מוטי אלשוור

מוטי אלשוור

שלום לכולם! האם מישהו מכיר את מוטי אלשוור - "מנכ"ל" אגודת החירשים? האם מישהו שם לב שמזה זמן רב אגודת החירשים בת"א פשוט איננה מתפקדת על כל המשתמע מכך? לא עונים לטלפונים, לפקסים וכו'. האגודה זכתה, כידוע, במכרז להעביר את התקציבים שהמדינה מעניקה לחרשים ולכבדי השמיעה, אך בפועל האגודה מעכבת את חלוקת הכספים במקרים הטובים, וביתר המקרים אף לא מעבירה אותם כלל. האם מישהו נתקל בתופעות הללו מלבדי? אשמח לשמוע את תגובתכם בעניין. הדבר חשוב!

אין בעיה

פני לאח"א ושטחי בפניהם את טענותייך. הכתובת שלהם: בית הלן קלר, שד' יד לבנים 13, יד אליהו, תל אביב. רק אל תצטרפי אל עובדי הרשויות המקומיות ואל תתחילי לחפש אוכל בשדות.

הופתעתי

מסניף ת"א. איך התיר להם "מנכ"ל אח"א" לפרסם תוכניות לחודש מאי ולחגוג את מסיבת יום העצמאות בסניף ת"א? איפה נשמע דבר כזה?! קדימה לבדוק מי מסתתר מאחורי "מזכיר סניף ת"א". אולי זה מתחזה שרוצה להזיק לאח"א? ומה פתאום מופיע כאן פרסום של אח"א סניף ירושלים בנושא סל תקשורת ועידכונים אחרים? איך זה יכול להיות בכלל?

pozo1

New member
מה נזכרת בעניין פרסום תוכניות אחא?

לכל יו"ר סניף זכות החלטה להתיר פרסום בכל האמצעי תקשורת,בין יתר באינטרנט,בפורום או בעיתונות,לידיעתך!!! גם אתה מפרסם כאן כל מיני מאמרים,או כל מיני דברים מפורומים אחרים,האם לכך יש אישור? לא,ולא.... כאן יש חופש ביטוי,ובמה ליצירת מילים המופלאות של הקהילה....

ahboaz

New member
סוכר חום להמתקת הסערה בכוס התה...

1. אני הוא "מזכיר סניף ת"א" 2. "מנכ"ל אחא"? יו"ר אחא אינו צריך לאשר כל דבר פרסום אשר יוצא מן הסניפים; להיפך, זה הדבר האחרון שהוא צריך להתעסק עמו. 3. להפתעות נוספות פנה אל יו"ר סניף ת"א, שלמה זינו, וצוות הסניף (או לסניפים אחרים)...

ישחקו הנערים לפנינו

לתגובות האלו ציפיתי
אם כך למעשה כל אחד יכול לפרסם אירועים בשם הסניפים, ולמעשה אגודת החרשים בישראל ממשיכה להתקיים יפה מאוד למרות "זעקות השבר" העולות מעת לעת מצד גולשים למיניהם כאן ובאורט.

ahboaz

New member
והסניליים יריירו לפנינו...

1. כל הכבוד על העמדה הפרו-אח"א שהפגנת בצורה עקבית זה זמן מה, אך כל טענותייך הפעם חסרות שחר. 2. העובדה שהסניפים פועלים ומפרסמים מצביעה רק על המעורבות של הפעילים והפעילות בסניפים - לא על צוות המרכז וראשי-האגודה. האגודה יכולה להיות במצב רעוע, והסניפים במצב טוב. אין סתירה בין השניים; אלא שנפילת האגודה תפיל, מיידית, גם את הסניפים - במידה ולא תהיה להם אלטרנטיבה משפטית לעצמאיות; ולהיפך, נפילת הסניפים תגרום לדעיכה של האגודה. לכן אין שחר לטענה כאילו מצב העמותה הוא שפיר: כמו בכל ארגון - הבעיות הפיננסיות-בירורקרטיות אינן נוגעות בחיי החברים והחברות ובמגעיהם היומ-יומיים, אלא רק במגעים עם שירותים (כגון התרגום, עו"ס, וכו') אשר הם תלויים בכספים. 3. אין שום בעיה שכל אדם מפרסם את מה שהסניפים מפרסמים - דומה הדבר להעברת פקס פרסומי לאנשים אחרים שלא מופיעים ברשימת התפוצה, כל המרבה הרי זה משובח. התנאי הוא, כמובן, שדבר הפרסום הוא מקורי: ואת זה לא טענת - רק טענת טענה ריכוזית וחסרת תימוכין על כך שהידיעות מתפרסמות ממקורות שונים כביכול. זהו ההבדל בין פרסום שקרי לבין פרסום מצינור תקשורת יחיד. במקרה הספציפי הזה, אני הוא מזכיר סניף ת"א, והתבקשתי לפרסם את הידיעות: פרסמתי אותן במקורן. הכל כשר למהדרין.

hearing

New member
הגיע הזמן שנעזור לאגודת החירשים

אגודת החירשים במצב כספי קשה. זה כבר לא סוד. גם על פי מודעות בעיתונות ובאנרים באינטרנט, ואפילו באתר האגודה המחודש יש הפנייה, כבר מהעמוד הראשון, לתרומות, החיוניות על מנת לשרוד. אני חושב שהגיע הזמן להתגייסות כללית של לקויי השמיעה למען אגודת החירשים! ויש כל מיני אפשרויות: אחת האפשרויות היותר מעשיות היא, שכל חירש שקיבל דמי תקשורת יתרום תרומה חד פעמית של 100 ש"ח לאגודת החירשים. נראה לי שמי שנהנה היום מפירות ההפגנה הגדולה של אחא יכול לתרום סכום צנוע כזה. אם אחא יתמוטט זה יהיה מכה קשה מאד לכל העוסקים בנושא ולייצוג הולם וראוי של חרשים. נניח ש 5,000 איש קיבלו דמי תקשורת, הנה לכם כבר 500,000 ש"ח ישירות לקופה הריקה. אולי לא יכסה את הגרעון הענק, אבל יתן אוויר לנשימה. כמובן שצריך לפני זה חשוב יהיה לשמוע ממקור מוסמך שיש לאחא תכנית הבראה עם תכנון עתידי, על מנת שמי שתורם יוכל לדעת ללאן הולך הכסף. הפנייה שלי היא כמובן לא רק לחברי האגודה, אלא לכל מי שקיבל דמי תקשורת. נראה לי שכל אחד כזה יכול וצריך לתרום, גם אם הוא חבר בארגון אחר, או במועדון כזה או אחר. (הנושא של מדוע אנשים חירשים נמנעים מלהצטרף לאגודה או לשלם דמי חבר הוא כבר נושא אחר שטעון דיון בזמן אחר.) אני מניח שיהיה מי שיתפלא איך אני כחבר בקול מגן כך על אחא. אז בקיצור אומר, שוב, שלדעתי חשוב מאד שאחא ישרוד. הקיום של ארגון כמו אחא, שהוא ארגון של אנשים חירשים (ולא למען) הוא לדעתי מאד מאד חשוב בנוף המקומי. ואין כאן סתירה. בכל העולם, בדיוק כמו בארץ, יש שני ארגונים: אחד של חירשים ואחד של כבדי שמיעה. בדיוק כמו כאן: אחא (ארגון של אנשים חרשים) ובקול (ארגון של אנשים כבדי שמיעה) ושניהם חשובים ורלוונטיים. מה דעתכם? עידו ג

שמחתי למצוא את הגישה החדשנית

של hearing (עידו ג) ואני מברך עליה. גישה זו היא שינוי מרענן מול התחשבנויות שונות שערכו כאן "כבדי שמיעה" אחרים, ואני בהחלט שמח על השינוי בגישה - בעיקר כאשר היא מגיעה מצד חבר וועד בקול (למיטב ידיעתי). באשר לטיעוניו של מזכיר סניף ת"א: חלק מהם נכונים וחלק מהם עדיין מצריכים שינוי בנוסח. למי בדיוק הוא כיוון בשורת הפתיחה שלו? ידוע ששורת הפתיחה קובעת יותר מהתוכן עצמו. מי שיכתוב: "ראש הממשלה בוגד" ובגוף הכתבה יכתוב: "ראש הממשלה בוגד בערכים של עצמו" - עלול להיתפס כאילו כיוון לכך שראש הממשלה בוגד כמו "מרגל האטום" ששוחרר אתמול מהכלא. גם טענתו של מזכיר סניף ת"א (אשר לפחות עבר לעשיה, וגם בכך יש להתברך) כאילו סניף ת"א אינו עצמאי - איננה מדוייקת. היה הסכם בין מרכז אח"א ובין סניף ת"א למתן עצמאות לסניף ת"א, ואני מאמין שבעת "משבר" (שאני מאוד מקווה כי לא יגיע) ימשיך סניף ת"א לנהל את ענייניו. גם הטענות על פרסום תכנים מקוריים או בלתי מקוריים לא נראו לי סבירות. למיטב ידיעתי לא הועלה בפורומים שום פרסום שאינו מקורי, וכפי שכתב מזכיר סניף ת"א - ככל שיופצו יותר פרסומים (כן, המקוריים) הרי זה עדיף.

0ne Man

New member
כל הכבוד לך, עידו! ../images/Emo45.gif

אני מזדהה עם דבריך. חבל יהיה מאד אם אגודת אח"א, שקיימת עשרות שנים, תתמוטט, ותשאיר אלפי חברים חירשים, שרואים באגודה את הבית השני שלהם, ללא האגודה. אני מאד מקווה שאחא תציג בקרוב תוכנית הבראה, ותצליח גם ליישם אותה, ולהחלץ מהמשבר הכספי הקשה אליה נקלעה- ולא חשוב כרגע מי אשם במשבר הכספי. אני לא בטוח שצריך לעשות "הבחנה" שכבדי שמיעה הולכים לארגון בקול וחירשים לארגון אח"א. יש לי כמה ידידים חירשים לחלוטין, שהם חברים בארגון בקול, ומצד שני יש לי ידידים כבדי שמיעה- שחברים דווקא באח"א. אבל אני מסכים בחשיבות הגדולה של שני הארגונים, ואין בכך סתירה. אני שב ומקווה, ששני הארגונים ימשיכו להתקיים, יפרחו וישתפו פעולה ביניהם בעתיד לטובת כל לקויי השמיעה- חירשים וכבדי שמיעה גם יחד.

צלף

New member
נקבל את ראשי אח"א בכבוד

אם הם יבואו לבקש מאיתנו תרומה לאח"א. אני בעד שציבור הלקויי שמיעה (במיוחד כזה שמקבל סל תקשורת) יתרום לאח"א, וכמו כן אני סבור שארגון כמו אח"א חשוב לציבור לקויי שמיעה אפילו כאלו שלא מסמנים. אני סבור שראוי שראשי אח"א (מי הם
) צריכים להופיע בפורום או מדיה ציבורית אחרת ולספר מה מצבה האמיתי של אח"א, מה הצעדים שנעשו
ולאן ילכו כספי התרומות
, מניסיוני אני יודע שמסעי התרמה מצליחים כאשר הציבור חש שיש למה לתרום, והכסף שנתרם כן יכול לעזור...

לנכי צה''ל יש הוראת קבע למען הארגון

ארגון נכי צה''ל מקבל כסף אוטומטית מקיצבאות הנכות של החברים בו. זה קורה אוטומטית בעזרת משרד הביטחון. כדי להיות נכה צה''ל שאינו חבר באירגון ואינו משלם צריך ליזום התנתקות מהארגון. אחרת הנכה חבר בארגון באופן אוטומטי מיום ההכרה בנכות וגם משלם בלי כל צורך ליוזמה שלו.

מה הוא כתב בדיוק?...

דבר ראשון, הוא כתב בלשון רבים ולא בלשון עצמו. על תרומה הוא בעצם לא כתב דבר. על "כבוד" ו"תחקירים" הוא כתב גם כתב. והעיקר - הוא מצפה שאח"א "תגיע לפורום" אחרי שהוא זה שתמך וצידד בפורום בבג"ץ נגד אח"א למרות שעכשיו הוא זה שנהנה מסל התקשורת. הנהגת אח"א כתבה באתר של אח"א על המצב של אח"א. יש מי שקרא והתייחס, ויש מי שמתעסק ב"כבוד", כותב בלשון רבים ומצפה שיבואו "לדווח לו בפורום".

pozo1

New member
ויידעו הנערים לאיפה להכניס...

חן חן,על הסגרתך כמפרסם.... אל תדאג,לא הוכחת את עצמך אם פרסמת כלל... כפי שציינתי כאן,מבירור שנעשתה ע"י, אין נציג המייצג סניף אח"א ירושלים,או אישור לפרסם מטעמו את תוכניות או פירסומים למינהם!!! כל הכבוד למזכיר סניף ת"א שקיבל אישור לפרסם תוכניות של אח"א ת"א!!! זה אישור למהדרין,זה מספיק ברור לך? אגב,האם קיבלת ממני אישור לפרסם את מה שכתבתי? מה נזכרת כעת,לאחר שאיש אחד פרש מניהול?-חששת?

איך אומרים

יותר טוב לשתוק ולהחשב אדיוט במקום לענות ולהוכיח זאת. יודעים אתה לא קיים כמו שאיש אחד כבר כתב לך.

Chuck U Farly

New member
וכמה שגיאות יש בכל הודעותיך?

רק בשורה הזו שכתבת יש שלוש שגיאות, ואפילו אינך יודע מה הן.

ומה כתב נתן זהבי

ב-56 סיבותיו לא לאהוב את המדינה? הסיבה התשיעית - היחס לנכים ולמוגבלים. בהמשך הוא מרחיב: "מי שאינו מכבד את הקשיש, הנכה, המוגבל, העני... מי שרודה בהם, מי שמשפיל אותם, מי שמקצץ ברמת חייהם עד עפר, ישלם בבוא היום את המחיר". ועוד כותב זהבי: "הריקבון במערכות השלטון, התעצמות עולם הפשע והקשר בין הפשע לגורמים נושאי משרות בכירות במערכת הממשלתית יביאו לאבדן כל ערכי היסוד שעליה הוקמה המדינה וידרדרו אותה לשפל המדרגה, לתחתית הג'ורה..."

למעלה