מוזיקה של לולי לתיאטרון

yonti261

New member
מוזיקה של לולי לתיאטרון

בתור מעריץ גדול של הקומדיות של מולייר מעניין אותי אם המוזיקה שלולי כתב לקומדיות האלה קיימת על דיסקים.אם כן כדאי לי לקנות?זאת מוזיקה יפה?איזה ביצועים אתם מכירים?בעיקר הייתי רוצה לדעת על דיסק שיש בו קטעים מכל מיני מחזות.

hberlioz

New member
מוזיקה לתיאטרון של לולי.

בסדרה המאוד מוזלת של חברת וורנר הנקראת Apex יש דיסק כפול מעולה הכולל מוזיקה לתיאטרון של לולי ואת האופרה (טרגדיה לירית) "פאתון". מנגנים המוזיקאים של הלובר בניצוחו של מארק מינקובסקי. הדיסק כולל בין היתר את המוזיקה המקסימה למחזה "גם הוא באצילים". המלצה אחרת היא לדיסק בחברת Alia Vox בניצוחו של ג'ורדי סאבאל הכולל בין היתר את המוזיקה למחזה "גם הוא באצילים" בביצוע נפלא ואת מוזיקת הבלט לאופרה "אלצ'סטה". לחובבי מולייר-לולי אי אפשר שלא להמליץ על ה DVD הנהדר של המחזה "גם הוא באצילים" הקיים בחברת Alpha . המחזה מוצג בשחזור תקופתי מרשים והחלק המוזיקאלי (כשליש מהמופע) מבוצע באופן יוצא מהכלל על ידי Le Poeme Harmonique בניצוחו של וינצ'נט דומסטרה. ועוד לחובבי לולי, המלצה חמה ל DVD נוסף: האופרה "פרסאוס" (Persee) שיצא בחברת Euroarts בניצוחו של הרב ניקה. האופרה מוצגת על ידי להקת האופרה הקנדית Opera Atelier המתמחה בבארוק, בשחזור תקופתי מרשים. חגיגה לעין ולאוזן.

yonti261

New member
תודה,אבל זה לא בדיוק מה שרציתי

רציתי לדעת אם אתה מכיר דיסק שיש בו רק מוזיקה למחזות של מולייר,בלי הטרגדיות הליריות שנכתבו בשיתוף פעולה עם קינו ושיש בו מוזיקה מכמה מחזות של מולייר,לא "גם הוא באצילים".אתה מכיר?

hberlioz

New member
דומני שזה בדיוק מה שרצית...

הדיסק הכפול של מינקובסקי בסדרה Apex כולל מוזיקה למחזות הבאים: L'Amour medecin Les Plaisirs de l'île enchantee George Dandin Monsieur de Pourceaugnac: le divertissement de Chambord Pastoral comique Le Bourgeois Gentilhomme Les Amants magnifiques בעבר ניתן היה להשיג הקלטה זו בדיסק בודד. עתה החברה צרפה גם את האופרה "פאתון". הדיסק הכפול נמכר בערך ב- 70 שקל.

yonti261

New member
יש לי רק שאלה אחת נוספת על הדיסק...

בחוברת יש את השמות של הקטעים גם באנגלית,ולא רק בצרפתית שאני לא מבין?כי הייתי רוצה לפי השמות של הקטעים כל קטע לקשר למקום המתאים במחזות שקראתי.דרך אגב,אולי זה יעניין אותך (אותי זה פחות מעניין דיסק כזה ):מולייר לאחר סיכסוך שפרץ בינו ובין לולי עבד בשיתוף עם שרפנטייה שחיבר את המוזיקה למחזהו האחרון,הקומדיה המוזיקלית "החולה המדומה".

hberlioz

New member
לי יש הקלטה זו בדיסק המקורי של חברת אראטו.

כאמור היום הקלטה זו ניתנת להשגה רק בפורמט מוזל בסדרה Apex ואינני יודע מה יש בחוברת. בסדרות מוזלות מסוג זה, בדרך כלל, לא הרבה... באשר לשרפנטייה, יש לי דיסק כפול בחברת הרמוניה מונדי עם המוזיקה ששרפנתייה חיבר ל"חולה המדומה" בניצוחו של ויליאם כריסטי . יצא לפני כשנה בפורמט מוזל.

למעלה