מוזמנים להגיב בפורום תרומת ביצית-תפוז

KallaGLP

New member
חייבת להגיד שאני לא מבינה למה צריך להגיב שם.

שם זה פורום תרומת ביציות, אני לא שייכת לשם כי אימצתי ולא השתמשתי בתרומת ביציות. הן כותבות שם על התחושות האישיות שלהן וזו זכותן ואני מכבדת אותה. אילו היו מעדיפות לאמץ על פני תרומת ביציות, או לפחות שוקלות את האפשרות, היו נכנסות לפורום הזה ומבקשות את דעתנו, אבל הן לא. איזו סיבה יש לי להתפרץ לבית שלהן, פורום שלמיטב הבנתי הוא פורום מידע ותמיכה לנשים שבחרו או שוקלות לבחור בתרומת ביציות, ולהתחיל להתווכח איתן? מה זה יתרום לגולשים וגולשות בשני הפורומים פרט לעצבים מיותרים?

קשה7

New member
הן לא כותבות רק תחושות

אלא כותבות בהכללות ומציגות באור שלילי. לצערי דעות אלו מושרשות בציבור הרחב ולא עושות. טוב

אני חושבת

שהמקום של כישלון פוריות הוא מקום מאד רגיש. מאד מאד.
חלק ממי שקורא וכותב פה היה בשעתו גם במקום של כשלונות פוריות,מקום שואב ומתסכל.
אני חושבת בסופו של דבר כמו קאלה . כי אני לא חושבת שהן זקוקות ל"חינוך" שלנו כרגע. קשה שיגיע לאוזן קשובה.
וגם אי אפשר במילה בפורום לחסוך מהן את המסלול שבחרו לעבור.הן פשוט בעניין אחר עכשיו,שצובע את הראייה שלהן לגבי אופציות אחרות.
צריך גם לזכור ולא לשכוח שהרבה מאמצים שהיום מאד מאד בעד אימוץ ,היו פעם במקום חושש,חרד ועם דעות אחרות לחלוטין. השינוי הוא כל כך מטאמורפוזי ושל אל-חזור שנוטים לשכוח את המקום ההוא.

KallaGLP

New member
בסופו של דבר זה עניין אישי.

הן רואות באימוץ אופציה פחות טובה או גרועה - זו זכותן. בדיוק באותה המידה אני רואה בפונדקאות אופציה גרועה, מוטלת בספק מאוד מבחינה מוסרית ולא מתאימה לי בכלל. גם תרומת ביציות היא אופציה פסולה בעיניי לגמרי בגלל הסבל הפיזי, הנפשי וההשלכות הבריאותיות, וגם כי זה כרוך בהשתעבדות של האישה לפריון בכל מחיר אישי. לעומת זאת, עבור מישהו אחר אחד מאלה הוא הפתרון המועדף. אני מנסה לחשוב רגע מה היה קורה אילו מישהו היה נכנס עכשיו לכאן מפורום פונדקאות או תרומת ביציות ומנסה לשכנע אותי שפונדקאות או תרומת ביציות זה הרבה יותר טוב מאימוץ. ברור לי שזה היה רק מעצבן אותי והייתי חושבת לעצמי (גם אילו הייתי מתאפקת ולא כותבת את זה בפורום):לו הייתי מתעניינת בפונדקאות/תרומת ביציות, הייתי נכנסת לפורום הרלוונטי ושואלת. מה פתאום את באה מבחוץ ומנסה לשכנע אותי במשהו שלא מעניין אותי ולא מתאים לי ובכלל מפוקפק בעיניי. זה היה רק מעורר אצלי אנטגוניזם במקרה הרע ואדישות במקרה הטוב, אז אין מצב שאני מציבה את עצמי בעמדה הזאת.

קשה7

New member
אני מכוונת למשהוא אחר

הדעות המוצגות שם על הילד המאומץ מחלחלות לכל רובד האוכלוסיה.כך חושבות מטופלות הפיריון .כך חושבים רופאי פיריון{לפני אימוץ רופאים ידועיים אמרו לי אל תאמצי.רובם חולי נפש}
אני שומעת זאת מהסביבה עוס פסיכולוגים וכו.אם לא ננסה להשריש סטיגמות אלו -הן יפכו לאקסיומות
ברור שפורום תרומת ביצית או פונדקאות יהיו נגד אימוץ ובעד מה שהן עושות
זכותם לבחור בדרך להורות----אבל זה לא נותן להן זכות להשחיר אוכלוסיה גדולה.ולכי תילחמי אחר כך
ברוחות רפאים

אם זו כוונתך

נקטת בדרך מאוד לא מוצלחת. לכתוב כותרת להודעה הראשונה "תרומת ביצית גם יכולה להביא למפחי נפש...." ואז דברים קשים על תרומת ביציות כחלק הארי הודעה, ממש לא מאיר שום דבר לאף אחד. אם כבר, זה רק מגביר אנטיגונזם כלפי ההודעה, וכנגרר מכך כלפי אימוץ.

להציג אימוץ כמשהו חיובי זו פעולה חיובית. אין שום סיבה להשחיר אופציות אחרות בדרך. בפורום תרומת ביציות ההודעות תהיינה חיוביות כלפי תרומת ביציות, ואין שום סיבה להגיב לכך.

ושוב, אם מישהי לא פונה לאימוץ בגלל נטל כלכלי כבד מדי, לספר לה כמה אימוץ זה נפלא ותרומת ביציות היא מפחידה, לא עושר לה לכלום. אם כבר, זהו לעג לרש במלוא מובן הביטוי.

KallaGLP

New member
נכון, אצל חלק מהאוכלוסייה עדיין יש סטיגמה

(אם כי היום כבר הרבה פחות מבעבר), אך מעבר לדברים המאוד נכונים שכתבה נגה, אני רוצה לשאול: אם יפלוש לפתע צבא לא מוזמן של נציגות מפורום אימוץ כדי להכחיש את מה שנכתב שם על ילדים מאומצים (אגב, ממש לא על ידי כולן), אפילו מבלי להשחיר את תרומת הביציות, איך לדעתך זה ייתפס? לדעתי זה ייראה כמו פרופגנדה זולה,או כמאמר אמו של המלט: "The lady doth protest too much, methinks", במובן שכשעושים כאלה מאמצים במיוחד כדי לסתור משהו, הדבר דווקא מחשיד לכך שהמשהו הזה הוא אכן האמת. מי שנמצא בפורום פוריות וחושב כך (או שכנע את עצמו שזה כך כי אין לו אופציה לאמץ מסיבה זו או אחרת), הסיכוי לכך שבזה שיעוטו על הפורום משתתפים מפורום אימוץ במיוחד כדי להעמיד אותו על טעותו יגרום לו להתייחס לכך בחיוב ולשנות את גישתו הוא אפסי. שוב, הרבה יותר סביר שזה רק יעורר התנגדות ויעצבן. הנשים האלה עוברות תהליך קשה ולדעתי הן אינן פנויות רגשית לבחינה מעמיקה של עמדותיהן בנוגע לאימוץ ולילדים שאומצו דווקא כעת. מבחינתן, זה לא הזמן, לא המקום ולא הדרך לעמת אותן עם הנושא הזה. לדעתי, התערבות מצדנו במעמד הזה עלולה לגרום ליותר נזק מתועלת.

זהו פורום תרומת ביציות

ברור שהן בעד תרומת ביציות. אין שום סיבה להכנס לשם ולכתוב בבוטות נגד תרומת ביצית. זה לא יוצר שום אהדה לאימוץ, מה גם שאימוץ צריך להיות אופציה ששלמים איתה, ולא אופציה שנכפתה על מישהו.

אם מישהי כותבת שמבחינה כלכלית אינה פונה לאימוץ, ללא פתרון מצבה הכלכלי, המלצה על אימוץ היא ריקה מתוכן.

עם כל הכבוד לאימוץ, ועם העובדה שאנו פנינו לאימוץ בלי לעבור דרך טיפול אחד אפילו, ועם ההכרה שזיו היא ילדה אהובה ורצויה עד למאוד - אי אפשר להתעלם מכך שילד מאומץ חווה נטישה ואינו רצוי למן תחילת חייו בעוד ילד שיוולד מתרומת ביצית לא רק שלא ננטש, הוא רצוי מרגע היווצרו.

למעלה