מוטי אלשוור הופיע הערב בטלוויזיה

0ne Man

New member
מוטי אלשוור הופיע הערב בטלוויזיה

מוטי אלשוור, יו"ר ארגון החירשים, הופיע הערב בערוץ 9 הרוסי בטלוויזיה, במשך כרבע שעה. אני חיכיתי שהתוכנית עם מוטי אלשוור תתחיל כי רציתי לדעת מה יש למוטי אלשוור להגיד בטלוויזה- חשבתי שאולי הוא ידבר על האסיפה הכללית שהיתה, על תוכנית ההבראה, ועל החירשים בכלל. עד עכשיו איני יודע מה דיבר מוטי אלשוור בתוכנית בטלוויזיה, למרות שצפיתי בתוכנית, מכיוון שמוטי אלשוור דיבר רק בשפת הסימנים, והמתורגמנית בכלל דיברה בשפה הרוסית, כך שאפילו אם הייתי שומע מה שהיא אמרה, לא הייתי מבין. חבל שמוטי אלשוור לא דרש ממארגני התוכנית להנגיש את הראיון לכל החירשים וכבדי השמיעה בישראל, על ידי תירגום בכיתוביות בשפה העברית של מה שנאמר בראיון. האם יש כאן מישהו שצפה בתוכנית ויודע על מה שדובר בריאיון? אם כן, אשמח אם יכתוב לנו כאן מה אמר מוטי אלשוור בטלוויזיה.

moran f

New member
הוא הופיע בערוץ הרוסי

הערוץ הרוסי הוא ערוץ נישה - הוא פונה לקהל דוברי הרוסית ולא לכלל הישראלים. זה אינו "ערוץ חירשים וכבדי שמיעה" ואין להם שום מחוייבות להנגיש את הראיון עבורך - כבד שמיעה או חרש דובר עברית. להפך - לדעתי דרישה כזו היא אפילו די חצופה. בקשה זה כבר יותר הגיוני, וגם אז הייתי מבינה אותם אם הם היו מסרבים.

0ne Man

New member
אם הם החליטו לראיין

את יו"ר ארגון החירשים, איני מבין מדוע לדרוש כיתוביות בעברית לנאמר בראיון זאת חוצפה.אבל אני מסכים שהמילה דרישה חריפה מדי, והיה מקום להחליף את המילה ב"בקשה" במקום ,דרישה". אפילו כיתוביות ברוסית לא היה...האם כל החירשים הרוסים דוברים שפת סימנים? אפילו אם התוכנית מיועדת אך ורק לדוברי רוסית, מדוע לא להנגיש את הראיון לכבדי שמיעה רוסים?

moran f

New member
בגלל שזה לא ערוץ לדוברי עברית

בקשר לכתוביות ברוסית - זה משהו אחר.

היות ואתה כבד שמיעה

שאינו יודע מהי "גאוה חרשת", אין צורך לפרט מה אמר יו"ר אח"א בתוכנית.

למעלה