מוטוריקה

• פותח הנושא duerl
  • פורסם בתאריך

duerl

New member
מוטוריקה

שלום לכולם רציתי לדעת האם מותר למשוך בידיים ילד בן חודש וקצת כאשר הוא יושב, על מנת לחזק את שרירי הצוואר ? האם יש שיטות להקל על בעיות גזים לילד בן חודש וקצת? מהם? למה יש פצעונים בפנים לילד בן חודש וקצת?

ילד בן חודש וקצת יושב../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לבעיות גזים עזר לנו גליכל של הומגליל הפצעונים הם מההורמונים מהאם שעוברים בהנקה-הוא יונק? הפצעונים מופיעים ונעלמים לסירוגין עד גיל חודשיים-חודשיים וחצי בערך אז הם נעלמים לגמרי. הנה שירי בגיל חודש וקצת
עם הפצעונים...

קרן^

New member
אחחחחחחח שירי שירי... את יפהפיה

אמממ.. מעוניינת בבחור גדול בקצת ממך? גם לו היו פצעונים ועבר לו.. בלי עין הרע טפו טפו טפו

דניאL

New member
ליטל , אני מקפיצה לך../images/Emo8.gif

פשוט נפעמת כל פכם מחדש מהיפיופה שלך. שירי מדהימה!! בובה מתוקה ומקסימה - הצליח לך!!

שוגי13

New member
איזו שלווה ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

מתוקונת אמיתית השירי הקטנטנה הזאת.

liat ליאת

New member
שירי בונבונית../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ויפה לך הניק החדש

ענתש

New member
אם אני מבינה נכון את מתכוונת שכאשר

הוא יושב ונשען אחורה על משענת את נותנת לו שתי ידיים ומושכת... והתשובה היא אסור ! ממש אסור ! הסיבה היא המבנה העדין מאד (המון גידים ושרירים שצריכים להיות בדיוק במקום) של מפרק הכתף שעלולה לצאת מהמקום. הזמן בו תתחילי לתת לו ידיים (וגם אז לא למשוך) זה כשהוא יתחיל למשוך לבד לכיוונך כשהוא יושב (את מחזיקה לו ידיים והוא מתישב קדימה לבד). כל מה שהוא עושה לבד זה חוקי, כל השאר - לא לנסות. הפצעונים בפנים - את מניקה ? בדרך כלל אצל תינוקות יונקים זה גרוע יותר בגלל הורמונים שעוברים מהאמא. בכל מקרה זה נגרם מהורמונים שגורמים להפרשת שומןב והנקבוביות בעור נסתמות מזה (בדיוק כמו שבגיל ההתבגרות קורה מאקנה - בגיל ההתבגרות גם יש התפרצות הורמונים). לא לגעת, זה עובר לבד בגיל חודשיים והלאה...

אנחנו עברנו לאמול

עידו לא יונק ובכל זאת יצאו לו פצעונים כמו פריחה על המצח והלחיים והתפשטה לכיוון הצוואר. הרופא אמר לי לי שזה גם יכול הליות מיובש. עברנו להשתמש ב"אמול" ואחרי בערך 2 מקלחות, נעלמו הפצעונים. לגבי משיכת הפעוט - מצטרפת לנאמר, אסור למשוך אותו, אלא לתת לו את הזמן לעשות לבד את מה שהוא יכול

טוטי30

New member
כמה תשובות

לגבי הישיבה - כאמור: לא! ממש לא מומלץ זה עלול לגרום לנזקים לעמוד השדרה, לצוואר ולחגורת הכתפים. לגבי גזים וכאבי הבטן יש המון שיטות, נסי עד שתמצאי משהו שעובד, זה מאוד אינדווידואלי לכל ילד. יש מוצאים כמו גליכול וגרייפווטר למשל שיכולים להקל. יש שיטות אחיזה שגורמות ללחץ על הבטן ועוזרות להוציא את הגרעאס המיוחל או את הפלוץ הכלוא, למשל אם מחזיקים את התינוק על היד, הפוך (בטן כלפי מטה) כשהראש שלו נח על כף היד שלך (הסתבכתי עם ההסבר..). יש שיטות אחרות שמצאתי שמאוד עזרו לרועי שלי, למשל משחק עם הרגלים. רועי שוכב על הגב על המיטה ואני עושה לו תנועות כמו אופנים, וזה עוזר להחזרים דברים למוטב בבטן... והדברים הטרוויאלים כמו טפיחות קלות על הגב, על הטוסיק, שכיבה על הבטן (אם מסכים, לא לגרום לו לבכות!) וכדומה. ולגבי הפצעונים - לא לגעת - זה מסתדר לבד, כאמור זה שאריות הורמונים. מקווה שעזרתי

למעלה