכמובן שאני אוהב את קרליבך. לא רק את הלחנים שלו אלא גם את הקול שלו. אין שני לו. בעניין קרליבך אני בטוח שרבים כאן יסכימו איתי, התפלאתי שלא הצבעתם עליו עד עכשיו.

אלי פלס

New member
מהמם לך!

כלייזמרים - בפעם הבאה אתה מגיע איתי לפסטיבל בצפת. סוף סוף מצאתי מי שיבוא איתי... קרליבך - כמובן. למה לא בחרתי אותו? כי כשהייתי צריך לתמצת את עצמי לשיר אחד בלבד, זה מה שבחרתי. ובנוגע למוזיקה החסידית, אני מסכים אתך... שמעת את בשצף של פלאם?

וואלה, נסע בכיף..

הייתי בפסטיבל צפת לפני שלוש שנים, וקצת התאכזבתי. מה שאנחנו קוראים מוסיקת כליזמר (אני אוהב לקרוא לה "קלעזמער" אבל זה בייִדיש), המוסיקה שאין זה כלים אלקטרונים אלא קלרינט, אקורדיון ותופים או הרכב רחז יותר שכולל חצוצרות וכו´ - אינו נמצא ברובו בצפת. הם מביאים את פיאמנטה וחושבים שזה כליזמר. נו, על מי הם עובדים. נכון שיש גם כמה להקות שעושות כליזמר נטו, בעיקר החבורות של הירושלמים, מוסא ברלין ועוד כמה מהולנד ומגרמניה, אבל רוב המוסיקה שם ניתן להגיד כמיקס של שירים לאומיים של הכיפות הסרוגות, שירים חסידים שוליים (פריד וקאנונים גדולים אחרים לא משתתפים), מוסיקה יהודית תמהונית של חבורות מוזרות שעושות שם את דרכן הראשונה ומוסיקת כליזמר אמיתית. אגב, יש לי אוסף אמפישלושלים ענק של כליזמר, משהו אדיר. שמעתי את "בשצף" ולא ידעתי שזה של פלאם, יותר נכון - לא ידעתי מי זה פלאם. מאז שיצאתי בשאלה אני לא מכיר את הזמרים החדשים. אני עדיין תקוע עם פריד ומרדכי בן דוד. השיר "בשצף" חביב אבל בומבסטי קצת ביצוע שלו, נו, זה בדיוק מה שאמרתי, שהם עברו למוסיקת דיסקו ורוק, ואז זה העולם החופשי עושה הרבה יותר טוב. לפעמים זה מזכיר לי את המוסיקה הרוסית הפופולרית, את המוסיקה ששומעים לפעמים כאשר הולכים לחתונות של משפחות רוסיות שלא כל כך התאקלמו בארץ (אני רואה בדברים אלה שלי פתח לוויכוח
), יענו, המוסיקה האיומה שהם שומעים. סגנון מוסיקלי שהיה נפוץ איפשהוא בשנות ה-60 וה-70 במערב. זה כאילו שהם עדיין לא מעודכנים. ככה זה עם המוסיקה החסידית המודרנית. ואני אומר: אתם רוצים לעשות רוק ? חבל לכם, אנחנו עושים זאת טוב יותר. אתם רוצים לעשות מוסיקה חסידית או מוסיקה יהודית אשכנזית ? תפסיקו עם התופים הבומבסטים ועם קולות הקיטש של הילדים ותתחילו לחזור למקורות (אני מטיף לחזרה למקורות
). זיַיַט געזונט

שחף -בת

New member
הכלייזמרים -

זה מה שחשבתי כשקראתי את ההודעה של אלי. הכלייזמרים כבר ממש ממש לא מה שהיה פעם. הוא מפוצץ ברוקיסטים שחזרו בתשובה והתחילו לכתוב טקסטים דתיים.

לדעתי, כך זה היה תמיד

הכלייזמער היהודי ספג השפעות מתרבות המוסיקה של סביבתו, אנחנו מתייחסים לסגנון כלייזמרי שספג בעיקר תרבות מוסיקה צוענית, אני חושב שכך (זה לא מה שהיה פעם) התייחסו אנשי אותה תקופה אל הכלייזמרים של תקופתם.... מי שיאזין לדיסק משל "בראשט" (אני מקווה שכך מבטאים שת זה) שהוא מוזיקאי צועני ידוע, בוודאי ישים לב לדמיון שלו לחבורות הכליזמרים שלנו. >אתאיסט היה בצפת ונהנה כי זה מה שיש<

sharkyM

New member
מצטער לאכזבכם

אני לא מסוגל לשמוע שירים חסידיים , זה נראה לי קצת בנאלי לקחת פסוק ולחזור עליו 60 פעם בשיר , אומנם יש לציין שיש כמה שירים שאני מסוגל לפזם - אך לא יותר מ"פרחי"

אורלי^

New member
כן בטח אני אוהבת את שמח של מנדי

וולאם. ולפני שנה בערך קיבלתי דיסק חסידי מאיזה חבדניק נחמד. אבל לצערי הדיסק נשרט. אלי אם אתה יכול לשלוח שירים חסידיים, אני ישמח מאד. שבוע מצויין. אני.

חרדית

New member
תגידו איפה אתם חיים?

בשצף זה שיר מלפני 4-5 שנים לפחות אלי אין לך כנראה מקורות לעידכון? מאז יצאו כבר הרבה שירים חדשים.(יש לציין שיש לך טעם טוב!) השיר שכבש את פסגת הזמר החסידי היה "רחם" של "שוואקי" (מזכיר את שרקי) אני אישית חושבת שהמוזיקה החסידית היא יפה ולפעמים מגיעה בהחלט לרמה גבוהה כמו של דיסק לועזי (אף על פי שאין מתחרים למדונה) חרדית.

אני חושבת שיש פה עניין של נוסטלגיה

לכן דווקא מזכירים שירים מלפני 4-5 שנים (תלוי כמה זמן עבר מאז היציאה של כל אחד) אין שיר חסידי ספציפי שאני אוהבת במיוחד אבל קורה לי שאני שומעת שיר ישן כלשהו ומפזמת אותו באושר (כשליאור לא מבין מה נפל על אישתו) השירים העכשויים פחות עושים לי את זה. אני לא מתעדכנת במה שקורה בעולם הזמר החסידי ולכן אין סיכוי ש"אתחבר" לשיר כלשהו. מה שהכי מרגש אותי זה לשמוע את התפילה של ראש השנה מבית הכנסת שליד הבית של ההורים שלי (אם אני נמצאת שם בשעות הנכונות). זה מזכיר לי את התפילה בישיבה לצעירים של מרכז הרב שהיא, ללא ספק, חזקה מאוד ומרגשת. חנה

ולמה לא?

קול באשה ערוה - זה רק לגברים, נשים מותר להן לשמוע שירת נשים - גם אם הם לסביות.... >אתאיסט יודע למה לא, אבל יספר בפעם אחרת<

avidadon

New member
בכל זאת,

מדונה בתור אשה אינה משקפת את בבאותה של האשה החרדית בלשון המעטה... אני לא אומר שצריכה להיות הזדהות מוחלטת עם אישיותו של הזמר, אבל קצת-כן.

ומה עם קצת קנאה??

מדונה היא דוגמא לאשה שלקחה את גורלה בידה, ולא מסרה אותו ביד בעלה... >אתאיסט מסכים שמדונה זה "פאסט נישט"<

avidadon

New member
לא זה מה שמסמלת מדונה,

לפחות לא אצל רוב האנשים. כי אם כך אני יכול להמליץ על פנינה רוזנבלום.

למעלה