מוזר...

etilly

New member
מוזר...

קודם כל, אני ממש חדשה כאן, רק היום גיליתי את הפורום הזה ואני בשמיים!! חשבתי שרק אני שואלת את עצמי כל כך הרבה שאלות כל הזמן. אני עכשיו בשבוע ה-22 להריון הראשון שלי, ולפני שבוע הקאתי בפעם הראשונה ופה ושם יש לי "נפילות מתח": סחרחורות, נפילת לחץ דם, ... בבדיקה שגרתית התגלה קצת אנמיה והרופאה הכפילה את כמות הברזל ליום. בכל זאת התופעות ממשיכות להופיע מידי פעם. מישהי עברה את זה????

shoshi1

New member
אתי ,

הפניתי את השאלה שלך לנגה , מיילדת בבית החולים (בימי ראשון יש לכן אפשרות לשאול ואם אני יכולה יש לי גם אישיות מוסמכת להעביר אליה את השאלה) נגה אמרה שכמו שהאנמיה שלך לא הגיעה בבת אחת , אלא בשלבים , כך היא גם לא תחלוף בבת אחת - אין הוקוס פוקוס והתרופה לברזל יכולה לעזור אבל לא מיד. תרגישי טוב!

inbale

New member
לוקח קרוב לשבועיים עד שמאגר הברזל

מתחיל להתמלאות...אז סבלנות. מעבר לזה מומלץ לבצע בדיקת B12

פוגית

New member
איך לקחת ברזל?

משהו חשוב שלא תמיד הרופאים והרוקחים זוכרים להגיד: אסור לקחת ברזל בצמוד למוצרי חלב וקפה! החלב "עוצר" את ספיגת הברזל. (צריך איזה פרק זמן של שעתיים לפני ואחרי לקיחת הברזל ואכילת מוצרי חלב)

יערה+

New member
לא מדוייק, כל סוג ברזל זה אחרת

חשוב לקרוא את ההוראות שמגיעות עם הקופסא, ושם כתוב בדיוק איך לקחת את הברזל. יש סוגים שאפשר לקחת מיד אחרי ארוחה חלבית ויש סוגים שצריך לחכות שעתיים. חשוב לקרוא את הוראות היצרן, וזה לגבי כל תרופה, לא רק ברזל

נשמי

New member
פוגית ברזל לוקחים עם מיץ ../images/Emo43.gifים..

כי החומציות של המיץ(ולא של הפורום)מסייעת בפירוק ו"התפשטות"של הברזל פי שלוש על פי דברי הרופא שלי וגם שמעתי מעוד שתי חברות.

אצלי גם יש קשר הדוק בין

כדור הברזל היומי שלי לבין כמות האנרגיה שיש לי (לתפקוד יום יומי הכי קל) ולבחילות. כדאי להקפיד לבלוע את הברזל - כמו שהמליצו לך לפני - לפי ההוראות שעל האריזה. לדעתי אם התופעות ממשיכות למרות כמות הברזל המוכפלת את צריכה לדווח לרופאה שלך ולהתייעץ אתה, כי אולי יש עוד גורמים לזה.

למעלה