מוזיקת רקע בעלילות פנטזיה

CuddlyBear

New member
מוזיקת רקע בעלילות פנטזיה

גם לכם יש פסקול בלתי נשכח מסרט פנטזיה, או שיר שמתנגן בראש כשאתם מדמיינים סצנה מסוימת מסיפור?

אם יש שיר שמסמל בשבילי סצנה של יאוש, זה הפסקול של Dark Souls.
שיר שמתנגן בקרב האחרון, בו הגיבור נלחם נגד המלך הגיבור הקודם, שהקריב את עצמו על מנת להציל את העולם ואיבד את אנושיותו. קרב שכבר ידועות תוצאתיו מראש.
המלך, שהיה האדם החזק ביותר, נשארה ממנו רק הקליפה של מה שהיה, והגיבור רואה מה צופן לו עתידו שלו.

רנדל1

New member
אני ממש אוהב את השיר Mhysa ממשחקי הכס

(אני לא מצליח לשים קישור אבל חיפוש המילה תוביל לשיר). לשיר הזה יש הרבה איכויות והוא ממש לא פסקול פנטזיה נוסחתי. מאד אהבתי את השילוב עם צלילי "מקהלת הכנסייה" בהתחלה והילדים ששרים, הלחן המדהים של ramin djawadi (מלחין מדהים שאחראי לכל הפסקול של הסדרה) והשפה הוולריאנית המיוחדת. ואם כבר מדברים על משחקי הכס נסה את העיבוד של להקת סיגור רוס לשיר The Rains of Castamere. פשוט מצמרר! בכללי הפסקול בסדרה מדהים וכדאי לך למצוא איזו שעה פנויה ולהאזין לכל הפסקול של העונה הרביעית. אני עשיתי את זה במהלך הכנת שיעורי בית במתמטיקה וזה הפך אותם להרבה יותר נסבלים
.

avivs

New member
אני לא חושב

שממש קישרתי אי פעם בין שיר לבין ספר.
זה מרגיש לי כמו עולמות שונים לגמרי. עם סרטים זה סיפור אחר, כמובן.
&nbsp
אני יודע שלסדרת מאלאזן יש לא מעט שירים שהוקלטו על ידי מעריצים, אז יכול להיות מעניין להקשיב להם.

Y. Welis

New member
'אלריק' של מורקוק שנכתב בסיקסטיז, תמיד מזכיר לי את הפסיכדליה

של אז - קינג קרימזון ועוד (מורקוק אפילו היה חבר בלהקה בשבעים - הוקווינד, ועוד משהו בהמשך).
&nbsp
יש אגב סרט טוב שחיבר בין השניים - 'רוק בחלל' (heavy metal, ע"ש הקומיקס). מהטובים שהיו.

clouds11

New member
האחד והיחיד... ג'ף ווין -מלחמת העולמות

מצורף קישורhttp://www.youtube.com/watch?v=OcbpvcHvci0

לא אכפת לי על מה השרשור,
על האלבום

מלווה אותי עוד מלפני שהבנתי בכלל מה זה אלבום, או מדע בדיוני.

Y. Welis

New member
אצלי זה טומיטה, 'פתיתי שלג מרקדים'

האלבום פורץ-הדרך מ-73' - https://www.youtube.com/watch?v=igHOaMOzzUo
ששמעתי בגיל 8. מכיל כל דבר דמיוני.
&nbsp
הרבה קטעים ממנו שימשו לאותות של תוכניות (גם לתסכית מד"ב אחד ברשת א'). קטעים אחרים שלו היו אותות לתוכניות כמו 'תצפית'. יש לו גם אלבום לפי 'הפלנטות' של הולסט + אלבום 'סטאר וורז' (מיותר).

לא הכרתי את השם, אבל בצלילים בהחלט יש משהו מוכר

אבדוק את הנושא יותר לעומק בקרוב

הייזל

New member
לי יש שאלה אחרת באותו נושא

אתם מתאימים מוזיקה לספרים שאתם קוראים? יוצרים בראש פסקול?

שאלה הפוכה באותו הנושא

אתם רואים לנגד עיניכם (יוצרים בראש) איזשהי פנטזיה
בעת האזנה למוסיקה כלשהי שחביבה עליכם?

לדוגמא (בכדי להתנסות): המוסיקה בלבד מתוך 'אומדון' או 1984 - שניהם של מייק אולדפילד.....

Y. Welis

New member
אני כן - צבעים וצורות.

&nbsp
יש אומנים שמתבקש שיכתבו פסקולים למד"ב, כמו ואנגליס (בלייד ראנר, 'קוסמוס') וכן איסאו טומיטה (סרטי טבע).
&nbsp
לפעמים יש במאי מוכשר שלוקח אותם (כמו דיוויד לינץ' שבחר בבראיין אינו לפסקול 'חולית'; או פיטר ג'קסון ששיבץ את אניה וליז פרייזר), אבל גם כשלא - אפשר להתאים בדמיון.

restored

New member
"שמש של שום מקום" - פורטיסחרוף

בספר "ממלכות התוהו" של רוג'ר זילאזני.

Y. Welis

New member
לעתים זה מה שהושמע ברדיו בזמן שקראתי (בגיל צעיר בעיקר)

&nbsp
כך למשל את שרה"ט התחלתי בחורף של תחילת 1981, ועל כן 'לראות אותה היום' של תיסלם שהושמע אז, תמיד מזכיר לי את החוויה ההיא...
כמו גם trouble של לינדסי קניגהאם (שמסתבר שיש לו גירסה ארוכה - https://www.youtube.com/watch?v=wFgIIou40Ys)
&nbsp
&nbsp

minimalman

New member
הרבה מהדברים ש- Orbital וה - Future Sound of London עשו

תמיד נראו לי מתאימים כפסקול לאיזה סרט מד"ב שעוד לא יצא.
במיוחד The Box המופתי , שמשום מה התחבר לי ל"חולית" , כנראה בגלל המשפט:Trading satellites for substance
שלא בדיוק קשור אבל ככה זה התקבע אצלי..

מיכאל ג

New member
ובמקום זה הם עשו פסקול למשחק

שלא שיחקתי בו אף פעם (wipeout 2097) אבל באותו פסקול יצא קליפ אחד והיו בו כמה פריימים מסקרנים של אנימציה אז הנה זה, מה שהיה יכול להיות סרט עם מוזיקת הדראם אנד בייס של אמצע שנות התשעים (אני מדמיין איזה שילוב של גוסט אין דה של וטנק גירל עם אנימציה של פיטר צ'אנג):

minimalman

New member
האמת שיש לי את הדיסק הזה

זרוק באיזה ארגז ( קניתי אותו בזמנו ברגע של שעמום) .
לא בדיוק כתבו , סתם הכניסו את we have explosive לשם.
בכלל , הרבה מהאלקטרוניקה של הניינטיז ( הפרודיג׳י, לפטפילד, אורב, גולדי, אנדרוורלד, אפקס טווין ועוד..) יכלו להיכנס לקטגוריה של מוסיקה לסרטי מד״ב . אנדרוורלד, אגב, גם עשו את הסאונד טראק ל sunshine של דני בויל.

למעלה