מוטיבציות ובחירה בפעילות גופנית

מוטיבציות ובחירה בפעילות גופנית

שלום רב לפורום, חשוב לי לומר שמטרת הודעה זו להתייעץ עמכם , אני חושב שהגעתי למקום הנכון. ההודעה תהיה קצת ארוכה. אני מתלבט בבחירת פעילות גופנית שבה אוכל להתמיד. קצת עליי: בן 28, עם BMI=28 לא מתמיד או עוסק בפעילות גופנית, עם עייפות רבה קושי בקימה בבוקר , סובל כל החורף האחרון מהצטננויות חוזרות והתקפי אסטמה [על רקע זיהומי], כמו-כן קושי בשינה המתחלק לשני חלקים : MILD OSA הפרעת דום נשימה קלה מאוד [ RDI=8 הטווח הנורמלי הוא עד RDI=5 המדד RDI הוא ממוצע הפסקות נשימה בשינה, בבדיקה BMI=25 ] לא הייתה ירידה בריווי החמצן. החלק השני מתייחס לאינסומניה על רקע חרדתי. מטופל בציפרלקס [לאחר מעבר מתרופות SSRI אחרות]. אסטמה מיוצבת במשאפי סטרואידים אחת ליום[טיפול מונע]. ברקע מצב חרדתי כרוני עם אפיזודות דיכאוניות. כך שהעייפות כעת לא ברור מקורה - בד' הדם תקינות, כך שייתכן שOSA החמירה מעט בגלל המשקל, ייתכן שהדיכאון טרם מוגר לחלוטין , ייתכן שהעייפות או הצורך בשינה נובע מהשפעת ההרגעה לקראת שינה [למרות המינון הנמוך]. ברור שבמצב של עייפות גם התפקוד הכולל הוא מעט ירוד.ההשערה היא שהעייפות נובעת דווקא מחוסר פעילות גופנית ומכאן גם הפנייה לכאן. מבחינת בירור רפואי: אין ממצא בבדיקת א.א.ג או ריאות וההמלצה להורדת משקל ופעילות גופנית. מצאתי את כתבתה של מיכל יערון יחד עם ד"ר גיל גולדצויג בכתבה מצויינים מס' גורמי מעוררי מוטיבציה: מבחינתי מה שמעורר מוטיבציה לפעילות בדרוג שלי. 1. צורך חברתי - למשל אימון בקבוצה עדיף לי מבחינת המחוייבות על אימון עצמי בחדר כושר או לבד. 2. סגפנות- מקום בטוח מפציעות אך להוציא מעצמי הרבה. תחושת סיפוק 3. דימוי גוף ומראה- שיפור מראה לחיטוב ויציבה בריאה יותר 4. פריקת מתחים זמן הסחה ושיפור רגיעה לקראת שינה 5.בריאות שיפור מדדי בריאות [דמים ופרופיל שומנים תקין, דופק מעט גבוה אך ל"ד תקין], לשפר משקל ושינה. 6.תוקפנות - רצון להוציא כעס, אך אני אדם מופנם ולא מוציא מבפנים. 7. כושר שיפור מעת לעת. 8. תחרות-אין לי כעת צורך בכך 9. סיכון- אין לי צורך בסיכון. ניסיון: מבחינת ניסיונות, ניסיתי כמה פעמים להתחיל ולא התמדתי בחדר כושר. שחייה או הליכה/ריצה [העדפתי היא לריצה]. ניסיתי א"ל-BJJ אהבתי שם את הקבוצתיות , הכושר בקבוצה, אך לא כל כך התחברתי לתרגול אחד על אחד או הקרבות מאחר והמיומנות של התרגולים לא נחרטה ופרשתי מרמה מסויימת של ייאוש מתוך השוואה מתמדת שלי לאחרים שהגיעו איתי או אחריי. ובאיזה שלב הנבואה הגשימה את עצמה בהיותי מגושם לעומת האחרים וצברתי ניסיון של כשלונות. אילו פעילויות גופניות , הייתם מציעים,? אני באיזור המרכז...

עצות הן רק עצות

אבל ההמלצה שלי לכל מי שמתלבט במה לבחור היא זהה: אתה נמצא במקום נפלא. יש לך הזדמנות נהדרת להינות מתהליך החיפוש והבחירה. קח מחוגה, פתח אותה לרדיוס נסיעה אותה תסכים לבצע על בסיס קבוע בשבוע, צייר מעגל שמרכזו הבית שלך, בעזרת המלצות,גוגל ושאר אמצעי חיפוש, מצא כל מקום ואדם המציעים פעילות גופנית מכל סוג בתוך המעגל שציירת. קבע לפחות 2 אימוני ניסיון בכל מקום. צמצם את הרשימה, חזור על התהליך עד שתמצא את מבוקשך. על הדרך תקבל שפע פעילות גופנית גירויים מסוגים שונים אינטראקציה חברתית עניין בחיים. המון אושר ושמחה והנאה מהתהליך.

ritadm

New member
../images/Emo45.gif המלצה מצויינת! מסכימה עם כל מילה!

למעלה