מוזר איך אנשים נשארו פרימיטיבים...

מוזר איך אנשים נשארו פרימיטיבים...

הנה הסיפור- שנה שעברה יצאתי עם מישהי מספר חודשים ולאחר מכן נפרדנו. כמה שבועות אחרי שנפרדנו היא סיפרה לי שהיא בהריון חודש שני והחלטו להביא את התינוק לעולם (לא חזרנו להיות ביחד אבל אנחנו בקשר טוב). שנינו עובדים באותו מקום עבודה (בנק מסויים בארץ). יום אחד היא סיפרה לי שבעבודה שלנו מעבר לעובדה שהרבה אנשים בבנק מחמיאים לה על ההריון ומפרגנים לה היא שומעת גם הרבה לחשושים ולכלוכים בנוגע לעובדה שהיא נכנסה להריון מחוץ לנישואים. עכשיו מדובר בבחורה הכי חמודה ומושלמת, פשוט ילדה טובה שעד אתמול כולם אוהבו. במקביל דיברתי היום עם ידידה טובה שלא דיברתי איתה הרבה זמן וסיפרת לה על כך. בהתחלה היא אמרה "למה לא סיפרת לי?" ושיחקה את עצמה קולית אבל באיזה שהוא שלב בשיחה היא גם התחילה לומר "מה ההורים שלך יגידו" "אני חושבת שלא כדאי שתציג אותה לאנשים אחרים המשפחה" ומשפטים דומים. באותו רגע ניתקתי איתה את השיחה- איך אנשים גם במאה ה- 21 נשארו כאלה פרימיטיבים? למה אנשים חושבים שילדה מחוץ לנישואים שווה פחות מילדה בתוך הנישואים? מה יש להסתיר? רוב המשפחות היום הם כבר לא אורגניות. לדעתי הכי חשוב איזה בן אדם היא תהיה ולא משנה איך היא נוצרה. זה מוזר ופוגע כאחת שעדיין יש אנשים פרימטיביים בעולם הזה שרואים את העולם בצורה כל כך שמרנית ולא קשורה למציאות יותר. הייתי חייב לשתף, תודה

azaria

New member
פרימיטיבים או לא. לגדל ילד עדיף ביחד.

גם כלכלית, גם נפשית מבחינת ההורים (יש עם מי לשתף וממי לשאוב עצות ועידוד כשקשה), לילד אני מניח שזה פחות משפיע באופן ישיר, אבל אין ספק שבאופן עקיף זה משפיע מאוד. בסביבה שלנו נהוג מודל משפחתי מסויים. אבא+אמא+ילדים זה הסטנדרט. לכון שלפעמים ההורים נפרדים ולפעמים כמו אצלכם, מלכתחילה לא היו ביחד... אבל בכל אופן זאת התבנית, אפילו אם מתחיל להיות מקובל לחרוג ממנה. פחות אויותר כמו שהחילונים במדיה הזו הם חילונים מיהדות. אמנם לא שומרים שבת וכשרות וכו וכו - אבל היהדות היא הדבר שהם חושבים עליו כשאומרים "דת". (בניגוד למשל לבודהיזם, שינטו, סיינטולוגיה ושאר דתות) אבל, יש בעולם תרבויות שלמות המגדירות משפחה אחרת לגמרי. למשל כל אם יש לה את הילדים שלה וגברי השבט מפרים כמה וכמה נשים שונות ואינם מחוברים אל "הבית" של אף אישה. או החלופה של כמה וכמה נשים הנשואות לגבר אחד. כולן גרות ביחד בחצר של הגבר ומגדלות ביחד את כל הילדים כשכל אחת כמובן קרובה יותר לילדיה שלה. בתרבויות כאלה הילדים מקבלים בטבעיות את מצבם. בדיוק כמו שבתרבות שלנו הם מקבלים את המצב כאן. הבעיה היא שאתה מצפה שכולם יקבלו כאן משהו שאיננו "לפי הכללים" הנוהגים כאן. ואל תבין אותי לא נכון. אני לא אומר שאתה/אתם טועים או צודקים. לא מסכים איתך ולא מתנגד לך. אני רק מנסה להביר לך מאיפה נובעים הקשיים שאתה חווה. מדוע לאנשים מוזרה ההתנהלות שלכם. אתה לא חייב להסכים איתם. אבל לדעתי יעזור לך מאוד אם לפחות תבין אותם. ותקבל את זכותם לחשוב אחרת ממך, בדיוק כמו שאתה מצפה שיאפשרו לך לחשוב אחרת מהם.

אתה קצת טועה

א- רוב האנשים איתם אנחנו בקשר יודעים שזה לא היה בכוונה. ב- יש קונצנזוס מוחלט בחברה היום שלא מתחתנים ברגע שהבחורה נכנס להריון כדי שלא יהיו פדיחות- אלא מתחתנים לפי בחירה ובדעה צלולה. ג- ברור שעדיף משפחה אורגנית, אבל קורה שהורים מתגרשים, אז למה שם היחס שונה? זה עדיין נראה לי מוזר שיש אנשים שמדברים כאילו אני צריך להחביא את הילדה ולא להראות אותה בציבור למשפחה וחברים...

azaria

New member
אתה צריך לעשות מהשטבעי ונוח לך

ואם זה מה שתשדר לילדה ולכל הסביבה - תתפלא כמה יפה כולם מקבלים את זה.

מה שנכון נכון

לא חייבים לקבל, אבל למה ללכלך.. אנחנו חיים בעולם שהוא יותר דינמי מאשר פעם וקורה שמתגרשים, גרים ביחד בלי להתחתן, עושים ילדים מחוץ לנישואים, או שמתחתנים פעם שניה הכל לגיטימי ואם מישהו רוצה לפרגן אז בכיף
אבל אם למישהו יש בעיה שיהיה בשקט ויתקדם למאה ה- 21...

למעלה