מוטאציות בזוחליי ארצנו.

naja

New member
מוטאציות בזוחליי ארצנו.

שלום לכולם. רציתי לדעת האם מישהו מכם כבר נתקל בזוחל ישראלי בעל מוטאציה מסויימת(אלביניזם, מלניזם, שני ראשים וכו'). אני אישית ראיתי רק זעמן דק מוטנטי. הוא היה מלניסטי(שחור לגמרי). הבנתי שפרטים כאלה אינם נדירים במיוחד. הפרט שאני ראיתי היה בגן הזואולוגי באוניברסיטת ת"א. בנוסף ידוע לי על צפע לבקן, זכר בוגר, שנלכד בסוף שנות השמונים והובא לגן הזואולוגי באוניברסיטת ת"א. ראיתי גם פעם שממית עם שני קצוות בזנב אבל אני משער שהיא לא הייתי מוטנטית אלה שהגדילה של הזנב אחרי הקטיעה גרמה לכך. מה אתם אומרים? יש לכם סיפורים\תצפיות מענינות בנושא?

כמה שאלות...

אלבינו זה לבקן או לא? כי לבקן אמור להיות לבן לגמרי עם עיניים אדומות כמו הלאוסטיק... או שלא? ואם כבר מצאו פעם צפע לבקן אז מה כל הסיפור שיעקב סלע חיפש בנרות את הצפע אלבינו האגדי ואפילו חצה את הגבול ללבנון בשביל לחפש אותו?

naja

New member
כמה תשובות.

אלבינו זה אכן לבקן. ההגדרה לאלבינו זה "חוסר במלנין" מלנין זה החומר שנותן את הצבע החום\שחור. בע"ח חסר מלנין, יכול להיות בעל צבעים צהובים, אדומים וכתומים וכמובן בעל דוגמא. לאוסיסטיק זה נחש לבן לגמרי וחסר דוגמא אבל עיניו שחורות או כחולות ולא אדומות. הסיפור עם יעקב-הוא לא חיפש אותו כדאי להיות הראשון(והיחיד) שיש לו נחש כזה, הוא פשוט חיפש אותו כי זה היה חלום חיו. ואני לא יודע כמה הסיפור ע"כ שהוא חדר ללבנון היה נכון, אבל ניחא.

GoLd FlOwEr

New member
אני ראיתי נחש עם שני ראשים.

במקום שנקרא "101". זה בערך ליד אילת.

naja

New member
הנחש שראית הוא נחש מלך.

זה נחש שהובא במיוחד לארץ בעלות של כ15000 דולר.

לא זכורה לי שום מוטציה שראיתי

בזוחלי ארצנו. ראיתי זעמן מטבעות עם הרבה נקודות בין הכתמים הוא היה די מכוער אבל שונה מהרגיל, אבל אני בספק אם מדובר על מוטציה.

יצא לי לשמוע על פרטים של נחשי מים

משובצים שמציגים מופע מלינסטי (עודף בפיגמנט מלנין) אבל לא יצא לי לראות פרטים כאלו בעצמי, הבנתי שהם די נפוצים בבריכות דגים.

למעלה