מוזר לי לכתוב כאן...

שרימפי

New member
מוזר לי לכתוב כאן...

זה נשמע לי כמו שורת פתיחה די מסכמת. מוזר לי לכתוב כאן. מה הביא אותי לכתוב כאן? במיוחד בהתחשב בעובדה שיש לי פסיכולוג כבר כמעט חצי שנה ושבסך הכל יש לי חברים טובים. כנראה שזה שילוב של העובדה שממש רע לי בתקופה האחרונה ושאף אחד אוף די אבוב(פסיכו', חברים) לא זמין בשבילי כרגע. אני עובד בפלאפון כבר חצי שנה כמעט. זה התחיל בקורס של חודשיים וחצי שסיימתי בהצטיינות והמשיך במרכז שירות בתל אביב, שם הייתי במשך שבועיים. אחרי שבועיים נאמר לי כי אין תקנים והעבירו אותי למרכז השירות בפתח תקווה. שם, אחרי 3 שבועות נאמר לי כי גם להם אין תקנים וישבתי חודש שלם בבית בלי עבודה ובלי משכורת שתכנס לי. עכשיו, אחרי החודש הזה אושר לי סוף סוף תקן חריג ע"י מנכ"ל פלאפון. וחזרתי למרכז השירות בתל אביב. ובמרכז השירות הזה ממש רע לי, אני כמעט חצי שנה בחברה ולא הצלחתי להתמקצע בתפקיד שלי. במרכז השירות הזה האופי הוא די פשוט- המוני. הרבה רעש, נציגים רעשניים, לקוחות רעשניים. אני פשוט לא מתחבר. אני בנאדם נורא שקט לרוב ואני בנאדם נורא ידידותי, אבל אנשים שהם רועשים יותר ממני בטוחים for some strange reason שאני סנוב. היום זה כבר התפוצץ, אחרי תקופה קצרה שאני במרכז השירות וממש רע לי היתה לי שיחה שיזמה המנהלת צוות שלי ובה היא אמרה שהיא גם מרגישה שאני לא מתחבר ושהיא חושבת שאני מתנשא וגם האחמ"שים חושבים כך. עכשיו, מתנשא אני לא- לפעמים אני יודע שאני יכול להיות ציני עם אנשים שאני עובד, אבל אני נורא משתדל להמנע מזה אלא אם ממש יורדים לי לחיים...ואני יודע שזה לא האחמ"שים שחושבים ככה אלא אחמ"שית אחת...שקרובה מאוד למנהלת שלי. הכל מרגיש לי כמו פוליטיקה אחת גדולה. ואני מחר כנראה מקבל את הודעת הבה-ביי אתה מפוטר. וזה לטובה, כי לא טוב לי שם ואני לא צריך להשאר איפה שממש רע לי ואיפה שאני לא מרגיש שאני ממצה את היכולות שלי. הדבר היחיד שממש מדאיג אותי לגבי העזיבה זה שאני בחברה קצת פחות מחצי שנה, ויש לי התחייבות של שנה וחודשיים. ואם המנהלת שלי תרצה היא יכולה לגרום לכך שפלאפון תגבה ממני קנס בטענה שאני הבאתי אותה לפטר אותי. 2500 שקל קנס לא ממש בא לי טוב, גם לא לחשבון הבנק שלי. אחרי שחודש שלם לא עבדתי. אני יודע גם שככל הנראה אם אני אבקש מהרופאה שלי היא תתן לי אישור על העובדה שלחץ בעבודה גורם לי למיגרנות. מה שחזר לי בתקופה האחרונה לצערי בעקבות לחץ...השאלה היא האם זה יעזור? מה יהיה. אני פשוט מרגיש שכל התקופה הזאת היתה מבוזבזת. נורא נורא ניסיתי להשאר במקום עבודה מעל חצי שנה, כי בגיל שלי, אני עדיין לא ממש יודע מה אני רוצה לעשות מתוך מגוון האפשרויות העומדות בפניי- מגוון מצומצם. אני יודע שאני בנאדם יצירתי ובנאדם נורא אישי ונורא טוב באחד על אחד. ואני יודע שחבל לי להבלע בתוך חברה כל כך גדולה ושאני צריך לנצנץ במקום טוב יותר. לכן העזיבה היא לא רעה כל כך. אבל אני יודע שהיא מחזקת את הטענות של האחים שלי שבמשך כל החיים שלי הודלפו לי לאוזן- שאני לא בסדר. שאני לא מתמיד. שאני לא מוכשר. שאני ככה וככה וככה. ואני משתגע. אני פשוט מרגיש שהכל זה מעגל בחיים שלי. אני מגיע לעבודה למקום שלא מספק אותי, מרוויח פחות מ2500 שקל(כן, זה שכר מינימום בפלאפון), חוזר הביתה, לא יכול לצאת ללמוד עם הכסף הזה כי אני לא גר אצל ההורים. אני גר אומנם אצל סבתא שלי, אבל יש לי עדיין הוצאות שאם הייתי גר אצל ההורים(שגרים בצפון) היו נחסכות ממני. הכסף הזה הולך לשירותים, הוא פשוט עף. ואני מרוויח לרוב בין 1500 ל2000. בגלל שקיצצו בשעות לכולם. אז נכון שמוטב לי ללכת למקום אחר. אבל בחיים שלי אני מרגיש שהכל מעגל, חשבתי לרגע שהכל יפתר ויהיה לי ברור מה הדרך שאני צריך לצעוד בה כאשר אדע מה אני רוצה ללמוד- אבל הפחדים מניעים אותי גם כן והיאוש הפך לבן בית אצלי בתקופה האחרונה.

רגע, רגע

לפני שאני מתייחסת אליך ועל מה שאתה עובר - נראה לי ממש לא חוקי הקטע הזה של הקנס. אם אתה מתחייב להישאר, ואכן עומד בהתחייבות שלך ונשאר -אבל הם אלו שהחליטו שאתה לא מתאים להם מהסיבות שלהם, איך אפשר לקנוס אותך על הפרת חוזה? הם הפרו, לא אתה. להערכתי יש לך עילה לגשת לבית הדין לעבודה עם חוזה ההעסקה שלך.

שרימפי

New member
נכון.

אבל הם יכולים לקחת ממני את הקנס אם המנהלת שלי תחליט כך בטענה ש"עשית הכל כדי שיפטרו אותך". עכשיו לעשות הכל כדי שיפטרו אותי זה לא ממש המקרה שלי...במיוחד לאור הסבלנות שלי עם החברה בכל הנוגע לחודש שלם שבו ישבתי בבית והתעקשתי להשאר בחברה ולתת הזדמנות נוספת. אני יודע שבמידה והם ירצו ממני כסף זה ידרוש ממני הרבה כוחות נפשיים ללכת איתם לבית משפט, אבל, אם זה יהיה הקייס. אני מניח שאני מוכן. רק שיתנו לי ללכת.

לא צריך כל כך הרבה

כוחות נפשיים - רק להראות את החוזה הדרקוני לבית הדין לעבודה, קבל ייעוץ לגבי "האם יש לך עילה לתבוע". במידה וכן, בסכומים הללו אפשר לפנות לבית משפט לתביעות קטנות. לא צריך את טחנות הצדק המסורבלות.

שרימפי

New member
בסדר. זה סודר.

פוטרתי ללא קנס בסוף. זה טוב. אני גם מקווה לקבל תשובה לגבי שאר הדברים שכתבתי.

שמע

רוב האנשים, כשהם יוצאים אל העולם ומתחילים "למדוד" איך החיים כבוגר עצמאי מסתדר עליהם, עוברים תקופה בה עובדים בכל מיני דברים ולומדים תוך כדי עבודה דבר או שניים על עצמם. זה בדיוק מה שאתה צריך להתחיל לעשות. מה למדת על עצמך מהעבודה האחרונה? שלא טוב לך לעבוד במקום גדול והמוני? או שמא רק מדובר בקצב העבודה - אבל אם היה מקום גדול ושקט דווקא היית מסתדר? אולי למדת שאתה טוב יותר בלימודים (בקורס היית מצויין!) אבל פחות טוב ביישום? אולי בשל כך כדאי שהחלק הלומד יהיה חלק אינטגרלי מהעבודה הבאה שלך? אולי אתה צריך עבודה עם יותר תנועה במרחב? אולי אתה צריך עבודה פיזית? או עבודה של באמת אחד לאחד - ולחשוב על כוון של הדרכה, הוראה, טיפול? אין לדעת. צריך פשוט להתחיל ולהתנסות בכל מיני דברים ובמקום כל פעם שלא הולך להיכנס לדכדוך, פשוט להיגד תודה רבה על הניסיון, ללמוד ממנו משהו, להפיק לקחים להבא וגם ליישם אותם.

שרימפי

New member
הממ...

כן. אני יודע לגבי העבודה, בגלל זה גם אני שמח לבשר שאני כנראה מצאתי כבר עבודה חדשה..ביום ראשון זה יסגר. בכל מקרה, החלטתי שאני לא הולך להשאר הרבה זמן בלי עבודה. אבל בלי קשר לזה, תחושת המעגל שחונקת אותי לא מרפה. זה לא רק העבודה, אלו ממש החיים שלי. גם במשפחה, אבא שלי בנאדם חולה...אחרי 5 אירועים מוחיים, הוא גם קיבל מזה אפילפסיה וסכרת. ואני לא יודע עד כמה נכון יהיה שאמשיך פה לפרט הכל הכל אבל באופן כללי רק אומר שאמא שלי צמודה אליו והאחים שלי גרים מחוץ לבית, גם אני גר מחוץ לבית. אבל העניין הוא שההורים שלי יודעים שאם הם צריכים משהו אני תמיד פה- והם לא מהססים אף פעם בעניין. והקטע הוא שאני די נשאר מאחור...הייתי גר בטבריה לבד במשך 5 חודשים לפני שנה כשאבא שלי היה מאושפז בבית לוינשטיין ועשיתי את כל הסידורים שלהם ואת הכל בעצמי וזה די נתן תחושת תסכול ועצב, ילד בן 19(אז) עושה סידורים של מישהו בן 30. וזה ממש הפחיד אותי, ועם הזמן למדתי להבין שלאחים שלי לא איכפת אם אשאר או לא- כי תמיד הם סמכו על זה ממש כמו ההורים שלי שאני אשאר בבית ושכל פיפס שיוציאו מהפה אני אהיה שם. והנה הגיע יום ההולדת ה20 שלי ואבא השתחרר ועברתי לגור אצל סבתא בהוד השרון. אבל התחושה היא שעדיין התלות בי גדולה מידי. התחושה היא שהיא גדולה מידי מכדי לתת לי לעשות את הדברים שאני רוצה, להתפתח ולגדול. חסרה לי בגרות אחת לתעודת בגרות, ואני לא מצליח להשלים אותה כי כל פעם שאני לומד כאילו משמיים אבא חוטף אירוע מוחי ואני בבית חולים. ואני גם לא יודע מה אני רוצה ללמוד. הכל מרגיש כל כך מעגלי. ואני יודע שהמעגל ישבר אבל איך אני לא יודע. ואני מפחד לשבור אותו ולהרוס משהו במשפחה, כי עד כמה שזה נשמע עצוב אני מפחד להשאר בסופו של דבר לבד. ואני מנסה לחשוב האם המשפחה היא תירוץ בשבילי, ולפעמים אני מודה שכן. בקטנות. אבל כשאני מנסה לחשוב האם בדברים גדולים המשפחה היא מכשול בשבילי או תירוץ לאי הצלחה אני מגלה שהיא יותר מכשול. כי אין לי כסף, אני בן 21 וחצי מהמשכורת שלי הולכת לשלם לאמא על חשבון הפלאפון שהיא מחזירה לי תמיד באיחור. כך שאני לא יכול גם לצאת מהבית של סבתא שלי למרות שאני נורא רוצה. גם לעשות דברים אחרים שהם מבחינת לקדם את עצמי אני לא יכול- לא יכול ללכת ללמוד גרמנית, לא יכול לעשות שיעורים פרטיים קצת במתמטיקה. והדבר היחיד שההורים שלי כן היו משלמים עליי, שהם תמיד שמו בחצי השנה האחרונה בשבילו כסף בצד זה הפסיכולוג שלי. ועכשיו, אבא שלי כנראה יוצא לפנסיה- וגם זה כנראה יגמר. אז נכון שבמידה מסויימת אולי זה מתקזז, כי פסיכולוג בכל זאת עולה כסף. אבל אני מרגיש שבתור בחור בן 21 שלא מרוויח הרבה גם ככה, היכולת שלי לתרום היא לא כזו גדולה למשפחה. לחזור לטבריה אני לא רוצה, כי אין לי שם חברים ואני אכנס שם למצב של 'קורבן' כי לאף אחד לא יהיה איכפת שאצא משם. אני כבר יודע את הדברים האלו. ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני מרגיש שהכל מבחן כלשהו, אבל במבחן הזה השאלות הגדולות הן האם אני צריך להיות אנוכי והאם באמת המשפחה מכשילה אותי או שזה בעיקר אני שלא מספיק אוהב אותי.

שרימפי

New member
הממ...[אני אכתוב את זה גם פה]

כן. אני יודע לגבי העבודה, בגלל זה גם אני שמח לבשר שאני כנראה מצאתי כבר עבודה חדשה..ביום ראשון זה יסגר. בכל מקרה, החלטתי שאני לא הולך להשאר הרבה זמן בלי עבודה. אבל בלי קשר לזה, תחושת המעגל שחונקת אותי לא מרפה. זה לא רק העבודה, אלו ממש החיים שלי. גם במשפחה, אבא שלי בנאדם חולה...אחרי 5 אירועים מוחיים, הוא גם קיבל מזה אפילפסיה וסכרת. ואני לא יודע עד כמה נכון יהיה שאמשיך פה לפרט הכל הכל אבל באופן כללי רק אומר שאמא שלי צמודה אליו והאחים שלי גרים מחוץ לבית, גם אני גר מחוץ לבית. אבל העניין הוא שההורים שלי יודעים שאם הם צריכים משהו אני תמיד פה- והם לא מהססים אף פעם בעניין. והקטע הוא שאני די נשאר מאחור...הייתי גר בטבריה לבד במשך 5 חודשים לפני שנה כשאבא שלי היה מאושפז בבית לוינשטיין ועשיתי את כל הסידורים שלהם ואת הכל בעצמי וזה די נתן תחושת תסכול ועצב, ילד בן 19(אז) עושה סידורים של מישהו בן 30. וזה ממש הפחיד אותי, ועם הזמן למדתי להבין שלאחים שלי לא איכפת אם אשאר או לא- כי תמיד הם סמכו על זה ממש כמו ההורים שלי שאני אשאר בבית ושכל פיפס שיוציאו מהפה אני אהיה שם. והנה הגיע יום ההולדת ה20 שלי ואבא השתחרר ועברתי לגור אצל סבתא בהוד השרון. אבל התחושה היא שעדיין התלות בי גדולה מידי. התחושה היא שהיא גדולה מידי מכדי לתת לי לעשות את הדברים שאני רוצה, להתפתח ולגדול. חסרה לי בגרות אחת לתעודת בגרות, ואני לא מצליח להשלים אותה כי כל פעם שאני לומד כאילו משמיים אבא חוטף אירוע מוחי ואני בבית חולים. ואני גם לא יודע מה אני רוצה ללמוד. הכל מרגיש כל כך מעגלי. ואני יודע שהמעגל ישבר אבל איך אני לא יודע. ואני מפחד לשבור אותו ולהרוס משהו במשפחה, כי עד כמה שזה נשמע עצוב אני מפחד להשאר בסופו של דבר לבד. ואני מנסה לחשוב האם המשפחה היא תירוץ בשבילי, ולפעמים אני מודה שכן. בקטנות. אבל כשאני מנסה לחשוב האם בדברים גדולים המשפחה היא מכשול בשבילי או תירוץ לאי הצלחה אני מגלה שהיא יותר מכשול. כי אין לי כסף, אני בן 21 וחצי מהמשכורת שלי הולכת לשלם לאמא על חשבון הפלאפון שהיא מחזירה לי תמיד באיחור. כך שאני לא יכול גם לצאת מהבית של סבתא שלי למרות שאני נורא רוצה. גם לעשות דברים אחרים שהם מבחינת לקדם את עצמי אני לא יכול- לא יכול ללכת ללמוד גרמנית, לא יכול לעשות שיעורים פרטיים קצת במתמטיקה. והדבר היחיד שההורים שלי כן היו משלמים עליי, שהם תמיד שמו בחצי השנה האחרונה בשבילו כסף בצד זה הפסיכולוג שלי. ועכשיו, אבא שלי כנראה יוצא לפנסיה- וגם זה כנראה יגמר. אז נכון שבמידה מסויימת אולי זה מתקזז, כי פסיכולוג בכל זאת עולה כסף. אבל אני מרגיש שבתור בחור בן 21 שלא מרוויח הרבה גם ככה, היכולת שלי לתרום היא לא כזו גדולה למשפחה. לחזור לטבריה אני לא רוצה, כי אין לי שם חברים ואני אכנס שם למצב של 'קורבן' כי לאף אחד לא יהיה איכפת שאצא משם. אני כבר יודע את הדברים האלו. ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני מרגיש שהכל מבחן כלשהו, אבל במבחן הזה השאלות הגדולות הן האם אני צריך להיות אנוכי והאם באמת המשפחה מכשילה אותי או שזה בעיקר אני שלא מספיק אוהב אותי.

TheBeast

New member
קראתי, מזמן..

אבל באמת שלא יודע איך להגיב. חשבתי שהחיים שלי סבוכים וכאובים לעיתים קרובות.. אבל אם אתה עדיין עומד, נראה ששרדת סיטואציות מורכבות יותר מאשר אלו שאני מכיר. סיטואציות שאישית, לא הייתי איך יודע להתמודד איתן. ואני עדיין לא.. לכן אני פשוט לא יודע איך להגיב על זה

לפעמים

יש תקופות בחיים בהן כל החלטה נראית יותר הרת-גורל מחברתה. ואני לא יודעת אם יעזור לך לדעת שתכלס, בגיל שלך אתה יכול עוד להחליט מחדש על קריירה, על מקום מגורים, על תחומי עניין, על אהבות... כשהדברים לא סגורים, מצד אחד זה מאוד מבלבל - מצד שני זה אומר שעדיין יש לך מרחב וזמן לשנות את דעתך.

למעלה