מוזר

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

avivs

New member
מוזר

אז הנה מתחיל עוד סיפור קצר, על ילד קטן, בן עשר שנים, שביום חמים אחד התחיל חיים חדשים. שמו היה רון והיו לו שני הורים, אביו קיבל עבודה בעיירת פיתוח חדשה ורון נאלץ לצאת למסע בעקבות הפרנסה. השכונה הייתה מוזרה, הבתים כולם נראו אותו הדבר, אפילו המכוניות היו מאותו הסוג, "מוזר" חשב לעצבו רון. השכנים היו חמודים, הם יצאו החוצה לברך את החדשים. כולם היו מאוד מתוקים והביאו פאי לימונים, "כנראה היה מבצע של לימונים" אמרה לי אימא אחר כך. וככה עברו להם יומיים רגועים, עד שרון בן העשר היה צריך ללכת לבית ספר. הוא נכנס אל הבית ספר המפואר והרגיש שמשהו מוזר, משהו לא כשורה, אחרי שתי דקות והרבה מחשבות רון הצליח להבין את הבעיה... תלמידים יש הרבה אבל השקט עצום, אף אחד לא מדבר ולא רץ בין הכיתות, "מוזר" חשב לעצמו רון. אחרי הגילוי הלא מפתיע שיש עוד משהו מוזר במקום החדש שאליו רון עבר הוא נכנס למשרד של המנהל, המנהל לבש חליפה ולחץ את ידו של רון. "נעים מאוד בחורי היקר, מה שלומך?" "הכול בסדר אדוני" אמר רון. "אני יודע שבטח קשה לך להגיע לבית ספר חדש ולעיירה חדשה, האמת שגם לנו זה מצב מאוד מוזר" "מוזר?" שאל רון בחשדנות. "כן, זה מוזר, אף פעם לא היו לנו אנשים כמוך באזור" "כמוני?" שאל רון "כן, כן, אבל לא משנה, כבר אמרתי יותר מדי, הנה מערכת השעות שלך, בהצלחה ותנסה לא להסתבך בצרות" חיוך מזויף הופיע על פניו של המנהל. "תודה" אמר רון ומיהר לצאת מהחדר. "מוזר" הוא חשב לעצמו. המשך היום היה כמו תחילתו, לא שיגרתי, השיעורים התנהלו בסדר מופתי, אף אחד לא דיבר ללא הצבעה ורון שם לב שלמספר שאלות כל התלמידים בכיתה ידעו את התשובה, כולם חוץ ממנו כמובן, אבל זה היום הראשון שלו, אל תדאגו, גם ממנו ייצא משהו. גם חבריו לספסל הלימודים היו לא רגילים, הם דיברו איתו, או יותר נכון תחקרו אותו.. "מאיפה באת?" "איפה אתה גר?" "מה אתה חושב על המקום הזה?" רון השיב על השאלות כמו רובוט. "באתי מנתניה" "אני גר ברחוב אלקטריסיטי" "המקום הזה נחמד מאוד". ככה פחות או יותר עברו הימים הראשונים בבית ספרו של רון, התלמידים עדיין היו חכמים והשכנים עדיין היו נדיבים, "אני מניחה שעכשיו יש מבצע של תפוזים" אמרה לי אימא בזמן שהיא הכניסה למקרר פאי תפוזים שמיני במספר. רון אהב להעביר את זמנו בלטייל ברחובות, לא היה ממש מה לראות, אף אחד לא הסתובב בחוץ והכול נראה אותו הדבר, אבל אולי בגלל השקט והשלווה רון העדיף להיות בחוץ. במהלך הליכותיו הוא שם לב למבנה נטוש ומוזר עם אנטנות מעליו שעל הדלת מוצמד שלט "אין כניסה יש סכנה" "שלט מוזר" חשב לעצמו רון. עוד כמה ימים עברו ורון החליט לבדוק סוף סוף מה יש בתוך המבנה המוזר עם השלט המוזר. אז יום אחד לפני בית הספר הוא נכנס לתוך המבנה.. לרגע הוא לא האמין, כל כך הרבה מכשירים מוזרים, וכל כך הרבה כפתורים, רון הסתכל על מה שנראה כמו גנראטור גדול שפלט חשמל מסביבו, הוא זז הצידה אך לפתע גילה שרגלו ניתקע בחוט מסוים שיצא מהמקום, בתוך שנייה המקום החשיך והכול נחבא, רון המבוהל הבין שהוא פגע כנראה בכבל שניתק את הגנראטור, הוא יצא משם מהר ובדרכו לבית הספר הוא הבין שהוא מאחר בעשר דקות, הוא החל לרוץ עד שהוא הגיע לבית הספר, מתנשף הוא נכנס לכיתה... הוא עמד בכניסה לכיתה המום, כל הילדים היו עם הראש על השולחן והמורה הייתה על הרצפה, היה ריח חזק של עשן בחדר. רון המבוהל רץ החוצה היישר אל משרד המנהל. הוא נכנס אל המשרד וגם שם, על השולחן, היה ראשו של המנהל ושוב ריח של עשן היה בחדר. רון הבין שמשהו פה כבר לא הגיוני, הוא התקרב אל המנהל וכשהוא הסתכל על עורפו של המנהל הוא שם לב לכתובית קטנה, "דגם מספר 1326, אינטליגנציה מלאכותית, לא להרטיב או לנתק ממקור הכוח". רון עמד שם, לא מאמין, מנסה להבין את מה שכרגע הוא קרא... "הוא רובוט, מכונה, הוא לא אמיתי, אף אחד פה לא אמיתי" הכול התחיל להיות לו מובן, רחוב אלקטריסיטי (חשמל), כולם אותו הדבר, הגנראטור הגדול, הפסקת הכוח שהוא גרם, המנהל שאמר שהם לא רגילים לאנשים כמוהו, "אנשים שהם בעצם אנשים" חשב לעצמו רון. רון ברח מבית הספר במהירות, הוא רץ אל ביתו, ברחוב שמול ביתו הוא הבחין בשכנה שוכבת על הרצפה, לידה היה פאי, פאי אננס, עוד שכנה שכבה כעשרים מטר משם, גם היא על הרצפה ליד פאי, "לא צריך להיות גאון בשביל להבין איזה פאי זה" חשב לעצמו רון. "אני חייב להגיע הביתה" אמר לעצמו רון, לספר לאימא ולאבא ולברוח מפה, רון נכנס הביתה היישר אל הסלון, שם היו הוריו, אבל רון לא סיפר להם את מה שהוא גילה, לא היה בזה טעם, הוריו היו עם ראשם על השולחן, וריח של עשן היה בחדר.

נע ונד

Member
מוזר

הסיפור חביב אבל די צפוי. בסך-הכל העלילה הולכת בצורה די חלקה, חוץ מקטע אחד שהפריע לי: "עוד כמה ימים עברו ורון החליט לבדוק סוף סוף מה יש בתוך המבנה המוזר עם השלט המוזר." למה רון נכנס לשם, הוא לא פחד? לא התלבט? לא כל ילד בן עשר נכנס למקום שכתוב בו 'אין כניסה יש סכנה'. ובטח היה שם גם מנעול. גם על המשפט הראשון "אז הנה מתחיל עוד סיפור קצר" אני לא מת, אבל זה כבר עניין של טעם.

Yuli Gama

New member
סיפור צמרמורת

מכיר את הספרונים האלו? עם הכריכה הצבעונית? אני אשית לא אהבתי. סיגנון כתיבה של ספר ילדים, ורעיון די שחוק. בתור מד"ב רציני, זה דיי צולע. בתור סיפור ילדים, עלול להיות הצלחה מידית. אתה מיעד אותו בתור סיפור ילדים? כי אם לתת רשימה מלאה של ניטפוקים יהיה לך הרבה עבודה
(עדיין מחכה להמשך הסיפור הקודם שלך :)

Rivendell

New member
תגובה לסיפור

ברמה העלילתית - זה חביב. כמו שיולי אמרה - סיפור "צמרמורת". לא נתת כאן שום רעיון חדשני או זווית קצת יותר מקורית על משהו - אבל גם לא טחנת מיים ושעממת את הקורא. אבל הבעיה שלי הייתה דווקא הכתיבה. קודם כל - היא מאוד לא אחידה ברמתה. אתה מתחיל את הסיפור עם מקצב מסויים, כמעט מתחרז, שנשמע קצת כמו ראפ. אחר כך אתה מאבד את המקצב הזה ופשוט מתחיל לכתוב סיפור רגיל. זה מבלבל בשביל הקורא, וזה "גימיק" לא טוב בעיני. זה יוצר חוסר אחידות שמציק. בעיה נוספת היא שנראה שלא החלטת מי אתה - המספר או הדמות הראשית. אתה מדבר בגוף שלישי על "רון" אבל בקטעים מסויימים מספר את זה על עצמך. למשל כאן: אני מניחה שעכשיו יש מבצע של תפוזים" אמרה ***לי*** אימא בזמן שהיא הכניסה למקרר פאי תפוזים שמיני במספר. ***רון*** אהב להעביר את זמנו בלטייל ברחובות, לא היה אז להחליט, וללכת עם זה עד הסוף
מבחינה טכנית אין לי ממש מה להעיר. רק חסרים קצת סימני פיסוק -
המשך היום היה כמו תחילתו, לא שיגרתי, השיעורים התנהלו בסדר מופתי, אף אחד לא דיבר ללא הצבעה ורון שם לב שלמספר שאלות כל התלמידים בכיתה ידעו את התשובה, כולם חוץ ממנו כמובן, אבל זה היום הראשון שלו, אל תדאגו, גם ממנו ייצא משהו צ"ל: המשך היום היה כמו תחילתו, לא שיגרתי. השיעורים התנהלו בסדר מופתי, אף אחד לא דיבר ללא הצבעה ורון שם לב שלמספר שאלות כל התלמידים בכיתה ידעו את התשובה. כולם חוץ ממנו כמובן. אבל זה היום הראשון שלו, אל תדאגו, גם ממנו ייצא משהו. והאמת שגם הפנייה לקוראים לא מאוד מדברת אליי, אבל זה כבר עניין של סגנון. אני מצטרפת ליולי ותוהה אם זה נועד להיות סיפור לילדים או לא. בכל מקרה, על המקצב הייתי מוותרת
סה"כ חמוד.

avivs

New member
תמונה שווה אלף מילים../images/Emo70.gif

השעון הראה שמונה וחצי. "הוא מאחר" חשבה לעצמה סמדר. "כולה פגישה שנייה והוא מרשה לעצמו לשחק בי". לא שהפגישה הראשונה של השניים הייתה משהו מיוחד, הם הלכו לסרט ואחר כך למסעדה איטלקית, תומר שפך בטעות יין על השמלה החדשה של סמדר. "אני כל כך מצטער, אני אשלם על הניקוי, אני מבטיח" הוא אמר בזמן שהוא מנסה לנקות את הכתם מהשמלה עם פיסת לחם שהייתה בהישג יד. "זה בסדר, זה בסדר, אני אטפל בזה ואתה תסיים את הלחם שלך, אם אתה רוצה עוד אתה יכול לגר אותו מהשמלה" היא אמרה בחיוך ואז הלכה לשירותים לנסות להציל את השמלה הפגועה. לא הייתה לסמדר כוונה לצאת איתו לפגישה שנייה, אבל הבן אדם כל כך התנצל ונראה נבוך שאי אפשר היה שלא לרחם עליו. אז היא הסכימה. הם קבעו שבשמונה בערב ביום שישי הוא יאסוף אותה מדירתה במרכז תל אביב. אבל הנה השעה כבר שמונה וחצי ואין תומר. "טוב זה כבר מגוחך!" אמרה לעצמה סמדר בכעס. בדיוק שהיא עמדה להשאיר לו הודעה כועסת ופגועה במזכירה נשמע צלצול בדלת. סמדר ניגשה אל הדלת ופתחה אותה בכעס. והנה מולה עמד תומר, עם חיוך של מליון דולר על פניו. "התגעגעת אליי?" הוא שאל. לסמדר לקח כמה שניות למצוא את המילים המתאימות ואחרי שהדבר לא הלך היא העדיפה להגיד את מה שפשוט עולה לה בראש..."אידיוט! אתה מאחר בחצי שעה ועוד מעז לבוא לכאן עם חיוך על הפנים כאילו כלום לא קרה?!" היא אמרה לו בכעס. תומר פשוט חייך, הוא לא אמר כלום ופשוט חייך. "איש שיחה מרתק אתה" אמרה לו סמדר בכעס. "טוב, אתה יודע מה אומרים על הדברים הטובים בחיים, הם נגמרים לבסוף. אומנם הדבר הזה ממש לא היה טוב, אבל לפחות הוא נגמר" היא אמרה וטרקה לו את הדלת בפרצוף. בדיוק כשהיא עמדה לחזור לחדרה היא שמעה דפיקות בדלת. היא חזרה בחזרה את הדלת בחוסר רצון ופחתה את הדלת, "מה אתה רוצה?", היא שאלה לפני שהיא בכלל הספיקה לראות מי זה. לא היה אף אחד מהצד השני של הדלת , סמדר הסתכלה החוצה אל המסדרון אבל גם שם לא היה אף אחד. בדיוק כשהיא עמדה להיכנס בחזרה לדירה היא שמה לב לעיתון ששוכב על הרצפה, "קצת מאוחר בשביל לחלק עיתונים" היא חשב לעצמה. היא הרימה את העיתון ונכנסה לדירה שלה, הכותרת של העיתון ישר תפסה את עיניה, באותיות גדול היה כתוב "הרוג נוסף במלחמת יום הכיפורים" ואז מתחת היה כתוב "המשך בעמוד 2" היא עברה מהר לעמוד שתיים, עדיין לא מבינה למה עיתון כל כך ישן הגיע אליה. כשהיא פתחה את העיתון היא נתנה צרחה קטנה, מולה היא ראתה את תמונתו של ההרוג, היא ישר זיהתה מי זה היה, זה היה תומר, אותו התומר שאיתו היא יצאה לסרט ולמסעדה ואותו התומר שאותו היא סילקה בכעס לפני כמה דקות. בכתבה ליד התמונה היה כתוב שהוא נהרג מירי של צלף ערבי. מתחת היה כתוב שאשתו התאבדה ישר לאחר שהיא קיבלה את ההודעה, ליד הקטע הזה הייתה תמונה של אשתו, סמדר הפילה את העיתון ומיהרה להחזיק בשולחן כדי לשמור על שיווי משקל, התמונה הזאת שהיא כרגע ראתה, התמונה של אשתו של תומר, הייתה התמונה שלה. אם אנחנו כבר בקטע של סיפורי צמרמורת....

למעלה