מוזר...

ReuT C

New member
מוזר...

שלום קוראים לי רעות אני בת 15 ומחוננת... לא נראה לי שזה נכון, טעות במבחן. בכיתה ד' (או ג' אם אני לא טועה) אובחנתי כמחוננת- מבחנים כאלה בכיתה ועוד שני מבחנים. עכשיו אני חושבת על זה ואני אומנם מחוננת- ולומדת בכיתת מצטיינים- כיתה י', אבל אני לא הכי חכמה כאילו ממש לא. זאת אומרת הציונים שלי לא נמוכים אבל אני לא טובה בכלל במתמטיקה. זאת אומרת 5 יח"ל אבל זה לא בא לי בקלות בכלל לא. יש ילדים בכיתה שלי שלא מחוננים ומבחינה לימודית מצליחים הרבה יותר ממני. אתם בטח לא מבינים מה אני רוצה מכם, אבל אני רוצה להבין איך בכל זאת באה לידי ביטוי ה"מחוננות" שלי. זאת אומרת מבחינה לימודית אני לא גרועה בכלל, אבל יש יותר טובים ממני שלא עברו את המבחן הראשון.... תודה ושבוע טוב!!!!

אני מחונן לפי משרד החינוך ו...

שנה שעברה קיבלתי 60 במתמטיקה [השנה קיבלתי 90 במבחן בחצי-פוקס אבל זה לא קשור לעניין], יש אנשים שיש להם מחוננות רגשית או מנטלית, ויש אנשים שהמחוננות שלהם מתבטאת בזה שהם מצליחים להגיע לרוב הדברים בלי להתאמץ יותר מדי, ועובדה - כיתת מצטיינים זה לא דבר של מה בכך. לא צריך להיות הכי חכם בכיתה ולהבין הכי טוב בחומר שלומדים בשיעור נתון כדי להיות מחונן. זה לא בהכרח במה שיודעים, אלא גם באיך שלומדים אותו.

007bg

New member
מחזק אספקט בדבריו של איש הגומי.

אינטיליגנציה באה ביותר צורות מיצורים נושמים על הפלנטה. אני לא אפרט אפילו, אבל באמת באמת שהציונים שלך הם לא מדד. לטעמי, אגב, גם לא המבחנים הפסיכוטכנים, ואומדי מנת המשכל למיניהם, אבל זה דיון אחר לגמרי. היי בטוחה בעצמך.

ReuT C

New member
אם כך?

אם הציונים הם לא מדד.. והרי עם אינטלינגציה לא הלוכים למכולת.. מה עוזרת אינטלגציה- חוץ מלקיום שיחה נעימה והבנת דברים בסיסיים? אם ככה איך בכל זאת באה לידי הביטוי המחוננת שלי ? במה היא עוזרת לי?

היא עוזרת לכל אחד באופן שונה ../images/Emo9.gif

אלה שניחנו באינטלגנציה חברתית ייהנו מחברים רבים ומהיותם "מובילים חברתיים", אלא שניחנו באינטלגנציה רגשית יהיו בוגרים לגילם, אלה שניחנו באינטלגנציה שכלית, טוב, מיותר לציין את היתרונות שלהם כי בזאת עסקינן בפורום הזה, לא?...

תמיר1991

New member
כל אחד נעזר במשהו אחר -

אני נעזר באינטילגנציה שלי לכתיבת עבודות, לניסוחים קולעים ולדברים כאלה. למשל, ביום ההולדת האחרון של אמא שלי כתבתי לה שיר מזל"ט בחרוזים, וככה אני עושה להרבה אנשים במשפחה שלי. יש לי זיכרון טוב, ואני משתמש בו הרבה למבחנים למשל, או לציטוט תוכניות שאני אוהב ולדברים כאלה, או לזכירת תאריכי יום הולדת של כל אחד שאמר לי אותו אי פעם... האינטילגנציה תמיד שימושית, בוודאי אם היא גבוהה - השאלה איך את משתמשת בה, ולזה יש לך הרבה אופציות. תמיר.

תמיר1991

New member
תראי, אתה לא חייב להיות גאון

מתמטיקה כדי להיות מחונן. בשנה שעברה קיבלתי 60 במתמטיקה, ובשני המבחנים בינתיים 70 ו- 39. אבל זה לא אומר כלום, אני למשל חזק בתחום ההומני, ואחד הסטודנטים הצעירים בארץ למדעי הרוח. אני חושב שאם המחוננות שלך לא באה לידי ביטוי במתמטיקה, את יכולה לראות את המקצועות הנוספים, ולראות איפה את מחוננת. בכל המקצועות ההומניים יש לי מאיות, ולכן אני מחונן בהומניות. אם יש לך משהו דומה בהומני, סימן שאת הומנית. ואולי את דווקא טובה בשפות? אם כך, יש לך קליטה נהדרת לשפות. שבי על זה ותבדקי
ושיהיה לך רק בהצלחה
בברכה, תמיר.

ReuT C

New member
יכול להיות..

אשוויץ ואומר כי יש לי יכולות ביטוי מעולה. ולחשוף את החלום שלי- לכתוב איזה ספר יפה משהו מיוחד כזה... אני מאוד אוהבת לכתוב וחושבת שאני די טובה בזה. יכול להיות שכאן זה בא לידי ביטוי? ובקשר לעובדה שאתה סטודנט למדעי הרוח האם זה הפרויקט של האו"פ כי למדתי שם סמסטר ופרשתי - לא כי היה לי קשה, עצלנות אתה יודע. לא היה לי כח ולא היה (וגם עכשיו אין) תחת ללמוד ולהקיב בשיעור או משהו בסגנון. יש לי עוד שאלה, נערכו מיונים למד"א והיום הודיעו לי שעברתי- מיונים אלו מיונים של שיחה קצרה ועל פיה קובעים אם אני מתמאימה או לא. מתוך 130 בחרו 30. אולי כאן זה בא לידי ביטוי. יכולות הבעה היא גם סוג של מחוננת? כי תמיד חשבתי שזה רק מתמטיקה (אגב שמחתי לשמוע את התגובות)

למעלה