מוטיליום

• פותח הנושא SGS1
  • פורסם בתאריך

SGS1

New member
מוטיליום

האם מישהי לקחת ?
אשמח לתגובות בעד ונגד
עם תאומים בפגיה ואין לי מספיק חלב

תודה

מוטיליום?

האם יועצת הנקה / מדריכת הנקה דיברו אתך על האפשרות לקחת מוטיליום?
האם את שואבת סביב השעון וכבר כמה זמן?
במקומות מסויימים בעולם מאוד מקובל לתת מוטיליום לנשים לצורך הגברת חלב. ההתוויה היא לבעיות רפואיות אחרות אך תופעת הלוואי של התרופה היא העלאת הפרולקטין שהוא ההורמון שגורם לייצור חלב. אין ספק שזה פיתרון מאוד אפקטיבי. נשים נרתעות כי הרי מדובר בתרופה.
בארץ מקובל לקחת חילבה במינון גבוה ולפעמים גם חילבה משולב במורינגה.

רק רופא יכול לתת לך מרשם למוטיליום. בארץ הרופאים לא תמיד מתלהבים.

באמת מעניין לדעת, האם יש כאן מישהי שלקחה?

ונוס 26

New member
שקלתי לקחת, ביררתי, החלטתי שלא

התייעצתי עם חבר רופא. אמנם רק בהתמחות, אבל בחור גאון, שכיוון ששאלתי מיהר וקרא שלושה מאמרים בנושא.
יש לציין שהוא לא מבין בהנקה ולא איזה תומך הנקה.
התשובה שלו בקצרה היתה כזו:
היעילות להגברת החלב מוכחת.
יש סיכון, גם אם נדיר לסיבוך (הסיכון ללב), סיכון אפשרי לאם וכמובן עובר בחלב ולכן יכול לסכן גם את התינוק.
לפי מה שאני זוכרת הוא ציין שכיוון שההתוויה היא טיפול בבטן, ולא טיפול במחסור בחלב, למעשה לא נעשה שום מחקר שעניינו התאמת התרופה לטיפול בנושא.
צריך לזכור שמדובר בתרופה, ולקחת תרופה למשהו שהיא לא נועדה לו זה לא מהלך תקין.
לכן,
הדעה שלו היתה: כבר עדיף להאכיל בתמ"ל (שאינו מסוכן לכשעצמו) מאשר לקחת תרופה לכאבי בטן שיש לה סיבוכים נדירים, בפרט כאשר התרופה עוברת בחלב לתינוק.

במקרה שלי הזדקקתי לתרופה לא בגלל שלא היה לי מספיק חלב להניק, אלא כיוון שלא היה לי מספיק לשאיבה. החלטתי שלא לקחת את התרופה, ולהסתדר בכל דרך אחרת, מתוך ידיעה שבמקרה הגרוע ביותר הן יקבלו תוספת תמ"ל אחת בגלל המחסור בחלב. כלומר - המוטיליום לא היה ההבדל בין הנקה ללא-הנקה.
אני מציינת את זה כיוון שמאד יכול להיות שאם המוטיליום היה עבורי חיוני כדי להניק, אם הייתי במצב של חוסר חלב להנקה, והיתי יודעת שללא המוטיליום איאלץ להעמיד בסימן שאלה את עצם ההזנה בהנקה, או לחלופין שהתמ"ל יהיה מרכיב עיקרי בהזנה, קרוב לוודאי שהייתי עושה סבב התייעצויות נוסף, בפרט עם רופאים מומחים בנושא שהם גם תומכי הנקה - אבל בשום אופן לא הייתי מסתפקת בהתייעצות עם יועצות הנקה בלבד, אמנם רבות מהן קוראות מאמרים וחכמות מאד, אבל יש משמעות לעובדה שהן לא עובדות כרופאות ולא למדו רפואה.

yael1510

New member
מוטיליום

היי,
אני התחלתי לקחת מוטיליום בעקבות המלצה של יועצת הנקה, בעקבות מחסור בחלב שהתחיל סביב 4 חודשים.
לקח לי כמעט חודשיים כדי להחליט, וזאת לאחר מחקר מקיף בנושא, ושיחות עם כמה מרכזים לייעוץ טרטולוגי פה בארץ.
הסיכום היחיד שקיים בלקיחת התרופה הוא מוות, באם יש בעיות בלב. היות ודי קשה לדעת לפעמים על קיומם של בעיות בלב, רופאים לא ממליצים וגם לא רוצים לקחת את הסיכון.
לאחר שהחלטתי לקחת, פשוט פניתי לרופא ואמרתי לו שאני רוצה מרשם, הוא אמנם עיקם את הפרצוף, אבל נתן בסוף.
בהתחלה לקחתי כמות של 6 כדורים ביום (למרות שהמליצו לי לקחת יותר), ובאמת לאחר כמה ימים ראיתי שיפור משמעותי בייצור החלב, ממש כמו בתחילת הדרך. נכון להיום, אני עדין לוקחת מוטיליום, אבל היות וכמות ההנקות ירדה, אני הורדתי את המינון ל2-3 כדורים ביום.
אני רוצה לציין, שלפני כן, לקחתי כדורי חילבה, מקפידה לשתות ליטר ביום, וניסיתי כל מיני דברים טבעיים אחרים, הדבר היחיד שבאמת עושה את העבודה זה המוטיליום.
המוטיליום זה בעצם תרופה לבטן, אבל משמשתים בתופעת הלוואי שבעצם גורם לרמה גבוה של פרולקטין אשר גורם לייצור חלב.
שיהיה בהצלחה וממליצה לך בחום גם לפנות למרכז טרטולוגי כדי שיענו לך על שאלות :)

Bacio

New member
יש מישהי בפורום הורים לתינוקות שלקחה

במשך קרוב לשנה, ורק שאבה.

למעלה