מוחזרי שירות- מספר שאלות

ReutBenH

New member
מוחזרי שירות- מספר שאלות

שלום, עברתי תהליך חזרה לשירות דרך תא מוחזרי שירות והשבוע עברתי ועדה רפואית שבה נקבע לי פרופיל 64, עם אופציה ל72 (נאמר לי שהפרופיל יעלה במידה והתפקיד שאתקבל אליו ידרוש זאת) .

נאמר לי שהגיוס יקרה כנראה ביולי-אוגוסט , ועוד אין תאריך.
בנוסף, נאמר לי שבגלל שאני מוחזרת שירות זה יהיה גיוס כלל צה"לי ורק ביום הגיוס אדע את התפקיד שלי, בפגישה עם קצין המיון. השאלה שלי היא אם יש אפשרות לעשות משהו עם זה? אני מאמינה שלבקש לעבור מיונים זה כבר מאוחר מדיי, ובכל זאת.. יש אשכול תפקידים מאוד ספציפי שאני רוצה (תפקידי הדרכה), שבהסתמך על הנתונים שלי מיום המא"ה לא יתאפשרו לי.

התקשורת עם תא מוחזרי שירות בעייתית, הם לא עונים ואם עונים אז אין להם תשובות. אשמח לקבל כאן תשובות לשאלות שלי:

ביקשתי לחזור לשירות אחרי שנה שעשיתי שירות לאומי, בה צברתי נסיון בהדרכה ואף יש לי המלצה טובה מהמעסיקה שלי.
ההמלצה הזו יכולה לעזור? ואם כן, רק ביום הגיוס לתת אותה לקצין המיון? הוא בכלל מחשיב דבר כזה?
בנוסף, שמעתי שיש אפשרות לצאת מכל תפקיד שיש לו קורס להדרכה או פיקוד ? יש פרק זמן שצריך לעבור בתפקיד כדי לבקש לצאת להדרכה/פיקוד? זה משהו שהוא בכלל בר השגה, או משהו שעובד רק עם פרוטקציות וקשרים ? או הרבה מזל?

ועוד משהו אחרון, הבנתי שיש אפשרות לבקש מגורם צבאי ש"ימשוך" אותי ? בהנחה שיש תקן לתפקיד שאני רוצה.
איך זה בדיוק עובד ולמי אני אמורה לפנות ?

תודה רבה.

למעלה