מוזר....

assassin

New member
מוזר....

קרה לכם פעם שלמדתם איזושהי מילה, בעברית או באנגלית ואז פתאום התחלתם לשמוע אותה המון?! למ ה זה קורה?!! זה קרה לי עם המילה ´צפי´, לדוגמא: הצפי של מבקרי התיאטרון הוא בלהבלהבלה..... הבנתם? קרה לכם פעם?! זה ממש מוזר....

חזיר בר

New member
סלח לי שאני לא שותף להתלהבות

אבל זה לא נראה לך ברור? כלומר,קודם פשוט עברת לך המילה הזאת מבלי להתייחס אליה ועכשיו אתה רואה בה סוג של חידוש אז אתה מתעכב עליה,אני די בטוח שלא היה שינוי במינון שהמילה הזאת הגיעה לעינייך או אוזנייך.

IC4

New member
יש משהו מאד לא מספק בברירות הזאת

כלומר נכון גם אני חשבתי שזה ברור ופשוט חיכיתי שמישהו ירשום הודעה צינית קמעה כדי שאגיב לו בתמיהה שלי אם הרי המינון של אותה מילה לא השתנה מאז לעכשיו איך זה שלא למדנו את המילה הזאת קודם ? הרי שמענו אותה פעם אחר פעם עד יום בהיר אחד האלים החליטו שבמקום שרק נשמע אותה , לשם שינוי גם נלמד אותהומהרגע נשים לב אליה יותר? ----- I HATE U GODS! screw u hippies!

חזיר בר

New member
אני חושב

שזה הרבה יותר הגיוני שבאותו יום אותו בחור היה יותר פתוח ללמידת מילים מאשר שאיזה כוח מסתורי שנשמע כמו משהו מסרט אימה דרג ג´ החליט שהוא צריך ללמוד את המילה. אני לא מבין פה מה הבעיה יום אחד הוא לא חשב על המילה ביום אחר הוא כן,יש מילארד דברים שהובילו אותו לזה ולא כוחות מסתורים

IC4

New member
לקחתי אותי יותר מדי קשה, אבל

כתגובה לתגובה שלך - FAIR ENOUGH

TomerZimmermann

New member
חזיר - שיחקת אותה

לא יודע איך זה שלא שמתי לב לזה עד עכשיו אבל אני ממש מרוצה מהתשובות שלך להרבה דברים פה. גם ציני וגם לא מאמין לכל שטות. קבל ח"ח.

דנה^^

New member
רגע רגע....

מה זה בדיוק חיזוק שלילי? חיזוק מעצם היותו חיזוק צריך להיות חיובי! אם הוא שלילי הוא לא כל כך יחזק... לא?

Master Boo

New member
לא יודע בדיוק

אני לא לומד פסיכולוגיה, אבל נראה לי שחיזוק חיובי זה אם את רוצה שמישהו ימשיך לעשות משהו, את מחזקת אותו על ידי שבחים, ואם את רוצה שהמישהו לא יעשה משהו את משתמשת בחיזוק שלילי- מכות וכאלה... הדוגמא הכי טובה- מכירה את המשחק black and white? את יכולה לבחור להיות להיות שם טובה או רעה. את יכולה להביא לעם שלך מתנות ולהתייחס אליהם טוב, או שאת יכולה לשלוט בהם בעזרת טרור... (שתי צורות ההתייחסות מביאות להקשבה של העם אלייך) כמובן שזה מה שאני חושב. אם זה לא נכון, תמיד אפשר לתקן אותי...

דנה^^

New member
הבהרה

"כמובן שזה מה שאני חושב. אם זה לא נכון, תמיד אפשר לתקן אותי... " המחשבות שלך לא יכולות להיות שגויות... זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, תמיד אפשר להראות לך עוד אפשרויות שקיימות ולנסות לשכנע, אבל את המחשבות שלך אף אחד לא יכול "לתקן" חוץ ממך..

IC4

New member
הכוונה היתה <לדעתי>

שאת שאלת מה זה חיזוק שלילי ולא מה זה חיזוק שלילי לדעתך מאסטר בו אז יש הגיון ב"לתקן" את התפיסה שלו לגבי מונח מוטבע בחברה (מוטבע מותבה מותבע מוטבא ,אמא שלכם! העיקר הכוונה) חיזוק חיובי זה אכן נגיד ילד שעושה משהו טוב כמו לסדר את החדר שלו אז נותנים לו ממתק. כדי שילמד שזה פעולה נכונה שעליו לעשות חיזוק שלילי זה ילד שלא מסדר את החדר שלו אז מתי שהוא רגיל לקבל ממתק הוא לא יקבל ממתק. כך הוא ילמד בסופו של דבר לסדר את החדר כי צריך ולא רק כדי לקבל את הממתק או משהו כזה. לא יודע מה איתכם אני אישית יותר חובב של חיזוק חיובי. לסדר את החדר? אני ילד גדול ואחליט אם אני רוצה לסדר את החדר או לא, אמא ש´כם!

דנה^^

New member
כן אבל

אם הוא רוצה לחשוב על מושג כלשהי משהו (טוב אני רואה שאני אסבך את מה שאני רוצה להגיד עם משוהים אז נשתמש במשתנים). נגיד שיש לו דעה Y על מושג X, אבל אותו מושג X- יש לו תפיסה רווחת בחברה Z(ששונה מY), אז למה לו לשנות את הדעה שלו על המושג X רק בגלל שהתפיסה של החברה Z שונה מY? בעיקרון זה מה שניסיתי להגיד.. שהוא לא צריך להתאים את הדעות שלו לדעות של החברה. אם היינו עושים את זה והדעות הרווחות של כולם היו אותן דעות העולם היה משעמם...

Master Boo

New member
...

רגע, אז מה אני? אני נגיד G. אז אם Z (החברה) מדברת על X (המושג) לפי התפיסה שרווחת בה, ואז G (אני) יכנס לשיחה וידבר על X כעל Y (הדעה שלי כלפי X), אני לא יוכל להמשיך לדבר על X בתוך Z, מפני שלשני הצדדים (G ו Z) לא יהיה ברור על מה השני מדבר.

goldi san

New member
אבל אתה סתם הורס ולא כייפי

הבחור צודק דווקא. לי זה קורה המון עם מילים באנגלית. זה ברור שזה ככה בגלל מה שאמרת, אבל תן לנו להשתעשע.

למעלה